Gi en gave
Meny

Asia Bibi: Ny høring i Pakistan

Foto: NMS-info Last ned
Tirsdag 29.januar er Pakistans Høyesterett igjen samlet i anledning høring om gjenopptagelsebegjæringen av Asia Bibis sak.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Det er akkurat de samme dommerne som sist frikjente henne for blasfemianklagene som nå skal uttale seg, forteller direktør Joseph Francis i CLAAS. Han kommer til å være til stede i retten i Islamabad sammen med teamet sitt som har arbeidet med denne saken i flere år.

Nå ber han om forbønn for alle involverte: Vi håper og ber om at Gud fortsatt gir mot og styrke til dommerne slik at de kan avgi en ærlig og rettferdig dom.

Denne avgjørelsen vil skape presedens for blasfemisakene som står på vent både i høyere og lavere rettsinstanser. I 2018 har det vært mange slike rettssaker, og NMS var glad for å bistå CLAAS med en ekstrabevilgning for de kostnadene dette medførte.

Asia og familien er fortsatt i skjul, og forhåpentligvis kan de etter denne dommen reise uten restriksjonene som hun er pålagt pr dato, skriver han.

NMS har i flere år støttet CLAAS sitt arbeid i forhold til parlament og media i Europa. I år utvides kontakten til CLAAS Pakistan, og det med NORAD/Digni på laget. CLAAS bistår hvert år kristne og personer fra andre minoritetsgrupper i Pakistan med praktisk og juridisk hjelp. De har et kontor med rundt 25 ansatte i Lahore og er særlig kjent for sitt grundige arbeid med faktasjekk i  sakene som blir rapportert inn til dem.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp