Meny

Inspirasjon for både hjerte og hender på Sommerfestens gjenbruksseminarer

Last ned
Torsdag ble Sommerfestens store gjenbruksdag. To seminarer av og med NMS gjenbruk i Stavanger Forum trakk godt med deltakere.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Først ut var Birger Fossum med temaet «Gjenbruks butikkene – et grenseløst arbeidsfellesskap». Det er et kompliment til Birger at ganske mange av de fremmøtte hadde hørt ham før. Og vi fikk det vi håpet på: lune og kloke ord om det å arbeide sammen, og om mulighetene som finnes for å bygge gode fellesskap i gjenbruksbutikkene. Ca 70 seminardeltakere humret og smilte seg gjennom foredraget. Mange hadde spørsmål til Birger og kommentarer de ønsket å dele etterpå.

Birger Fossum fra gjenbruksstyret og NMS Gjenbruk Ski framkalte mye smil og latter med sin lune og spissfindige fortellerstil.

Inspirasjon i bøtter og spann
Etter lunsj var temaet redesign. Seminarholdere på seminaret Kreativ Gjenbruk var Merethe Eikefet og Inger Lovise Djøseland. Silje Marie Erstad skulle også vært med, men ble forhindret på grunn av sykdom. Småmøblene hun hadde redesignet for seminaret vårt ble presentert av Ingvild Skår.

Merethe Eikefet hadde mye inspirasjon å gi videre til seminardeltakerne.

Inger Lovise Djøseland er aktiv på både facebook, instagram og pinterest. Hvem skulle trodd at denne kreative dama har nesten voksne barnebarn?

Foran i seminarlokalet var det rigget til en stor utstilling av flotte redesignede gjenstander i både tekstil og tre. Mange av seminardeltakerne koste seg med å bruke god tid til å kikke på de forskjellige tingene. Her var det mange gode tips og ideer å hente.

Møblene i utstillingen er designet av Silje Marie Erstad som også har bloggen Othelies hjem. Disse møblene vil bli til salgs hos IGJEN NMS Gjenbrukskafé til høsten.

Prøv selv!
Etter at Merethe, Inger Lovise og Silje Marie hadde presentert hvordan de arbeider med redesign av gjenbruksvarer, hadde vi verksted der vi fikk lære hvordan man kan hekle gulvmatter av gammelt sengetøy og lage nåleputer av Norgesglass. Praten gikk like lett som heklenålene. Dette blir neppe siste gang NMS Gjenbruk inviterer til seminar om redesign.

Det var mange kreative sjeler som koste seg under den praktiske delen av seminaret.


Nyheter

Lyst å strikke NMS Gjenbruksvott?

Nå har vi fått oppskrift til en flott gjenbruksvott. Har du lyst til å strikke en slik før våren kommer?
Les mer

Kreativt gjenbruk

I hele desember har NMS sine gjenbruksbutikker bugnet av julepynt. Her finner alt du trenger til å skape julestemning. For deg som er litt kreativ er gjenbruksbutikkene rene skattekammeret! I dette innslaget fra TV2 God morgen Norge gir Finn Schjøll deg ideer og inspirasjon til hvordan du kan skape julestemning i ditt eget hjem med varer fra våre butikker.
Les mer

Ser glede og stolthet på gjenbruksbutikkene

– En kollega på jobben kom en dag og sa at de som jobber på NMS sin gjenbruksbutikk er så hyggelige og flinke til å presentere varene.
Les mer

Sofa-treff i Tønsberg

De kom både fra den ene og andre misjonsforening i midtre Vestfold og slo seg ned i kjøkken-, spisestue- og sofa-avdelingene på Gjenbruk i Tønsberg. Medarbeiderne i Gjenbruk hadde stelt i stand til et tilbakelent misjonstreff i myke omgivelser. Gjestene var hentet lokalt fra: Sigrun Volden, Stina Aa. Neergård og Asbjørn Bårnes. Butikk-sjefen sjøl, Knut Bergan, innledet og orienterte om løst og fast rundt butikkens ve og vel – og om de mange solide medarbeidere som fikk utfolde seg med sine talenter. Ett skår i gleden: Han etterlyste flere mannfolk – uten løfteskader...
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp