Gi en gave
Meny

Lovasoa – en møteplass for alle

Last ned
Lørdag 25. juni åpnet Lovasoa interkulturelle senter i Antsirabe dørene for et bredere publikum. Sammen med lokale musikere inviterte senteret til en stor utendørs konsert under Afrikas stjernehimmel. Flere hundre mennesker fant veien til det som fortsatt kalles «den norske skole» på folkemunne.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

– Med denne konserten ønsket vi å gjøre senteret vårt bedre kjent for «folk flest» i Antsirabe, forteller Toky. Han er musiker og ildsjel for musikklivet på Lovaosa 4C. De fire C’ ene står for Cross-Cultural Competence Center, eller på norsk:” interkulturelt kompetansesenter.”

Stort musikk- og kulturliv

– Det at så mange i byen vår ikke kjenner til dette stedet motiverte oss til å tenke «stort» og invitere en rekke lokale musikere hit, fortellerToky. Vi ønsket å vise at vi alle er en del av ett større musikk- og kulturliv her i Antsirabe. Flere av musikerne som spilte på konserten var også med å spille inn et nytt album våren 2016, nemlig albumet «Bira compil». Det ble spilt inn på lydstudioet til Lovasoa 4C. – Konserten var sånn sett også et «plateslipp» for det nyeste albumet «vårt», sier Toky stolt. Han er ikke bare musiker men også ansvarlig for lydstudioet på senteret.

Variert og mangfoldig konsert

Med ulik stil og forskjellige musikalsk utrykk gikk musikerne på scenen en etter en. Den enkelte musiker presenterte «sin musikk», hvilket bidro til at konserten både ble variert og mangfoldig. Både musikk og lyd var av svært høy kvalitet.

Nytt innhold på Lovasoa

Til tross for gratis inngang, var enkelte av tilskuerne litt tilbakeholdne med å komme inn på selve området. Kanskje var de redde for at stedet fortsatt skulle være dominert av misjonærer og deres barn? En gang huset nettopp Lovasoa 4C den norske skolen på Madagaskar og var i tillegg et boligområde for en rekke norske misjonærer. I dag eies stedet av Den gassisk-lutherske kirken (FLM) på Madagaskar sammen med NMS og er registrert som en egen organisasjon.

Starten på noe stort?

Da Lovasoa 4C ble åpnet for tre år siden var det enighet om at «rammen er på plass, nå må senteret fylles med innhold og liv».Det var nettopp det som skjedde lørdag 25.juni, da senteret inviterte til stor utendørs konsert. Hensikten var ikke bare å vise frem det vakre senteret, men også å forene ulike artister fra hele regionen og oppmuntre til kreativitet og kulturelt mangfold. Drømmen er at konseptet kan videreutvikles i årene som kommer.
– Kanskje kan dette bli en større festival med tiden, avslutter ildsjelen Toky optimistisk.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp