Gi en gave
Meny

En reise ut av komfortsonen

Last ned
Teologistudent Elna Øhlund reiste ut av komfortsonen. I ti måneder skulle hun leve i et nytt land, i en ny kultur. Hun var blitt Ucrew (ettåring) for NMS og NMS U.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Tjuetreåringen fra Gjerstad trengte en liten forandring fra studietilværelsen og ville prøve noe nytt. Etter tips fra en venninne tok hun kontakt med NMS og søkte seg til Estland, som ettåring for NMS og NMS U.

 

Mange inntrykk

– Da jeg først bestemte meg for å ta en pause fra studier, ønsket jeg å gjøre noe som hadde relevans for min utdannelse, sier Elna og fortsetter: – Året som har gått har derfor både vært spennende, interessant og lærerikt, samtidig som det til tider har vært utfordrende.

Jeg har vokst som person og lært masse om meg selv som jeg kommer til å ta med meg videre i livet, sier Elna Øhlund.

 

Kultursjokk

– Hjemme i Norge var jeg sammen med den vante vennegjengen og var veldig komfortabel. Da jeg flyttet til Estland fikk jeg et lite kultursjokk, og fant ut at jeg bare måtte hoppe uti det. Det hadde nok ikke helt gått opp for meg hva jeg hadde sagt ja til. Innstillingen min var at jeg skulle være borte ett år og gjøre ting jeg vanligvis ikke pleier å gjøre. Det viste seg likevel fort at jeg var i en ny by og et land jeg ikke hadde vært i før, forteller Elna.

 

Mitt andre hjem

Jeg måtte legge bort den lille redselen jeg hadde og bare våge! Det tok en del energi i starten, men sett i ettertid var det nødvendig og absolutt verdt det! Jeg har blitt flink til å invitere meg selv til arrangementer og si «Ja takk» til ting jeg aldri har vært med på før. Jo mer man sier ja til, jo mer får man oppleve. – Estland er nå blitt mitt andre hjem, sier hun med et smil om munnen.

 

Være betydningsfull

I løpet av det lille året som har gått har hun startet kor, hatt babysang, søndagsgrupper, jentegrupper og vært med på å arrangere vinterleir, for å nevne noe. Mye av dette hadde hun ikke gjort før, men hun kastet seg ut i det. – Jeg måtte jo bare det. Prøve og feile og kjøre på!

Da er det veldig gøy når folk kommer bort til meg og sier at de setter pris på den jobben jeg gjør, og liker at jeg er en del av miljøet. Det er utrolig gøy å få lov til å være med på noe som helt tydelig betyr noe for andre mennesker, forteller hun.

– De to menighetene jeg har jobbet i (Saku og Mustamäe) er relativt nye, og da er det veldig inspirerende å se at folk kommer igjen og igjen på grunn av at de liker det du gjør for dem, fortsetter Elna.

Elna kommer med en liten oppfordring til fremtidige Ucrew-søkere:

– Har du lyst på et år hvor du vokser som menneske? Søk Ucrew! – Det er et utrolig spennende og veldig godt anvendt år, som du egentlig ikke kan forestille deg før du har prøvd.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp