Gi en gave
Meny

Inspirasjonstreff med forventning

Foto: Hege Steinsland Last ned
Tidlig lørdag morgen lukter det kaffi og sodd på Bruvoll bedehus på Averøy.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Områdeutvalget for Ytre Nordmøre har invitert til inspirasjonstreff, og det er god forventing i rommet. Folk kommer reisende fra nabolaget på Averøy og med lengre reise fra Eide, Kristiansund, Aure og Smøla.

Det blir en innholdsrik dag

Misjonsarbeidet ute i verden kommer oss innpå livet gjennom ulike innspill:

Marit Rangøy kom rett frå avskjed med sønnen og familien (Eline, Gunnar, Janna, 2 år og Martin 5 mnd) som var på veg ut til Kamerun. Hun forteller om spenning rundt avreise knyttet til valget i landet og vi  kjenner at det er viktig og nært når vi ber for alt dette.

Marit Rangøy kom rett frå avskjed med sønnen Gunnar og familien som var på veg til Kamerun

Einy Torvik maler fram et interessant bilde av Madagaskar, sett fra perspektivet til et barn av misjonærforeldre, og Arne Drøpping forteller fra sin nylige reise dit.

Sigurd Haugen, som er lokal sokneprest og medlem av områdeutvalget, holder bibeltimen. Til tross for advarsler tar han oss med inn i hilsningene i Romebrevet kap 16 og viser mange spennende sammenhenger hendelser og ulike relasjoner. Det blir tydleig at det var menneskemøter og hverdagshendelser rundt misjon da som nå. Det er alt annet enn kjedelig slik han var advart mot.

Fra storhetstid til nytenkning

Mange som er tilstede husker storhetstida da det var misjonsforeninger rundt hver sving på Averøya. Noen opplever det som en lettelse at foreningen er nedlagt. Det ble tungt å holde det gående etter hvert. Men samtidig var de svært viktige i sin tid, minnene er gode og arbeidet som ble lagt ned var enormt.

Men her er også vilje og evne til nytenkning. Med Inger Marie Volden i spissen, møtes en god gjeng jevnlig til strikkekafé. Her strikkes ikke ”sokker til Afrika” men moderne og ettertraktede puter og sjal til utlodning. Det blir penger til NMS av dette, og samholdet, åndelig og sosialt utbytte er også viktig.

Marit Rangøy er vertskap for konfirmantene i bygda. Når de kommer til samling er hun klar med litt mat og drikke. I følge seg selv er hun streng, men det blir akseptert. Hun får også formildet misjon til konfirmantene jevnt og trutt gjennom denne kontakten.

Heie på det nye – takke for det som var

Inger Marie Volden og Magnhild Meek

Hege Steinsland inviterte til å tenke på en blomst og reflektere over hva den kan fortelle oss om misjon på nye måter. Vi må lære oss å se etter hva det nye er som vokser fram, og ikke bli motløse selv om storhetstiden for foreninger er over. Den eldre generasjonen fortjener stor takk og heder for et kreativt og banebrytende arbeid i sin tid. De skal slippe å stå for fornying en gang til. Det er mange som fremdeles gjør et viktig arbeid i menighet, forening og møtevirksomhet. Når aktivitetsnivået minker er en fremdeles en kjær og viktig del av fellesskapet. Den eldste generasjonen kan gi enda et avgjørende viktig bidrag med å be for det nye, heie på og snakke vel om det som blir prøvd ut, også når det er annerledes og uvant.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp