Meny

Julesalg i Sommerveita med spennende gjester

Last ned
Når det skal arrangeres julesalg i Trondheim, har vi ønske om at alle som kommer dit skal få med seg noe hjem. Enten julegaver, bakst til jul, glede over å ha møtt trivelige mennesker, inspirasjon til misjonsengasjement og lysglimt av hva NMS er i dag. I år får vi også en gjest som som veldig mange kjenner. Eyvind Skeie kommer!
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Julesalget åpner fredag 16. november

Lodd selges og varer strømmer på. Det er gøy å oppleve engasjementet i forkant av julesalget. Det bygger seg opp og vi gleder oss til fredag da dørene åpnes. Mange kjenner Liv Kari Bru fra den tiden hun var her i Trøndelag og hun deltar på lysglimt på fredag. På fredagkveld kl.18 regner vi med å ta i bruk de stoler vi har i Sommerveita for da skal vi synge sammen. Eyvind Skeie fikk spørsmål om hvorfor han bruker av sin tid på å dele salmer rundt om i landet? Salmer er skrevet for å synges, ikke leses. Jeg har en relativt stor produksjon av salmer og finner det meningsfullt å synge disse salmene sammen med andre. Det gir meg mye å reise omkring i landet på den måten!

Denne kvelden skal vi synge sammen og alle er hjertelig velkommen!

Lørdag «drar vi til Egypt» og vi rigger til for at barna skal strømme inn.

Lørdag har et spennende program der misjonsfesten med tema; Biskop Tomas begynner kl.12. Boka som Eyvind Skeie har skrevet om Biskok Thomas vil være gevinst på «stor åro» blant annet. Det vil være salg av julebakst, årer, håndarbeid, diverse lotteri, kaffe, snitter og varer fra NMS sine samarbeidsland under hele julesalget. Erfaring tilsier at de mest populære julebrød blir fort utsolgt, så det lønner seg å være «på hugget» Det selges vanilje fra Madagaskar som er vanskelig å få tak i ellers. Sjokoladekalender som støtter jenter i Laos slik at de får skolegang. På et NMS Julesalg er alt du bruker tid og penger på- meningsfullt og givende! Kl.14 på lørdag blir det liv i salen, da pepperkaker skal pyntes, David sjonglerer, ansiktsmaling, lykkehjul, pølsesalg og misjon forklares av NMSU slik at alle kan forstå hva vi er en del av.

Boka: I kjærlighetens sirkel av Eyvind SkeieHvorfor har Biskop Thomas og Anafora fått deg til å skrive en bok, Eyvind Skeie?

Jeg har kjent biskop Thomas i godt over ti år. Gjennom dette vennskapet har vi utviklet gjensidig respekt og forståelse. Denne biskopen er et levende og våkent menneske. Han forener en klar forankring i kristen tro med å være en tydelig stemme for de fattige, kvinnene og de svake i det egyptiske samfunnet, samtidig som han står opp for kristnes rett til å praktisere sin tro. Det var en stor tillitserklæring at han spurte meg om å skrive denne boken, basert på våre samtaler. Han har også et behov for et skriftlig uttrykk for sin teologi og sitt engasjement. Nå skal boken oversettes til arabisk. Det er spennende og fint! 

Julesalget i Sommerveita favner mye og vil være en storsamling der vi sammen kan glede oss over misjonsengasjement i full blomst. Det er stort å se alle som gleder seg over å bidra i dette arbeidet og det er fantastisk å se stemningen i salene disse dagene. Nytt dette året er at hovedutlodninga blir trekt på slutten av dagen på lørdag og kunngjort under avslutninga.

Stolte trøndere

Mange er glad i julesalget og jeg tror det også er en viss stolthet. Dette vil vi vise fram til enda flere. Eyvind Skeie har aldri vært på NMS julesalget i Trondheim før og hvor godt kjenner du Trøndelag egentlig?

Jeg kjenner det historiske Trøndelag ganske godt, men har også vært i mange menigheter i begge fylkene. Vi som er fra Bergen ser jo på Trondheim som en slags rival blant byene i Norge. Jeg innrømmer gjerne at Trondheim, eller Nidaros, har veldig mange kvaliteter, både bygningsmessig, kulturelt og historisk. Derfor er det alltid fint å komme dit!

Kaffe, lykkehjul, åresalg og god stemning i Sommerveita

Vi ønsker det skal være godt, artig og gledelig å komme på julesalg! Alle er hjertelig velkommen til Sommerveita 4-6, Trondheim- ta heisen eller trappa opp i 4. etg! Fredag 16. og lørdag 17. november.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp