Gi en gave
Meny

Generalsekretæren imponert over «nye Havglimt»!

Foto: Foto: Britt Damsgaard Last ned
I løpet av de to siste årene er leirstedet Havglimt, som ligger på en øy i Ulvøysund i Lillesand kommune, betydelig opprustet. Nylig var generalsekretær i NMS, Jeffrey Huseby på besøk på stedet.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Generalsekretær Jeffrey Huseby tok turen til Region Sør torsdag 26. april av tre grunner; besøk på Havglimt, møte med regionstyret og besøk på områdemøtet for Kristiansand.

På Havglimt ble han mottatt og vist rundt av «ildsjelene» som har vært hoveddrivkreftene bak den omfattende ombyggingen av stedet.

For å si det i korte trekk; hovedbygget (med peisestue, lederrom med mer) er pusset opp og bygget om, internatbygget er revet og bygget opp igjen etter nåtidens standart, det samme er hovedkjøkkenet, møtesal og spisesal er pusset opp, driftsbygningen er ny og utearealene er rustet opp og ikke til å kjenne igjen.

Noe av arbeidet er gjort ved innleid hjelp, mens det aller meste er utført av villige dugnadsarbeidere, pensjonister, yrkesaktive, etniske nordmenn, flyktninger, elever ved videregående skole, yrkesfaglig linje.

Når det gjelder økonomien midt oppi det hele, så viser det seg at gaveinntektene i 2017 ble på kr. 800.000, og med et overskudd på driften på kr. 400.000 gir dette et overskudd på ca. 1,2 millioner kroner i fjor. Dette fører igjen til at gjelda på Havglimt bare er ca. 5 millioner kroner. Gjelda var opprinnelig stipulert til ca. 11,4 millioner da utbyggingen startet.

Fra v. Øyvind Knutsen, Jens Damsgaard, Jeffrey Huseby, Jan Egil Norheim, Trygve Raen, Roald Fidje

Det er ekstra gledelig at interessen for å komme til Havglimt nå er økende. Fire «barn-med-følge-leirer» ble fulltegnet de to første dagene påmeldingen startet opp, den ene familieleiren er også fulltegnet, det samme gjelder «seniorleiren» i august.

 

Og menigheter/skoler/foreninger har nærmest stått i kø for å få leie stedet i vår og til høsten, noe som er gledelig med tanke på den videre økonomiske situasjonen.

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp