Meny

Har du vært i Grenseland?

Last ned
- I Grenseland blir det mye å oppleve for alle sanser, forteller Elisabeth Follesøy Solås. Hun er frivillig medarbeider og leder av komiteen som skal bygge opp en kunstnerisk landsby i Stavanger Forum.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Grenseland er en del av NMS Sommerfest & Generalforsamling som går av stabelen i Stavanger Forum fra 28. juni til 1. juli. Her finnes utstillinger og opplevelser fra alle verdenshjørner.

Et undringsland
Jofrid Bru Staurland er kunstneren bak «Grenseland». – Vi ønsker at dette skal være et undringsland, forteller hun. – Du vet ikke om du er i Østen eller i Vesten når du vandrer der. Vi håper at Grenseland blir et sted der folk våger å bare være og la tingene som er der tale til oss.

Elisabeth Follesøy Solås er leder av flerkulturell komité, Jofrid Bru Staurland er leder av dekorkomiteen. Sammen lager de undringslandet Grenseland.

Laget av søppel
Mange av figurene i Grenseland er faktisk laget av søppel. – Vi har alltid plukket med oss søppel når vi er ute og går. I fjor kom jeg til å tenke på at det kan være en ressurs. Plast er for eksempel et fargerikt og sterkt materiale som egner seg til gjenbruk, forklarer Jofrid. – Vi arrangerer åpent kreativt verksted i Grenseland for deg som vil prøve selv.

Åpent for alle
Grenseland er ikke bare for dem som er påmeldte deltakere på Sommerfest & Generalforsamling. Dette området er åpent for alle gjennom hele arrangementet, fra 28. juli kl 12 til 1. juli kl 21.

– Ta med hele familien, inviterer Elisabeth og Jofrid. De forteller at lørdag 1. juli er området spesielt tilrettelagt for deg som ikke er påmeldt deltaker. Søndag 2. juli er det familiegudstjeneste for alle i Stavanger Expo kl. 11.00.

Den beste stolen er din!
Kaféområdet i Grenseland er innredet med møbler fra NMS Gjenbruk. Elisabeth gleder seg til å se det ferdig.  – Med god hjelp Kristine Byberg fra NMS Gjenbruk Sola skal vi lage et grenseløst sjarmerende kafé-miljø med høy nostalgiprofil, forklarer hun.  – Her er det bare å velge seg den beste stolen og la praten gå med gode venner. Og hvis du liker stolen du sitter på ekstra godt kan du få den med deg hjem, for i dette området er alle møblene til salgs.

Enda flere gjenbruksvarer til salgs blir det i en «pop-up» gjenbruksbutikk, også den i Stavanger Forum. Her finnes spennende varer fra de ti NMS Gjenbruk-butikkene i Rogaland.


Nyheter

Lyst å strikke NMS Gjenbruksvott?

Nå har vi fått oppskrift til en flott gjenbruksvott. Har du lyst til å strikke en slik før våren kommer?
Les mer

Kreativt gjenbruk

I hele desember har NMS sine gjenbruksbutikker bugnet av julepynt. Her finner alt du trenger til å skape julestemning. For deg som er litt kreativ er gjenbruksbutikkene rene skattekammeret! I dette innslaget fra TV2 God morgen Norge gir Finn Schjøll deg ideer og inspirasjon til hvordan du kan skape julestemning i ditt eget hjem med varer fra våre butikker.
Les mer

Ser glede og stolthet på gjenbruksbutikkene

– En kollega på jobben kom en dag og sa at de som jobber på NMS sin gjenbruksbutikk er så hyggelige og flinke til å presentere varene.
Les mer

Sofa-treff i Tønsberg

De kom både fra den ene og andre misjonsforening i midtre Vestfold og slo seg ned i kjøkken-, spisestue- og sofa-avdelingene på Gjenbruk i Tønsberg. Medarbeiderne i Gjenbruk hadde stelt i stand til et tilbakelent misjonstreff i myke omgivelser. Gjestene var hentet lokalt fra: Sigrun Volden, Stina Aa. Neergård og Asbjørn Bårnes. Butikk-sjefen sjøl, Knut Bergan, innledet og orienterte om løst og fast rundt butikkens ve og vel – og om de mange solide medarbeidere som fikk utfolde seg med sine talenter. Ett skår i gleden: Han etterlyste flere mannfolk – uten løfteskader...
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp