Gi en gave
Meny

– Her føler jeg meg hjemme

Foto: Kristian Mjølsneset Last ned
I mange år samlet noen kristne seg regelmessig og ba om Guds ledelse for veien videre. I dag ser vi at dette var en forløper for Mustamäe Maarja Magdaleena menighet i Tallinn.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Menigheten ble offisielt etablert i november 2010. Det hele startet med ei lita husgruppe som samlet seg regelmessig og ba om Guds ledelse for veien videre.

 

Husgruppa ble menighet

Ülle Reimann (48) var en av dem som var med i denne første husgruppa, som siden ble til en menighet. Hennes oppgave i dag er blant annet å koordinere arbeidet med å dele ut ukentlige matpakker til 60 vanskeligstilte familier.

– Her føler jeg meg hjemme, sier Ülle. Før var hun aktivt med i en stor menighet i sentrum av Tallinn, men noe manglet. – Jeg hadde ikke funnet den riktige oppgaven ennå. Men det har jeg nå, smiler Ülle.

 

Oppgaver til alle

Hun leder også en kristen meditasjonsgruppe, hjelper til på gudstjenester, koordinerer eldrearbeid, har hjemme samtaler med folk og er med i mødregruppa. I Mustamäe er det nok av arbeidsoppgaver å ta fatt i!

For ca. ti år siden var Ülles barn blitt så store at hun fikk mer tid for seg selv. Hun tenkte mye på meningen med livet og lette etter sin plass i Guds store plan. Dette endte med at hun begynte med teologistudier ved siden av jobben. Dette igjen førte henne i kontakt med husgruppa som var en forløper for Mustamäe menighet.

 

De bryr seg om andre

I 2014 fikk Ülle anledning til å delta på NMS sin generalforsamling på Ekeberg i Oslo. Hun visste ikke så mye annet om nordmenn enn at de er rike og ble både overrasket og rørt over hvordan nordmenn bryr seg om andre mennesker i verden. – Jeg vil takke for den omsorgen, ansvaret og kjærligheten de føler for folk i fattige land og andre steder i verden, sier hun.

TAKK for at du er med på å bringe evangeliet til mennesker i Estland!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp