Gi en gave
Meny

Brasilianere i Frankrike

Foto: Kristian Mjølsneset Last ned
Kan det være en idé å sende misjonærer fra Brasil til Frankrike? Dette var spørsmålet på et møte mellom partnerne som møttes i Paris nylig.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

NMS sin representant i Europa, Merete Hallen, er også representant i Brasil, og hun har oppdaget at det er mange likheter mellom våre to partnere i hver sin verdensdel. Gjennom NMS sitt ungdomsutvekslingsprogram Ucrew, sendte vi derfor et ektepar fra Brasil til Frankrike i oktober i fjor, slik at de skulle bli kjent med landet og få mulighet til å vurdere misjonstjeneste.

Ucrew

NMS har sendt brasilianske Ucrew til England i flere år, og det har vært svært vellykket. Våre engelske partnere har vært veldig fornøyde med å få ettåringer fra Brasil. De har bidratt på en god måte inn i Network Youth Church i Carlisle bispedømme. I tillegg har det vært en viktig erfaring for Missão Zero å sende ettåringer til Europa. Erfaringer ungdommene har fått, har gitt noe verdifullt tilbake til Missão Zero.

Ucrew i Nantes

Ekteparet Mariana Erhardt og Mateus Pereira reiste som ettåringer til Nantes i Frankrike i oktober gjennom NMS sitt utvekslingsprogram Ucrew. De har begge studert teologi på FATEV i Brasil og har et kall til å være misjonærer. Ettåringstjenesten har vært en god erfaring så langt, både for både for menigheten de er plassert i og for ekteparet.

Nettverksbygger

NMS inviterte altså nylig til samtaler i Paris mellom den protestantiske kirken i Frankrike (EPUdF) og misjonsbevegelsen Missão Zero fra Brasil. Målet med møtene var at partnerne skulle bli kjent med hverandre og vurdere om det kan være aktuelt å samarbeide i framtiden ved at Missão Zero sender misjonærer til Frankrike. Møtet var vellykket selv om ingen konklusjoner ble dratt i denne omgang. Her er det to organisasjoner som opplever at de kan ha god nytte av å ha kontakt med hverandre og som kan tilføre hverandre mye positivt.

NMS er en nettverksbyggende organisasjon, og dette er et eksempel på hva vi kan bidra til. På denne måten kan enda flere mennesker i Europa bli nådd med evangeliet, og Missão Zero får gleden og nytten av å være en misjonærsendene organisasjon også utenfor Sør-Amerika.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp