Gi en gave
Meny

Medvandring – med Jesus som forbilde

Last ned
Det siste året har man i NMS Region Stavanger og i NMS U snakket om konseptet «medvandring», men hva er medvandring, og hvorfor snakker vi om det?
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Rådgiver og sjelesørger Ole-Magnus Olafsrud har i flere år drevet med medvandring som en naturlig del av alle sine relasjoner, og har sammen med Navigatørene og KRIK utviklet konseptet medvandring og nettsiden medvandring.no. Når Ole-Magnus Olafsrud snakker om medvandring, snakker han alltid om Jesus som forbilde. Jesus så, møtte og utrustet enkeltmennesker. Han inkluderte dem i fellesskap. Både de sterke og de strevende. Han var en medvandrer. Derfor etterlot han seg disipler og ledere av mange slag.

Medvandring

Det hele startet i fjor med at daglig leder i NMS U, Stig Sunde, tok initiativ til å invitere NMS Region Stavanger med på en prosess for å se hvordan vi kan bygge relasjoner på tvers av organisasjonene og på tvers av generasjonene. Utgangspunktet for de to organisasjonene er felles forankret i misjon. Det handler om å engasjere, inspirere og motivere mennesker til å leve for noe større enn seg selv i samarbeid med den verdensvide kirken. For å få til dette må vi også se på de som utgjør dette store felles engasjementet. Hvem er de og hva de driver frem og hvordan kan vi utruste dem som utruster andre?

Del tro og liv over en åpen Bibel

Mange opplever i dag et aktivitetsoverskudd og relasjonsunderskudd. Derfor er medvandring viktig. Det handler om å bli sett, oppmuntret og utviklet langs vår livsvei slik at vi igjen kan bety noe for andre. Når relasjoner bygges, beveger vi oss fra en utarmende aktivitetskirke til en nærende relasjonskirke. Olafsrud beskriver enkelt hva medvandring er med å si at det dreier seg om å dele tro og liv over en åpen Bibel for å oppmuntre og utruste hverandre.

Finn deg en medvandrer

Dette ønsker NMS og NMS U å være med på. Derfor inviterte vi til seminar med Olafsrud i slutten av april, hvor det ble undervist grundigere om hva medvandring er og hvordan det kan se ut. Region Stavanger vil det neste året kjøre dette som pilotprosjekt i kommende skoleår. Vi vil oppfordre og utfordre våre frivillige og ansatte til å finne seg en medvandrer, i tillegg til å arrangere sammenkomster for de som ønsker å være involvert i dette.

Er du mellom 0-100 år og synes dette høres spennende ut? Ta kontakt med prosjektansvarlig Tone Julseth Ydstebø på mail: tonejy@nms.no. Besøk gjerne www.medvandring.no som er en ressursbank hvor det ligger flere artikler og eksempler på hva medvandring er og hvordan en slik relasjon kan se ut.

Ole-Magnus Olafsrud har bakgrunn i organisasjonen Navigatørene. Han har lang og bred erfaring fra rådgiving, sjelesorg og ledelse av kurs/seminarer. Olafsrud har skrevet flere bøker om mellommenneskelige relasjoner i familie, nærmiljø og menighetsliv.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp