Gi en gave
Meny

Endelig ny radio

Last ned
Nå blir sykdomsperiodene litt mindre kjedelige for Francoise Bouba. Takket være stengningen av FM-nettet i Norge kan hun og barna lytte til kristne radioprogram.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Tekst og foto: Harald Solås

Prosjekt «gratis radio» er nå i gang i Kamerun, og de første apparatene er på plass hos sine nye eiere. Den aller første havnet på NMS sin restaurant på misjonen sitt område i Ngaoundéré, der en gjeng med damer har jobben med å lage velsmakende mat til de som kommer på besøk – nå også med gode radioprogram til arbeidet.

Hadde ikke råd
Stor glede ble det også i hjemmet til madame Bouba, da hun fikk overrakt en radio. Francoise Bouba er enke, og med mange barn i huset har hun ikke prioritert å bruke penger på ny radio etter at den gamle ble ødelagt. På grunn av dårlig helse blir hun noen ganger liggende hjemme i perioder, så en radio var veldig kjærkommen!

Noen apparat har også blitt delt ut til blinde. De seks elevene som for tida går i blindeklassen på bibelskolen i Tchollire, nordøst i Kamerun fikk hver sin. Rektor Djédou André tok imot radioene på vegne av elevene.

Godt sammentreff
Radiostasjonen «Evangeliets røst» (Sawtu Linjiila) har ansvaret for distribusjon og utdeling av radioer. Stasjonen feiret 50-årsjubileum i fjor. Dette falt beleilig sammen med stengingen av FM-nettet i Norge, og radiostasjonen sa seg raskt villig til å organisere utdeling av radioer hvis det kunne sendes noen fra Norge.

NMS Gjenbruk ble med på aksjonen og oppfordret nordmenn til å levere inn sine FM-radioer til en av sine 50 butikker. To tusen innsamlede radioer ble sendt til Kamerun høsten 2017.

Over landegrenser
Da de første radioene kom fram til studioet i oktober i fjor, ga staben tydelig uttrykk for begeistring og forventning om hva de kan få til med alle radioene. De fleste apparatene vil nok havne i Midt- og Nord-Kamerun, men radiostasjonen samarbeider også med kirker i Tsjad og Den sentralafrikanske republik. Etter planen skal 500 av de vel 2000 innsamlede radioene deles ut der.

De som trenger det mest
Det er utarbeidet retningslinjer for utdelingen: minst 50 prosent av apparatene skal gis til kvinner. En viktig målgruppe er personer som av ulike grunner ikke har lett for å komme til kirke for egen hjelp. De har kanskje helseproblemer, høy alder, eller de bor langt fra nærmeste kirke. Med radioen får de tilgang til Evangeliets røst sine sendinger, som har en stor grad av forkynnende innhold og kristen musikk.

Det er også laget et system for å sikre at radioene i størst mulig grad kommer fram til de som trenger dem mest, ved at alle som tar imot en radio skal kvittere for mottatt apparat på egne kvitteringsblokker laget for prosjektet.

Takker norske givere
Evangeliets røst takker alle de norske giverne for mange radioer som forhåpentlig kommer til å få et langt liv i. Og skulle noen apparat slutte å virke, ja – så er det ufattelig hva som kan repareres for noen kroner i Afrika!

– Jeg vil rette en spesiell takk til de mange ildsjelene i NMS-Gjenbruk, som har gjort en flott jobb med innsamling av apparater fra hele Norge, sier direktør ved Evangeliets røst, David Adjia Ben Tavougui.

 Nyheter

Ny butikk på Eid

Blide ansikt og varme velkomstord møtte oss i den nye butikken til NMS Gjenbruk Nordfjord. Eit rikt utval av fine varer fanga auga kvar vi såg. «Alt ser nytt ut!» var det nokon som sa. Men dette var brukte varer som flittige hender hadde vaska og ordna til opningsdagen 10. september.
Les mer

Fagerborg menighet med "tredobbelt dugnad"

En gjeng entusiaster fra Fagerborg menighet var raskt ute med å lage munnbind for salg. 16 000 kroner er allerede kommet inn til menighetens Thailand-prosjekt. Munnbind-prosjektet har ikke mindre enn tre målsettinger, og er blitt tatt imot med åpne hender. Stor suksess!
Les mer

Flytting snudde underskudd til overskudd i Bodø

Omsetningen til NMS Gjenbruk i Bodø var i flere år så lav at inntektene ikke klarte å betale husleia. Etter at butikken flyttet noen få hundre meter er underskudd snudd til solid overskudd.
Les mer

For billig? For dyrt?

Hvor mye skal en vare i en gjenbruksbutikk koste? Rundt om i landets mange butikker kan diskusjonen gå varmt når medarbeidere skal bestemme prisene.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp