Meny

Gjenbruksleder med amerikansk frimodighet

Foto: Marit Mjølsneset Last ned
Med Ina Kjøstvedt som ny daglig leder har NMS Gjenbruk fått en kreativ trendskaper og tradisjonsbevisst småbruker på laget. 
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Jobben er som skapt for meg. Tenk å få lov til å jobbe med interessen min og få møte flotte engasjerte mennesker hver eneste dag, i en organisasjon som tror på det samme som meg. Jeg er heldig, sier Ina Kjøstvedt. Den nye daglige lederen i NMS Gjenbruk har blid sørlandsdialekt og et glimt i øyet. Allerede etter noen uker er hun godt inne i jobben og har fått anledning til å besøke en del butikker. – Det gir mye påfyll å treffe medarbeiderne våre som vier så mye av livene sine til organisasjonen vår. Jeg gleder meg til å bli kjent med flere av menneskene bak suksessen vi har hatt, sier hun.

Elsker gamle ting
Den nye lederen for gjenbruk har en allsidig bakgrunn. Hun er grafisk designer og har jobbet som eiendomsmegler. De siste fire årene har hun og mannen Jan vært vertskap i Sjømannskirken i New York. Men i februar flyttet familien på fire tilbake til oldeforeldrenes avsidesliggende småbruk i Lindesnes. Der har de både hest og hund, og ikke minst sitter gjenbruksinspirasjonen i veggene. – Jeg elsker gamle ting, innrømmer Ina. – Jeg har opplevd mine fineste sommerminner som barn her på småbruket vårt, og var ikke gammel første gang jeg gikk på skattejakt og lot meg fascinere av gamle ting som jeg dro med hjem til barnerommet.

Inspirert av New York
Spennvidden fra metropolen til et av klodens mer grisgrendte strøk er stor. Men kanskje er det gunstig å stå med ett bein i det urbane og ett bein i det trauste og tradisjonsrike når man skal lede en av Norges største bruktbutikk- kjeder? – New York er full av inspirasjon, og jeg vil ta med meg mye derfra. Amerikanerne er «mer på» enn oss nordmenn. Vi er så redd for å bry noen, bemerker Ina. – Jeg tenker at vi skal våge å heie hverandre opp og fram og tørre å være frimodige i det vi driver med. For øvrig kan Ina fortelle at USA er et godt sted for den som er glad i gjenbruk, med massevis av bruktbutikker og utsalg. – Mitt aller beste gjenbrukskjøp noensinne gjorde jeg i en lagerhall utenfor New York, da jeg fant en plettfri Cathrine Holm-bolle nederst i en kasse. Jeg betalte bare 3 dollar for den. Tenk, norsk design for en slikk og ingenting, bortgjemt i en lagerhall i USA. Da kjente jeg pulsen stige.

Lykkelig av å være frivillig
Trosmessig kjenner Ina seg mest hjemme i Den norske kirke og hadde god kjennskap til NMS fra før. – Jeg blir stadig positivt overrasket over hvor allsidig og flott arbeid vi driver, både i Norge og internasjonalt, tilføyer hun. Hvor stor glede det gir å få lov til å være med å bidra til noe som er større enn en selv, har Ina kjent på kroppen. Da hun var eiendomsmegler ble hun engasjert som frivillig i Kirkens Bymisjons arbeid med rusavhengige i rehabilitering. – Jeg opplevde en slags håpløshet, forteller hun. – Uansett hvor mange hus jeg solgte eller hvor mye anerkjennelse jeg fikk, kjente jeg på en slags tomhet. Da fikk jeg for meg at jeg måtte gjøre noe for noen andre enn meg selv, og først da opplevde jeg at livet mitt var på rett spor. Forresten traff jeg mannen min gjennom frivillig arbeid, da vi begge var engasjert i gatefotballen i Kirkens Bymisjon, så det var jo en bra bonus.

Sjarmen skal bevares
Ina er en handlekraftig leder med bein i nesa og stor arbeidskapasitet. – Jeg vil beskrive meg selv som kreativ, skapende og snill, smiler hun. – Det siste er det kanskje andre som må bedømme, men jeg tror jeg er ganske snill. Som leder for gjenbruk mener Ina at hver butikk skal få lov til å utvikle seg selv, innenfor noen rammer. – Jeg har allerede lagt merke til at hver butikk har sin egen sjarm, og den er jeg opptatt av å beholde. Vi lykkes best når vi heier på hverandre og unner hverandre suksess. Sjarm, engasjement og kommunikasjon er viktige nøkkelord i dette. Det blir spennende framover. Jeg gleder meg til fortsettelsen.

Tekst: Stina Neergård


Nyheter

Lyst å strikke NMS Gjenbruksvott?

Nå har vi fått oppskrift til en flott gjenbruksvott. Har du lyst til å strikke en slik før våren kommer?
Les mer

Kreativt gjenbruk

I hele desember har NMS sine gjenbruksbutikker bugnet av julepynt. Her finner alt du trenger til å skape julestemning. For deg som er litt kreativ er gjenbruksbutikkene rene skattekammeret! I dette innslaget fra TV2 God morgen Norge gir Finn Schjøll deg ideer og inspirasjon til hvordan du kan skape julestemning i ditt eget hjem med varer fra våre butikker.
Les mer

Ser glede og stolthet på gjenbruksbutikkene

– En kollega på jobben kom en dag og sa at de som jobber på NMS sin gjenbruksbutikk er så hyggelige og flinke til å presentere varene.
Les mer

Sofa-treff i Tønsberg

De kom både fra den ene og andre misjonsforening i midtre Vestfold og slo seg ned i kjøkken-, spisestue- og sofa-avdelingene på Gjenbruk i Tønsberg. Medarbeiderne i Gjenbruk hadde stelt i stand til et tilbakelent misjonstreff i myke omgivelser. Gjestene var hentet lokalt fra: Sigrun Volden, Stina Aa. Neergård og Asbjørn Bårnes. Butikk-sjefen sjøl, Knut Bergan, innledet og orienterte om løst og fast rundt butikkens ve og vel – og om de mange solide medarbeidere som fikk utfolde seg med sine talenter. Ett skår i gleden: Han etterlyste flere mannfolk – uten løfteskader...
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp