Gi en gave
Meny

NMS Gjenbruk i Ålesund blant de beste i landet

Foto: Lars Olausen Last ned
Det har ei stund vært en smule uro i NMS (Det Norske Misjonsselskap) på grunn av sviktende inntekter. Men frivilligheten og stå på-viljen er det lite å utsette på.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

-NMS Gjenbruk i Ålesund er blant landets aller beste, forteller misjonskonsulent i region Møre, Laila Karin Tusvik Helle. Hun utdyper:

– Det er de testamentariske gavene til NMS som svikter noe og er lavere enn det vanligvis blir budsjettert med, noe vårt landsstyre har satt ned foten for. De sier klart fra at vi ikke kan bruke mer penger enn vi til enhver tid har til rådighet, noe som medfører kutt i administrasjonen både i region Møre og i landet forøvrig. Heldigvis blir misjonærene fredet så den virksomheten både i Europa og verden forøvrig fortsetter som før.

Populære bruktbutikker

Helle sier at det i situasjonen som er oppstått er viktig å få frem at gaveinntektene i NMS – som ikke er det samme som de testamentariske inntektene – har økt med ca. en halv millioner kroner.

– Dette er midler som kommer fra julemesser, basarer, faste givere, giroinnbetalinger, foreningsinntekter og kirkeofringer. I 2017 var disse inntektene 5,68 millioner kroner og de økte til 6,18 millioner kroner i 2018. Men skal vi få frem hele bildet må vi også ta med overskuddet for NMS Gjenbruk. Det er en kjede av bruktbutikker som er organisert som et selvstendig konsern innen NMS og en viktig inntektskilde. Og vi er stolt over å si at gjenbruksbutikken i Ålesund går så det suser, sier Laila Karin Tusvik Helle.

Laila Karin Tusvik Helle NMS og Erika Lynn Solli, NMSU. Foto: Lars Olausen

20 år med gjenbruk i Ålesund

De sju gjenbruksbutikkene i region Møre hadde et samlet overskudd på 3,13 millioner kroner, en fremgang på nær en halv million. Butikken i Ålesund ble etablert for 20 år siden og er i dag lokalisert på Blindheim. Men allerede 25. april blir de å finne i nye og litt større lokaler i Lerstadvegen. Gjenbruksbutikken i Ålesund er en av landets «beste» og
fikk ei omsetning på vel to millioner i 2018, som var ei omsetningsøkning på vel 500.000 kroner.

I Gjenbruksbutikken til NMS på Blindheim traff vi butikkleder Helene Røsvik (til venstre), Melaniee Ferrero og Kirsti Brune. Foto: Lars Olausen

Stor frivillighet og fornøyde kunder

– Det er vi både glade og stolte over og jeg er takknemlig for at frivilligheten er så stor og at vi har så mange fornøyde kunder. Ingen i butikkene får lønn i kroner og ører, men de som er her får nye venner, meningsfylte oppgaver og glede av å bidra til et fremtidshåp for mennesker i andre deler av verden, sier butikkansvarlig Helene Røsvik i NMS Gjenbruk Ålesund.

Også andre gjenbruksbutikker i region Møre går bra og viser god fremgang. Dette vil de involverte bli nærmere informert om på områdestevner noe senere på året.
– Hvert tredje år har Det Norske Misjonsselskap generalforsamling som i juni neste år er lagt til Ålesund. Da kan vi ønsker nær tusen gjester velkommen til Ålesund, sier misjonskonsulent i region Møre, Laila Karin Tusvik Helle.

Tekst og foto: Lars Olausen, NyttiUka

Artikkelen kan også leses her


Nyheter

Ny butikk på Eid

Blide ansikt og varme velkomstord møtte oss i den nye butikken til NMS Gjenbruk Nordfjord. Eit rikt utval av fine varer fanga auga kvar vi såg. «Alt ser nytt ut!» var det nokon som sa. Men dette var brukte varer som flittige hender hadde vaska og ordna til opningsdagen 10. september.
Les mer

Fagerborg menighet med "tredobbelt dugnad"

En gjeng entusiaster fra Fagerborg menighet var raskt ute med å lage munnbind for salg. 16 000 kroner er allerede kommet inn til menighetens Thailand-prosjekt. Munnbind-prosjektet har ikke mindre enn tre målsettinger, og er blitt tatt imot med åpne hender. Stor suksess!
Les mer

Flytting snudde underskudd til overskudd i Bodø

Omsetningen til NMS Gjenbruk i Bodø var i flere år så lav at inntektene ikke klarte å betale husleia. Etter at butikken flyttet noen få hundre meter er underskudd snudd til solid overskudd.
Les mer

For billig? For dyrt?

Hvor mye skal en vare i en gjenbruksbutikk koste? Rundt om i landets mange butikker kan diskusjonen gå varmt når medarbeidere skal bestemme prisene.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp