Gi en gave
Meny

Klar for en lederstilling

Foto: Klaus-Christian Küspert Last ned
Vi møter Rev. Worknesh en stålende ettermiddag ved Mekane Yesus Seminaret i Addis Abeba. Hun er 32 år gammel, ordinert prest fra Begi, og har de siste årene jobbet som leder for kvinnedepartementet i synoden. Nå er hun student igjen. I 2018 vil hun være en av de få kvinnelige prestene med master i teologi i Etiopia.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

 

Worknesh, hvorfor har du blitt student igjen?

Jeg vil få en dypere forståelse for Guds ord og bli en bedre teolog. Synoden min holder på med å etablere en bibelskole og mangler kvalifiserte lærere. Jeg kunne faktisk tenke meg å undervise ved bibelskolen når jeg er ferdig med mastergraden.

Har du som en av de få kvinnelige teologene en spesiell motivasjon?

Du skjønner, det er alt for få kvinnelige ledere i kirka. Men det vil ikke være slik for alltid. Vi jobber for at dette skal endre seg, og det ganske raskt. Vi vil ha kvinnelige ledere på alle nivåer i kirka.

I dag er kvinnelige teologer for det meste begrenset til «kvinnearbeidet» eller «kvinneprosjekter», mange er ledere for kvinnedepartementene.

Det må ikke være slik! Hvorfor må kvinner alltid gjøre «kvinnearbeid»? Det er en unødvendig begrensing. Jeg vil ikke gå tilbake til kvinnedepartementet. Jeg kan ha hvilken som helst lederstilling i kirken, måtte det være leder for teologidepartementet eller generalsekretær i en synode!

Hvorfor tror du at det ikke er noen kvinner i ledende stillinger, for eksempel i din synode?

Se på hovedkontoret til Mekane Yesus. Der er det ingen kvinner i ledende stillinger i det hele tatt – utenom kvinnedepartementet. Synodene ser på hovedkontoret som et eksempel, så de tør ikke å begynne med noe nytt.

Og hvorfor er det ikke noen kvinner i ledede stillinger ved hovedkontoret som kan være rollemodeller?

Mennene vil ikke ha kvinner i lederposisjoner. De sier alltid at kvinner ikke er i stand til å bli ledere, men i virkeligheten er de redde. De gir oss ingen sjanse, lar oss ikke en gang prøve, og så sier de at vi ikke er i stand til å lede. Men de glemmer at de også måtte samle erfaring. De ble ikke født som ledere!

Lykke til, Workenesh! Håper du får sjansen til å bli leder – utenfor «kvinnearbeidet»!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp