Gi en gave
Meny

Levende misjonal kirke i Pestano, Brasil

Last ned
Å være misjonal er ikke en aktivitet på toppen av alt det andre vi gjør som kirke. «Mens vi går, gjør vi disipler…». Thiago Schellin de Mattos, har en visjon om å få kirken til å bety en forskjell for folk flest. Han leder prosjektet «Vida Plena».
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

«Vida Plena» (helhetlig liv) har allerede skapt store forandringer i bydelen Pestano i Pelotas som ligger helt sør i Brasil. Prosjektet ble startet i 2014 av ungdommer fra Martin Luther Menighet i Pestano, støttet av NMS og Missão Zero, vår partner i Brasil.

Misjonale aktiviteter

Målet er å bygge relasjoner mellom den lokale menigheten og nabolaget. Det skjer gjennom forskjellige tiltak slik som gjenbruks-musikk, fotballskole, karate undervisning, kunst & håndverks-klubb og koke-kurs for mødrene.

Gjenbruk av søppel til musikkinstrumenter

Det meste av aktivitetene på Vida Plena er ledet av frivillige, men profesjonelle folk. Det har vært et privilegium for Davi som er musikkproduskjonsleder, å undervise hvordan gjenbruk av forskjellige gjenstander kan bli til musikk instrumenter: malingsspann, plastrør og andre ting som kan lage lyd. Dette er en mulighet for ham å dele sitt talent i arbeidet for Guds rike blant folk som bor i Pestano. Guttene Shallon og Ivolnei, synes at det er fantastisk å lage instrumenter av ulike gjenstander. De lager musikk ut fra gjenbruk. Her er de på en konsert.

Bygge vennskap med naboene

Kvinnene har det kjekt med matlaging og kurs hvor nye oppskrifter blir presentert. De oppdager nye ting hver uke. Målet er ikke bare selve matlagingen, men å opprette gode relasjoner med naboene: Målet er å gjøre kirken til en plass der man kan dele mer enn matoppskrifter, sier lederen. For en av deltakerne Ana, er dette et viktig møtepunkt. Hun har blitt venner med mange av sine naboer. Hun synes at lærerne er veldig proffe og gode mennesker.

Kirken: Med Guds kjærlighet blant folk flest

Juliano, en av medarbeiderne sier at det mangler ikke på evangeliske menigheter i området. Du kan finne dem på hvert hjørne. Men det som mangler er kristendom i praksis. Det skjer gjennom «Vida Plena» som ble et forbilde for menighetene i byen. De vil invitere alle til å bringe Guds kjærlighet til folk i nabolaget. Jessica, en av lederne, kaller dette å være agent for Guds rike: Det å elske verden som Jesus gjorde på en enkel og naturlig måte.

Med dette vil vi invitere deg til å ikke bare støtte prosjektet, men til å være misjonal der du er. Vi vil takke for din støtte til dette prosjektet

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp