Meny

Giving Tuesday i Egypt

Foto: Åslaug Ihle Thingnæs Last ned
Det teologiske fakultetet i Kairo er også på banen med Giving Tuesday. De oppfordrer sine støttespillere til å velsigne studentene med et ekstra håndtrykk på denne dagen. På ETSC har de en rekke prosjekter, men hvert år må de sørge for at de kan gi kvalitetsopplæring til studentene, som nå teller godt over 300. Studentstipendier er avgjørende for at studentene skal få tilgang til denne utdanningen. Her kan du lese om tre av studentene.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Salim Farah fra Syria
‘Bare Kristus er svaret’, sier Salim, mens han tenker på den fryktelige borgerkrigen som har ødelagt hjemlandet hans, Syria. Salim jobbet som advokat og dommer i Syria, og han var eldste i den presbyterianske kirken. Da krigen kom, fungerte Salim etter hvert som pastor, men han var bevisst at han ikke hadde utdannelse. Derfor kom han til ETSC for å studere! Det har ikkje bare vært lett, for i hans første studieår døde faren, men på grunn av visumet sitt, har ikke Salim vært i stand til å reise tilbake til familien (da er han redd han ikkje får komme tilbake til Egypt). Salim er nå i sitt siste år og blir uteksaminert til sommeren. Han håper å vende tilbake til Syria for å være en del av gjenoppbyggingen av landet.

Heidi Hanna
Heidi er i sitt fjerde år av Master of Arts and Theology-programmet, MAT. Hun har utdanning i rådgivning, og konsentrerer seg derfor mye om sjelesorg i studiene. Men hun har fått mye ny innsikt og opplever studiet så stimulerende  at hun vil fortsette å studere kirkehistorie. Heidi er gift og har en sønn på 20 år og en datter på 17. Mannen er engasjert i tros-dialog med muslimer. Heidi selv bidrar med både sjelesorg og media, blant annet bistår hun Senter for Midtøsten-kristendom på sosiale medier.

 

 

Ayoub Ibrahim
«Gud kalte meg til å plante kirker!» sier Ayoub, og til storfamiliens fortvilelse, forlot han sin sikre jobb i kommuneadministrasjonen. Sammen med konen Gamalat og deres to små sønner flyttet han til Ismailiya ved Suez-kanalen for 15 år siden. Gjennom årene plantet Ayoub fire kirker i Delta/Nord Sinai-området og bygget opp et sterkt team av ledere, predikanter og sangere. Ayoub følte lenge behov for å studere ved ETSC, men det er først nå at teamet er sterkt nok til at han kunne dra. Han har nettopp startet sitt første år og er allerede aktiv i kapell-tjenesten ved seminaret. Men hver helg reiser han hjem for å være med familien og menighetene.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp