Meny

Frivillig glede i Bodø

Foto: Ståle Sårheim. Gerd, Hassadat og Wigdis jobber i NMS gjenbruksbutikk. Last ned
Midt i byen, på torget, ligger NMS Gjenbruk i Bodø. Alle som jobber her gjør dette som en frivillig innsats. I dag er Jofrid Johansen, Gerd Pettersen, Wigdis Kristensen, og Hassanat på jobb.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

(Tekst Anna-Helene Johnsen og Stina Neergård. Foto: Ståle Sårheim.)

Jofrid er daglig leder for butikken. Hun er å treffe tre dager hver uke. «I dag er en spennende dag», forteller hun. «Vi skal ha åpent en time ekstra. Da kommer folk med en tilhenger med saker og ting fra en bolig de skal flytte fra. Det er alltid spennende å få nye varer i butikken».

Viktig at pengene går til NMS
Vi spør Jofrid: Hvorfor startet du opp som frivillig i denne butikken?

Jeg hadde lyst på en jobb med en passelig arbeidsbelastning. Jeg har bakgrunn i markedsføring og har kunst og håndverksfag fra folkehøgskole og fra lærerutdanninga. Jeg er opptatt av at utstillingen ser pen ut og at ting passer sammen. Når jeg er i butikken er det et viktig perspektiv at jeg kan hjelpe andre gjennom arbeidet jeg gjør. Jeg kjenner NMS fra jeg var barn. Tante og onkel er misjonærer, og mamma hadde misjonsforening for barn og er fortsatt med i misjonsforening. Jeg er vokst opp med NMS. Det er viktig for meg å vite at pengene vi får inn går til NMS sine prosjekter og at jeg på den måten er med på å hjelpe andre der det trenges.

Glad i å skru
Wigdis forteller at hun koker kaffe hver dag og så har hun ansvar for å montere og demontere møbler, ofte store møbler. Wigdis er sterk og en mester i å skru. Det er det mange som ikke er særlig glad i, men Wigdis er virkelig god til dette! Hun hjelper kundene med å få varer i esker og bærer ut for kundene. Mange kunder er glade for å få hjelp til dette.

Erfaring fra radioarbeid i Sudan
Hassanat kommer fra Sudan og har jobbet et par måneder i butikken. Hun kom sammen med mannen sin fra Sudan med båt til Libya og etter hvert til Norge for 5 år siden. Hun har tidligere vært i Rødekorsbutikken og på Bodø industri. Hassanat håndterer kassen, rydder, ordner og tørker støv. «Jeg har 12 års skolegang fra Sudan. Der jobbet jeg i radio. Jeg hadde programmer om barn og familie, mat og helse. Og om at mennene ikke skal slå damene».

Trengte fellesskapet
Gerd jobber også i butikken. «Jeg er pensjonist etter mer enn 40 år i forsvaret og har også butikkerfaring. Jeg fikk jobb her da jeg trengte det som mest etter at min mann døde plutselig. Jeg trengte å komme meg ut i et hyggelig fellesskap. Jeg trives veldig godt og vil gjerne være her som medarbeider. Jeg er opptatt av at det skal være ryddig og trivelig i butikken, at ting passer sammen. Og jeg er selvfølgelig opptatt av å ta imot folk på en hyggelig måte».

Gjenforent med kone og barn
Zaki fra Syria kommer innom en snartur. Han har vært 2 år i Norge, og har jobbet i butikken hver lørdag i over ett år. Har nå praksis i barnehage her i byen. Han og familien har fått opphold i Norge. Bare for noen uker siden kom kona hans, døtre på 7 og 4 år og en gutt på 3 år. Vi er glade vi er blitt kjent med Zaki og gleder oss med han over at han har fått familien til byen.

Strikkehjørne
Wigdis poengterer at det er strikkehjørne i butikken. «Det er hyggelig å sitte ned og prate og strikke. Og nede i kjelleren har vi et flott handarbeidshjørne med garn, stoffer, flotte oppstarta håndarbeider eieren aldri ble ferdig med, strikkepinner og heklekroker». Vi har også mange kunder i bokavdelingen vår. Her kan kundene finne det meste av litteratur i ulike genre.

Trenger varer!
Vi spør daglig leder Jofrid om hun ser noen utfordringer?

«Vi trenger varer til stadighet! Vi tar gjerne imot møbler av ulike slag. Alt som er brukt, men godt og salgbart. Og ting og tang! Det er også hyggelig at folk stikker innom. Vi har faste gjester som kommer regelmessig.

(Denne artikkelen har tidligere stått på trykk i Kirkespeilet, menighetsblad for Rønvik og Kjerringøy.)

 


Nyheter

Lyst å strikke NMS Gjenbruksvott?

Nå har vi fått oppskrift til en flott gjenbruksvott. Har du lyst til å strikke en slik før våren kommer?
Les mer

Kreativt gjenbruk

I hele desember har NMS sine gjenbruksbutikker bugnet av julepynt. Her finner alt du trenger til å skape julestemning. For deg som er litt kreativ er gjenbruksbutikkene rene skattekammeret! I dette innslaget fra TV2 God morgen Norge gir Finn Schjøll deg ideer og inspirasjon til hvordan du kan skape julestemning i ditt eget hjem med varer fra våre butikker.
Les mer

Ser glede og stolthet på gjenbruksbutikkene

– En kollega på jobben kom en dag og sa at de som jobber på NMS sin gjenbruksbutikk er så hyggelige og flinke til å presentere varene.
Les mer

Sofa-treff i Tønsberg

De kom både fra den ene og andre misjonsforening i midtre Vestfold og slo seg ned i kjøkken-, spisestue- og sofa-avdelingene på Gjenbruk i Tønsberg. Medarbeiderne i Gjenbruk hadde stelt i stand til et tilbakelent misjonstreff i myke omgivelser. Gjestene var hentet lokalt fra: Sigrun Volden, Stina Aa. Neergård og Asbjørn Bårnes. Butikk-sjefen sjøl, Knut Bergan, innledet og orienterte om løst og fast rundt butikkens ve og vel – og om de mange solide medarbeidere som fikk utfolde seg med sine talenter. Ett skår i gleden: Han etterlyste flere mannfolk – uten løfteskader...
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp