Gi en gave
Meny

Guds misjon fortsetter

Foto: Ole Henrik Kalviknes Last ned
Nylig kom en eldre kvinne inn i bygningen til radiostudioet ved Sawtu Linjiila. Det var en helt spesiell grunn til at hun hadde reist fra den lille landsbyen Mokolo helt nord i Kamerun, til studioet som ligger i Ngaoundéré 600 kilometer unna.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Dette er en lang, strabasiøs, til dels farlig og framfor alt kostbar reise. Det som lå henne på hjertet, var å takke for alt radiosendingene hadde betydd for henne og landsbyen gjennom årene. Hele sitt liv hadde hun lyttet til radioen, og takken måtte bringes fram personlig til de som jobber på radiostasjonen

– Nå kan jeg reise hjem i fred, sa hun da hun reiste seg for å ta fatt på den lange veien tilbake til Mokolo.

 

Viktige radioprogram

Radiosendingene er et viktig redskap i arbeidet med å gi evangeliet videre i Kamerun. Programmene har mange lyttere i store byer som Ngaoundéré, men når også ut til spredte folkegrupper i både Kamerun og nabolandene.

NMS har vært en aktiv deltaker i Guds store misjon i Kamerun i 90 år ved å gi evangeliet videre til nye folkeslag. I de fleste av disse årene har NMS sendt misjonærer som har arbeidet som prester og evangelister. Men i løpet av de siste to tiårene er antall misjonærer redusert, og nå spres evangeliet videre av lokalt ansatte prester og evangelister.

 

Fortsatt evangeliseringsarbeid

Guds misjon er ikke avsluttet og NMS er fremdeles en aktiv deltaker i dette oppdraget blant annet gjennom menighetsplanting i nye områder som f.eks.  Yokadouma, en by i regnskogen på grensen mot Kongo og gjennom regionale og lokale evangeliseringskampanjer

På de mer enn 90 årene NMS har vært i Kamerun har den kristne delen av befolkningen vokst fra nesten null til omkring 40 prosent. Det er ikke lenger hele folkeslag som ikke har hørt evangeliet om Jesus, men det er flere grupper av mennesker som ikke kjenner Guds kjærlighet og vet hvem Jesus er og hva han har gjort for oss.

 

Evangeliet til barn og unge

Spesielt viktig er det at evangeliet gis videre til de store barne- og ungdomskullene i Kamerun. Ungdomsarbeidet er viktig og derfor satses det også på alphakurs i menigheter og blant studenter.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp