Gi en gave
Meny

Frivillige medarbeidere til nytte og glede

Foto: Frivillige medarbeidere region øst Last ned
Det er så koselig å komme hit! Det har blitt en tradisjon det nå! Utsagnet kommer fra Per Andresen, en av fire frivillige som gjør en jobb på områdekontoret i Østfold denne dagen.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Lysstumper
Per pakker lysstumper i sekker, sammen med Thorleif Talberg. Begge er pensjonister og har vært her flere ganger i samme ærend. Mange av de som besøker Stenbekk Misjonssenter vet at NMS tar i mot lysstumper her for å sende dem videre til Knausen lysstøperi. Ompakking til sekker er nyttig for den videre håndteringen av lysstumpene.

Aktive pensjonister
Per og Thorleif er – som mange andre – travle pensjonister. Det er viktig å ha noe å gjøre når en er pensjonist er de begge enige om. – Det er bare tirsdager som passer for meg, sier Thorleif, alle de andre dagene i uka er jeg opptatt. På tirsdager har begge i årevis gjort dugnad på arbeidskirken på hjemstedet Hafslundsøy. – Men der er vi mer eller mindre ferdige nå, sier de, så bare spør oss igjen, men gjør det i god tid!

Rydder arkivet
Akkurat denne dagen er også Else og Erlig Nyvoll på områdekontoret. Begge har i hele sitt liv vært ansatte og/eller frivillige i NMS. Nå er det det gamle arkivet til Østfold krets som blir gått gjennom. Det har vært med på flyttelasset fra den gang det var kretskontor i Sarpsborg sentrum. Erling var kretssekretær i Østfold i mange år, og Else var «kontordame». De er med andre ord mer enn kvalifisert til sorteringsjobben de holder på med!

Nye tider
Det høres stadig kommentarer, humring og latter fra rommet der de gamle dokumentene blir vurdert. Noe er gjenkjenning, og noe er glimt inn i en annen tid. Erling blar bl.a. i kopier av gamle testementer og booppgjør. – Det var utrolig mange av dem i 80årene, konstaterer han. – Se her, sier Else. Hun viser fram brosjyre for «Misjonsleir for jenter 1945»! På programmet står både bibeltimer, gymnastikk og «kameratslig samvær». Blant det de må ta med til leiren er «4 brødmerker eller litt mel til sauser»!

Tidene endrer seg, men NMS er stadig velsignet med frivillige medarbeidere som bidrar på de forskjelligste vis!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp