Gi en gave
Meny

Et fantastisk møte med ungdomsarbeidet i Barrow

Foto: Kristian Mjølsneset Last ned
Andy Ward, leder for “Network Youth Church” i området rundt Barrow i England, kunne fortelle om en positiv utvikling av arbeidet. Bispedømmet Carlisle sin satsing på ungdommer gir resultater.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Andy selv har misjonærerfaring fra Colombia, og han er nå ansatt i full tid for å lede arbeidet i Barrow. NMS støtter arbeidet gjennom sitt Europa-engasjement. Generalsekretær Jeffrey Huseby har hatt spennende samtaler med ungdomsleder Andy Ward (bildet).
Industriby med utfordringer
Barrow er en industriby med mange problemer.  Arbeidsledighet, tidlige graviditeter, ungdommer som gir opp skolegang og er uten fremtidshåp, store sosiale utfordringer, oppløste hjem, alkohol og narkotikakriminalitet.

 

Bussen – en ungdomsklubb

Andy og hans stab, med blant annet ettåringer fra Norge og Brasil, har noe å tilby tenåringene i denne byen! Jesus gir håp! Fra å ha kontakt med et minimum antall ungdommer har de nå jevnlig kontakt med ca 150 stk. Bussen som er innredet som en ungdomsklubb er et populært møtested for alle typer ungdommer, også for dem som i utgangspunktet har lite til overs for kirkens arbeid. I bussen får ungdommene spille, se film, varm drikke, snacks og et møte med voksne mennesker som bryr seg om dem!

 

Naturlig plass i kirken

At de samme voksne må sette grenser for akseptabel oppførsel, skremmer dem ikke bort. Andy samler de som ønsker det til ungdomsklubb i kirken, og han er opptatt av hvordan disse ungdommene kan få en naturlig plass i kirkens liv etter hvert som de blir eldre.

 

Nytt håp for Barrow

Vi ble med bussen til et av de mest utsatte områdene i byen, og ungdommene kom! Også de som har uttalt tydelig negativitet til bussen og dens virksomhet dukker opp. Noen har kastet stein på bussen … Men de kommer igjen.  Andy har tro på at disse ungdommene trenger å møte noen som stiller opp for dem, som bryr seg! Han har store forventninger til at de skal få et glimt av hva det kristne budskapet betyr for mennesker, og at flere får nytt håp for livet, for evigheten, –  og for byen sin!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp