Gi en gave
Meny

Flyktning vil bli pastor

Foto: Katariina Kullinen Last ned
– Når mennesker skjønner hva evangeliet handler om, vil de engasjere seg, sier 25 år gamle Teerisara fra Chiang Rai, langt nord i Thailand.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Tre år gammel måtte Teerisara og familien flykte fra fjellområdene i Myanmar (Burma) over til den nordligste delen av Thailand. Området er kjent som «det gylne triangel», og har hatt utbredt mafiavirksomhet knyttet opp mot dyrking og salg av narkotika. De siste ti årene har det skjedd mye positivt, og mange bønder har begynt å dyrke kaffe istedenfor opium.

Finansierte skolen selv

Teerisara kommer fra folkegruppen Akha, som har eget språk og stolte tradisjoner. Utdanning er en stor utfordring. Særlig jentene slutter tidlig på skolen fordi foreldrene ikke har råd til å betale.

For Teerisara har livet tatt en annen vending enn for mange andre Akha-jenter. Siden foreldrene var papirløse flyktninger i Thailand, kunne de ikke jobbe, og dermed flyttet de ofte.

Men Teerisara synes hun har vært heldig, for hun fikk lov å gå på de lokale skolene selv om hun ikke hadde noen papirer. Foreldrene mente også det var viktig at jenter fikk gå på skole. For å finansiere skolegangen, jobbet hun hver dag etter skoletid fra hun var ti år.

Jenter kan bli pastor

Teerisaras far er pastor i en baptistmenighet. Selv om han alltid har støttet henne i at hun skal ta utdannelse, ble han overrasket da han hørte at hennes største drøm var å bli pastor. Han kom med noen innvendinger, men Teerisara kunne ikke skjønne hvorfor hun ikke kunne bli pastor bare fordi hun var kvinne. Etter fullført skolegang kom hun i kontakt med Luther Seminary Thailand (LST) i Bangkok. Hun fikk stipend og har nå fullført en fem-årig bachelorgrad i teologi.

Gir noe tilbake

Nå er Teerisara klar for å gi noe tilbake. Hun har reist hjem til Chiang Rai og jobber nå i den lutherske kirken der og på et barnehjem som kirken driver. Med bakgrunn som flyktning er hun også en stor ressurs i kirkens eget senter for flykninger som kommer fra Myanmar.

Teerisara blir veldig engasjert når hun snakker om lekmannsopplæring i kirken, og hvordan kirken kan være med på å gi andre de mulighetene som hun har fått.

– Når mennesker skjønner hva evangeliet handler om, vil de engasjere seg. Vi er alle skapt i Guds bilde. Jeg elsker Jesus, men han elsket meg først.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp