Gi en gave
Meny

Matnyttig bistand

Novemberdagen var varm og ganske støvete. Klokka var ennå ikke ti, men mange hadde alt samlet seg under treet foran ordførerens kontor. Det var nesten fire måneder siden den ødeleggende flommen.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Fortsatt trengtes mye nødhjelp. Nå samlet de seg, representanter for de fem landsbyene i prosjektområdet som var rammet. Store regnskyll og oversvømmelser er ikke noe nytt, men det rammer hardt.

Landsbysjefene hadde med seg noen fra rådene sine, og det styrende organ i regionen var representert ved sousprefeten (tilsvarer rådmann i kommunen). Denne dagen i november fikk fire av de fem berørte landsbyene noen sekker med ris, bokser med olje, salt og noen kartonger med såpe for å avhjelpe situasjonen.

Den femte landsbyen, Gninougou, fikk ikke matvarer, men kontanter, for de ville kjøpe korn og få på plass igjen kornbanken som flommen hadde tatt. De mente det ville tjene landsbyen bedre.

Nødhjelp og bistandsarbeid er to sider av samme sak, men ofte med forskjellig tidsperspektiv. I Mali er hovedoppdraget for NMS i bistandsarbeidet å støtte aktiviteter som kan ha langsiktige virkninger. Småprosjekter til å støtte enkeltpersoner for å starte opp eget inntektsbringende arbeid er et av slike tiltak. Dette kan være i form av en liten startkapital eller som praktisk støtte. Det handler ofte om små summer til hver enkelt person, men resultatet er at denne personen ikke bare får hjelp til seg selv, men gir en hel familie muligheter til å få et bedre liv. Eksempler på slik støtte til enkeltpersoner eller små grupper er saue- og geite avl, eggproduksjon eller såpeproduksjon. Flere har også fått hjelp til å starte opp med å lage forskjellige typer mat som kan selges på det lokale markedet.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp