Gi en gave
Meny

Fem minutter på TV

Da det nye skolebygget i landsbyen Ban Hat Sao i Laos formelt ble overlevert til lokale myndigheter, fikk begivenheten hele fem minutters innslag på nasjonalt tv.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Landsbyen Ban Hat Sao ligger ca. tre timers kjøretur nordvest for den gamle hovedstaden Luang Prabang i Laos. Landsbyen har ca. 60 familier og omkring 80 barn i barneskolealder. Inntektskildene i landsbyen er dyrking av appelsiner og ris, med fiske som tilleggsnæring.

 

De fleste som bor i landsbyen hører til folkegruppen Kamu.

 

KG-besøk i 2015

Da fire elever og to lærere fra KG var på besøk i august 2015 for å bli kjent med Laos og mulige prosjekter til aksjonen, var det fortsatt skoleferie. Likevel møtte en stor del av elevene opp for å ta imot gjestene. Mange av barna hadde til og med funnet fram skoleuniformen midt i ferien. KG-elevene og barna fikk umiddelbar god kontakt. Også tre av landsbyens fire lærere møtte opp.

 

Behov for flere rom

Landsbyen fikk et skolebygg i 2011 fra en organisasjon i Hongkong, men dette bygget dekker ikke behovene i landsbyen for førskole og barneskole. Med det nye bygget har landsbyen nå seks klasserom og et arbeidsrom for lærere, noe som lenge har vært et stort savn. Samarbeidet med myndighetene gjør at når nye skolebygg står ferdig, sørger myndighetene for å sende lærerkrefter til landsbyen.

 

Vann fra 2004

Det er Laos Evangeliske kirke (LEC) som er Det Norske Misjonsselskap (NMS) sin samarbeidspartner i Laos. Alt arbeidet skjer i nært samarbeid med laotiske myndigheter. Landsbyen Ban Hat Sao er litt spesiell, for det var i denne landsbyen at NMS sitt aller første prosjekt i Laos ble gjennomført i 2004.

Da fikk nemlig landsbyen rent vann til landsbyen og kvinnene i landsbyen slipper å bruke flere timer hver dag for å hente vann.KG-elevene fikk se at vannet fortsatt renner når vannkranene åpnes, og at nå kan kvinnene bruke tid til å ta opp igjen håndverkstradisjoner og dyrke grønnsaker.

Landsbyen, LEC og NMS takker KG-aksjonen 2015 for midler til nytt skolebygg.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp