Gi en gave
Meny

Fra skam til glede

Foto: Illustrasjonsfoto Last ned
Å få barn utenfor ekteskapet forbindes med skam, og skaper store problemer for unge mødre i Thailand. Mange foreldrene vender dem ryggen når de trengs som mest.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Abort er forbudt, men det finnes mange steder å utføre illegale og svært skadelige aborter. For mange er dette den eneste utveien. Nådehjemmet viser dem andre alternativ, og gir unge jenter en mulighet til å beholde barnet.

 

Gravid og forlatt

Hun er 16 år og bor på Nådehjemmet. Før det var hun en ivrig student med skolestipend og ambisjoner. Hun møtte også en mann hun likte, og livet smilte. Det han ikke fortalte henne, var at han allerede hadde en familie. Da hun ble gravid, stakk han av. Nå er hun tilbake hos familien sin. Babyen tar mye tid, men snart vil hun ta opp studiene igjen. Dessverre er hun langt i fra alene om å forelske seg i gifte menn som stikker av.

 

Planlegger framtiden

Jentene kan flytte inn på Nådehjemmet når som helst i graviditeten, og bo der inntil barnet er to måneder. Underveis bruker de ansatte mye tid på å planlegge framtiden sammen med dem. De får også opplæring i yrker, og oppmuntres til å kontakte familien igjen. Mange jenter opplever at familiene støtter dem mer enn de trodde. Nådehjemmet har blitt et anerkjent og populært sted.

 

Adopsjon

Nådehjemmet samarbeider også med et senter for adopsjon. Dersom mødrene trenger hjelp utover de to månedene etter fødselen, sendes de til et mor/barn-senter nord i Thailand. Fosterhjem, familie og slektninger er også et alternativ, og Nådehjemmet hjelper mødrene å finne den beste løsningen.

Takk for din støtte til jenter som trenger støtte til å beholde barnet. Din hjelp gir også håp for fremtiden for jenter i en svært vanskelig situasjon.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp