Gi en gave
Meny

Fellesskap, frivillighet og forståelse

Foto: NMS-info Last ned
Bestevenninnen til Kristin Heskje var prestedatter, og det var slik Kristin kom i kontakt med kristen tro. Nå er hun selv prest i Oslo; vår nye F2-prest.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Kristin hadde også en farmor som bad for henne. Og disse to faktorene var med på å gjøre at hun tok en avgjørelse da hun var 14 år: Hun bestemte seg for å bli kristen. Siden den gangen har det gått 16 år, og hun har fulgt den veien i alle disse årene. Nå er hun utdannet teolog og den nye «F2-presten» i Fagerborg menighet, Oslo.

 

Hva er F2?

F2 er studenter og unge voksne i Fagerborg menighet i Oslo. Siden oppstarten i 2004 har det vært et samarbeid mellom Fagerborg og NMS. Hovedsamlingene er gudstjenester, temakvelder og cellegrupper.

– Jeg føler meg veldig heldig! Jeg har fått være i gode miljøer i oppveksten, hvor jeg også fikk møte den levende Gud! Alt da jeg var 16 år gammel, følte jeg at Gud kalte meg til å bli prest. Det ville jeg ikke bli! Men – det endret seg gradvis, og det ble teologistudium og prestetjeneste likevel, smiler hun.

 

Misjonsstemme

– NMS ønsker å være en stemme inn i Den norske kirke. Det liker jeg! sier Kristin.

– Vi vil ha en slik stemme, og NMS har virkelig noe å bidra med til kirkens menigheter.

For Kristin er det viktig å fortelle at Gud ikke bare er i tanken hennes.

– Gud er virkekraftig i livet mitt. Han er hellig og allmektig, han er i mitt og ditt liv. Han er virkelig til stede! Å kunne videreformidle dette, det er det jeg vil, sier en ivrig F2-prest, og fortsetter

 

Fellesskap og frivilliget

– Jeg var på leit etter jobb, og håpet på å få en prestejobb der jeg kan få brukt hele meg. Og da jeg fikk denne jobben kjentes det som om det var en god match! Jeg tror jeg kan ha noe å gi her, noe å bidra med. Jeg holder fortsatt på å bli ordentlig kjent med menigheten, og håper det kan være verdifullt for dem at jeg kommer med nye øyne, nytt blikk.

Fagerborg menighet er sterke på frivillighet. I menigheten er det mange oppgaver som utføres av frivillige. Men Fagerborg er også sterke på fellesskap. Og dette bærer gudstjenestene preg av.

– Vi feirer gudstjenesten som et fellesskap, og det er ikke presten vi feirer! Jeg ønsker å formidle en tro som holder i livets gode og mindre gode dager. Og jeg ønsker å gi rom for både mysteriet og Guds storhet, sier Kristin, og fortsetter

 

Brytning i troen

– Min erfaring er at veldig mange opplever en brytning i troen – og i livet generelt – når de på et sted mellom 20 og 30 år erfarer at livet ikke er svart / hvitt. Mange møter sin egen sårbarhet sterkere enn før. Og de mangler et språk som hjelper til med å forklare hva som skjer. Dette kan medføre at mange kjenner det vanskeligere å stole på Gud enn det de gjorde før. Og det kan også kjennes som om de ikke har tid til å være sammen med Gud så mye som før.

 

Sannferdighet

Den nye F2-presten mener det er viktig å være sannferdig omkring dette. Det kan virke til bedring, slik at en til slutt er en har fått en mer slitesterk tro! Men hvis ingen formidler at dette er erfaringer som kalles «å modnes», og de selv ikke gis rom til å stille spørsmål omkring disse erfaringene, kan resultatet for noen bli at de taper troen. Dersom en får høre: «Stol på Gud», men ikke føler at man klarer det, kan det oppleves som om man har mistet troen. Og at kirken ikke kan gi deg svar.

– Selvfølgelig må det være rom for dem som har en sterk tro, men også for dem som ikke synes det er så lett. Det viktige for kirken er å snakke ærlig og sant om liv og tro uansett hvordan det ser ut, sier Kristin.

 

Inkluderende

– Jeg tror at nøkkelen til å gi rom for helheten i menigheten er åpne og inkluderende fellesskap som er livsnære. F2 er gode på fellesskap. Når jeg spør folk om hvorfor F2 er viktig for dem, så svarer de: Fellesskapet! sier Kristin Heskje, den nye F2-presten, og legger til slutt til:

– Nå gleder jeg meg veldig til å bli bedre kjent med både F2, Fagerborg som menighet og NMS!

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp