Gi en gave
Meny

Det begynte med en samtale på språkskolen

Foto: NMS-info Last ned
- og det fortsatte med en gallamiddag i regi av Bangkok Accueil Charity Branch for å samle inn penger til en kafé i hagen til Nådehjemmet.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Nådehjemmet er et mødrehjem drevet av Den evangelisk-lutherske kirken i Thailand for unge, enslige, gravide jenter som ikke har noen steder å gjøre av seg. I flere år har staben og jentene pratet om å bruke den koselige hagen til et eller annet, f. eks. en kafé!

På språkskole

En misjonær på språkskole kom i prat med en franskmann. Han fikk høre om Nådehjemmet og arbeidet der. I løpet av språkmodulen ble det pratet om muligheten for støtte til arbeidet ved mødrehjemmet gjennom det franske miljøet i Bangkok. Komiteen tente på ideen og gallamiddagen ble i år arrangert til inntekt for bygging av kafé i hagen.

Mange bidragsytere

Men det var ikke bare et bygg som skulle til. Det franske miljøet organiserte og koordinerte. Minst ti ulike firma og organisasjoner ble kontaktet og det var ja alle steder. IKEA gav bake- og kjøkkenutstyr, stoler og bord. En kaffeprodusent lærte jentene å lage både cappuccino og kaffe latte. Elever fra to internasjonale skoler bidro med praktisk arbeid og kunstnerisk utsmykking osv.

Pust i bakken

NMS-representant Eivind Hauglid uttrykte glede over arbeidet på Nådehjemmet gjennom 29 år og nesten 900 jenter som gjennom dette arbeidet har fått en ny start på livet. På samme måte håpte han at de som kommer innom kafeen, kan få en pust i bakken, en oppmuntring i hverdagen og en god prat.

Daglig leder på Nådehjemmet, Chonarat Oiwan, og misjonær Alfhild Steinsbø Hauglid, takket alle som hadde bidratt og all som kom for å være med på åpningen.

 

Tekst: Eivind Hauglid

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp