Meny

E-learning på full fart framover

Foto: Åslaug Ihle Thingnæs Last ned
-Vi gleder oss over å annonsere at nå er vi på nett med tre ulike studieprogram. Dette leser vi i nyhetsbrevet fra det teologiske fakultetet ETSC i Kairo. Opplegget har vært under utvikling over flere år, og NMS har støttet det desentraliserte studiestedet i Alexandria siden 2015.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

I tillegg til Alexandria har Minya hatt et senter i flere år. I forbindelse med denne siste lanseringen har også Assiut og Sohag fått lokale studiesteder. Disse lokale sentrene har klasse- og grupperom og et lite bibliotek.

Målgruppen for e-learning tilbudet er først og fremst egyptere som av ulike grunner ikke kan flytte til Kairo for å studere. Men i og med at store deler av Midtøsten er arabisk-talende, så åpner det en dør også for studenter fra mange andre land.

At  tilbudet fyller et behov er det ingen tvil om. Ved sist opptak mottok en 126 søknader, hvorav 98 ble tatt opp som studenter. I tillegg til Egypt, kom de fra Libanon, Syria, Emiratene. Egyptere som bor i Vesten og lenger sør i Afrika er også tatt opp. Dette er gjerne folk som jobber blant flyktninger.

Aldersspennet er stort; helt fra 19 til over 50 år gamle er de. Direktør for fjernundervisningsprogrammet, Manal Elmotei  jobbet iherdig i sommer for å få tingene klar til lansering. Professorene på ETSC har tatt opp 150 videoer undervisning til bruk i kursene.

De tre programmene er alle på bachelornivå. For master må de til Kairo, men Manal håper å få klart en ny master online til januar neste år; den blir i kristens mediearbeid.

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp