Gi en gave
Meny

Å nei, vi gir oss ikke!

Last ned
En nødvendig kursjustering skjer i NMS. Gir vi opp? Her er lederen i siste nr av bladet til Region Sør.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Nødvendig kursjustering

«NMS har arbeidet på samme måte i 177 år»! 

– Det ville vært en veldig oppsiktsvekkende overskrift, og det er naturligvis ikke sant om NMS.  Med ulike mellomrom har organisasjonen vårt valgt å justere kursen, ikke minst på grunn av store endringer i vårt eget land og i verden for øvrig.

Mange av oss husker tidligere års justeringer, og vi kan i etterpåklokskapens lys sikkert finne at ikke alle justeringer ble gjort på en så god måte som ønskelig, eller at endringene førte til de resultater som man ønsket.

Nå er NMS nok en gang i ferd med å foreta en kursjustering, noe som føles som dramatisk og smertelig for mange, og som er krevende for dem som er direkte berørt.

Alle skjønner at vi ikke kan arbeide på samme måte i 2019 som i de årene om var NMS’ og andre organisasjoners glansperiode. Det er så mye rundt oss som er forandret.  Men det er også noe som står fast, nemlig det oppdraget som vi har fått av Jesus selv, og som vi har sagt JA til å gå videre med!

Forfatteren Gunilla Wolde laget på syttitallet noen barnebøker om Emma, ei jente på tre-fire år. En av bøkene heter «Emma Tvertimot», og noen av oss husker nok boka vi leste for barna våre, om Emma som noen ganger gjorde akkurat det motsatte av det som var forventet av henne. «Plutselig ble Emma så veldig tvertimot, og tok genseren på beina og buksa over hodet….»

Når vi tenker at «det går så dårlig med NMS at vi kanskje like godt skal la være å engasjere oss», så tror jeg at jeg kjenner «misjonsfolket» såpass godt at nå er det mange som vil ta en «Emma» og gjøre akkurat det motsatte av å gi opp  – stå på fortsatt med alle de forskjellige små og store oppgaver som vi kjenner så godt til!

Fortsette i foreningen – jobbe for basaren og julemessa – smøre rundstykker og koke grøt  – dekke bord til fest – be for arbeidet – fortsatt støtte økonomisk – tale vel om NMS – engasjere oss i NMS Gjenbruk – støtte opp om arrangementer – sende barn og unge på leir.  Og så videre og så videre.

Å nei, vi gir oss ikke  – tvert imot (og der skrev jeg det riktig)!

Harry Omdal

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp