Gi en gave
Meny

Maki klatret i tuntreet på Høgaunet

Last ned
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Misjon i hagen (MIHA) hørtes fristende ut for Maki og mange andre. En strålende dag på Høgaunet på Levanger i NMS Region Trøndelag. Maki har reist mye rundt i verden, men aldri før smakt løvetannsirup. På Høgaunet var det salg av planter, krukker, sveler, steinbakt pizza og hestemøkk! Hva skal jeg med det, sa Maki, men mange andre hadde bøtter med seg hjem for å gjødsle i egen hage. Mange på Høgaunet har aldri møtt Maki før og fikk kjennskap til den lille maskoten som stadig dukker opp i NMSU-sammenhenger og som har reist hele veien fra Madagaskars regnskog, til den flotte gården på Levanger denne dagen.

Flotto, lotteri og stand for organisasjonene

Greta Aarthun fikk ideen om dette arrangementet/konseptet for 1,5 år siden. Siden har det spiret og grodd fram noe som har fått næring fra bønner, utallige arbeidstimer og mange engasjerte medhjelpere. Gud gir nemlig vekst. Lørdag 21. mai 2016 reiste Maki til Levanger og fikk en uforglemmelig dag! Det var så artig med alle barna som koste seg med lykkehjul og popcorn, jeg elsker popcornmaskin, sier Maki.

Hvor mange var på Miha 2016?

Ut fra det parkeringsvakten talte av biler, regner vi med at det var rundt 300 folk innom i løpet av dagen. Vi hadde rundt 30 frivillige som møtte kl 9:00, og de fleste av disse har vært med å bidra på en eller annen måte i løpet av sist vinter. Vi har jo jobbet med dette i halvannet år.

Hvor mye penger kom inn denne dagen til prosjektene i Thailand, Kamerun og Egypt?

Det kom inn rett i overkant av 80.000,- som deles likt på de tre prosjektene vi plukket ut. Vi tenker det skal plukkes forskjellige prosjekter hvert år, ikke sikkert det blir tre hvert år, men vi prøver oss litt frem.

Hvor sliten er familien Aarthun etter denne fantastiske innsatsen?

Ja, hvor slitne er vi? Hehe. Vi var så høye på adrenalin og inntrykk på kvelden at vi fikk vel egentlig ikke sove noen av oss. Det skal innrømmes at vi var både støle og stive dagen etter, og det ble en svært rolig dag. Selvfølgelig har det vært enormt med arbeid frem mot første MIHA, men vi hadde en grundig evaluering samme kveld med tanke på at dette er noe som skal gjentas neste år. Som mamma sier: «En blir ikke fattig av å gi!» og det tror jeg gjelder på mange måter. Noen gjøremål tapper krefter og er vanvittig tunge å dra, men MIHA er ikke sånn for oss. Ja, vi blir slitne, men i det store og hele gir det mer tilbake enn det vi putter inn. Å være en del av noe større er enormt givende!

Blir det Miha 2017?

Datoen for neste års MIHA er ikke satt enda. Men det er nok ikke lenge før vi har den klar. Vi skal forresten bruke de nærmeste dagene til å høste løvetann og granskudd for å koke neste års produkter for salg. Vi fant jo ut at vi hadde laget alt for lite sirup og gele. Det må vi gjøre noe med! Og så er det mulig å være med på «MIHA superlørdag», fra 12-17 to lørdager i høst, og 2-3 lørdager etter jul. Vi trenger flere hender som kan være med å forberede, lage ting, lage mat til dugnadsgjengen, passe unger til de som gjør praktiske oppgaver, utvikle nye produkter osv. Vi trenger alle slags evner, kunnskaper og kvaliteter. Håpet er at MIHA skal være et godt fellesskap for flere. Følg med på facebooksidene eller «jungeltelegrafen» så kommer det datoer for MIHA superlørdag etter hvert.

Maki er veldig glad for å få møte nye, unge og mange mennesker på Miha. Jeg måtte dele lego, hesteryggen, pinnebrød og lykkehjul med mange små og større barn! Men det er jo egentlig ganske bra da.

Han tror også at de som mottar støtte i Thailand, Kamerun og Egypt setter stor pris på innsatsen og giverviljen på Levanger denne dagen.  Han hørte regionleder Øyvind U. Eriksen fortelle om ei jente i Bangkok som bare var 13 år og gravid, hun fikk komme på Nådehjemmet å få hjelp og kjærlighet der.

Takk for veldig god løvetannsirup og fantastisk mye artig på Miha!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp