Gi en gave
Meny

Gjenbruksleder med amerikansk frimodighet

Foto: Marit Mjølsneset Last ned
Med Ina Kjøstvedt som ny daglig leder har NMS Gjenbruk fått en kreativ trendskaper og tradisjonsbevisst småbruker på laget. 
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Jobben er som skapt for meg. Tenk å få lov til å jobbe med interessen min og få møte flotte engasjerte mennesker hver eneste dag, i en organisasjon som tror på det samme som meg. Jeg er heldig, sier Ina Kjøstvedt. Den nye daglige lederen i NMS Gjenbruk har blid sørlandsdialekt og et glimt i øyet. Allerede etter noen uker er hun godt inne i jobben og har fått anledning til å besøke en del butikker. – Det gir mye påfyll å treffe medarbeiderne våre som vier så mye av livene sine til organisasjonen vår. Jeg gleder meg til å bli kjent med flere av menneskene bak suksessen vi har hatt, sier hun.

Elsker gamle ting
Den nye lederen for gjenbruk har en allsidig bakgrunn. Hun er grafisk designer og har jobbet som eiendomsmegler. De siste fire årene har hun og mannen Jan vært vertskap i Sjømannskirken i New York. Men i februar flyttet familien på fire tilbake til oldeforeldrenes avsidesliggende småbruk i Lindesnes. Der har de både hest og hund, og ikke minst sitter gjenbruksinspirasjonen i veggene. – Jeg elsker gamle ting, innrømmer Ina. – Jeg har opplevd mine fineste sommerminner som barn her på småbruket vårt, og var ikke gammel første gang jeg gikk på skattejakt og lot meg fascinere av gamle ting som jeg dro med hjem til barnerommet.

Inspirert av New York
Spennvidden fra metropolen til et av klodens mer grisgrendte strøk er stor. Men kanskje er det gunstig å stå med ett bein i det urbane og ett bein i det trauste og tradisjonsrike når man skal lede en av Norges største bruktbutikk- kjeder? – New York er full av inspirasjon, og jeg vil ta med meg mye derfra. Amerikanerne er «mer på» enn oss nordmenn. Vi er så redd for å bry noen, bemerker Ina. – Jeg tenker at vi skal våge å heie hverandre opp og fram og tørre å være frimodige i det vi driver med. For øvrig kan Ina fortelle at USA er et godt sted for den som er glad i gjenbruk, med massevis av bruktbutikker og utsalg. – Mitt aller beste gjenbrukskjøp noensinne gjorde jeg i en lagerhall utenfor New York, da jeg fant en plettfri Cathrine Holm-bolle nederst i en kasse. Jeg betalte bare 3 dollar for den. Tenk, norsk design for en slikk og ingenting, bortgjemt i en lagerhall i USA. Da kjente jeg pulsen stige.

Lykkelig av å være frivillig
Trosmessig kjenner Ina seg mest hjemme i Den norske kirke og hadde god kjennskap til NMS fra før. – Jeg blir stadig positivt overrasket over hvor allsidig og flott arbeid vi driver, både i Norge og internasjonalt, tilføyer hun. Hvor stor glede det gir å få lov til å være med å bidra til noe som er større enn en selv, har Ina kjent på kroppen. Da hun var eiendomsmegler ble hun engasjert som frivillig i Kirkens Bymisjons arbeid med rusavhengige i rehabilitering. – Jeg opplevde en slags håpløshet, forteller hun. – Uansett hvor mange hus jeg solgte eller hvor mye anerkjennelse jeg fikk, kjente jeg på en slags tomhet. Da fikk jeg for meg at jeg måtte gjøre noe for noen andre enn meg selv, og først da opplevde jeg at livet mitt var på rett spor. Forresten traff jeg mannen min gjennom frivillig arbeid, da vi begge var engasjert i gatefotballen i Kirkens Bymisjon, så det var jo en bra bonus.

Sjarmen skal bevares
Ina er en handlekraftig leder med bein i nesa og stor arbeidskapasitet. – Jeg vil beskrive meg selv som kreativ, skapende og snill, smiler hun. – Det siste er det kanskje andre som må bedømme, men jeg tror jeg er ganske snill. Som leder for gjenbruk mener Ina at hver butikk skal få lov til å utvikle seg selv, innenfor noen rammer. – Jeg har allerede lagt merke til at hver butikk har sin egen sjarm, og den er jeg opptatt av å beholde. Vi lykkes best når vi heier på hverandre og unner hverandre suksess. Sjarm, engasjement og kommunikasjon er viktige nøkkelord i dette. Det blir spennende framover. Jeg gleder meg til fortsettelsen.

Tekst: Stina Neergård


Nyheter

Omsetningsrekord da gjenbruksbutikken på Ski gjenåpnet

Da NMS Gjenbruk på Ski åpnet etter å ha holdt stengt i over to måneder, var det kø av kunder utenfor døra. Etter stengetid viste kasseoppgjøret at butikken hadde hatt sin beste dag noensinne.
Les mer

Gjenbruksbutikkar med Facebookhandel

Som vi veit, har NMS Gjenbruk sine butikkar vore stengde sidan koronautbrotet gjorde det naudsynt. Dette fører til store tap for NMS. For oss som sit i leiinga av butikkane er det ei påkjenning å sjå på dette. Etter som vekene går, tenkjer vi at kanskje går det an å få til noko. Slik at folk i alle fall skal hugsa at NMS Gjenbruk ikkje er avlyst, ikkje er nedlagt, men framleis finst!
Les mer

10 årsjubileum NMS Gjenbruk Myrvåg

Den 21 januar feiret vi med gode kaker, mange besøkende, og forlenget åpningstid. Og selvsagt stort jubileumsalg med halv pris på alle varene.
Les mer

NMS Gjenbruk

Kjøp gavekort nå – finn skattene dine når vi åpner!
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp