Meny

NMS Gjenbruk i Ålesund blant de beste i landet

Foto: Lars Olausen Last ned
Det har ei stund vært en smule uro i NMS (Det Norske Misjonsselskap) på grunn av sviktende inntekter. Men frivilligheten og stå på-viljen er det lite å utsette på.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

-NMS Gjenbruk i Ålesund er blant landets aller beste, forteller misjonskonsulent i region Møre, Laila Karin Tusvik Helle. Hun utdyper:

– Det er de testamentariske gavene til NMS som svikter noe og er lavere enn det vanligvis blir budsjettert med, noe vårt landsstyre har satt ned foten for. De sier klart fra at vi ikke kan bruke mer penger enn vi til enhver tid har til rådighet, noe som medfører kutt i administrasjonen både i region Møre og i landet forøvrig. Heldigvis blir misjonærene fredet så den virksomheten både i Europa og verden forøvrig fortsetter som før.

Populære bruktbutikker

Helle sier at det i situasjonen som er oppstått er viktig å få frem at gaveinntektene i NMS – som ikke er det samme som de testamentariske inntektene – har økt med ca. en halv millioner kroner.

– Dette er midler som kommer fra julemesser, basarer, faste givere, giroinnbetalinger, foreningsinntekter og kirkeofringer. I 2017 var disse inntektene 5,68 millioner kroner og de økte til 6,18 millioner kroner i 2018. Men skal vi få frem hele bildet må vi også ta med overskuddet for NMS Gjenbruk. Det er en kjede av bruktbutikker som er organisert som et selvstendig konsern innen NMS og en viktig inntektskilde. Og vi er stolt over å si at gjenbruksbutikken i Ålesund går så det suser, sier Laila Karin Tusvik Helle.

Laila Karin Tusvik Helle NMS og Erika Lynn Solli, NMSU. Foto: Lars Olausen

20 år med gjenbruk i Ålesund

De sju gjenbruksbutikkene i region Møre hadde et samlet overskudd på 3,13 millioner kroner, en fremgang på nær en halv million. Butikken i Ålesund ble etablert for 20 år siden og er i dag lokalisert på Blindheim. Men allerede 25. april blir de å finne i nye og litt større lokaler i Lerstadvegen. Gjenbruksbutikken i Ålesund er en av landets «beste» og
fikk ei omsetning på vel to millioner i 2018, som var ei omsetningsøkning på vel 500.000 kroner.

I Gjenbruksbutikken til NMS på Blindheim traff vi butikkleder Helene Røsvik (til venstre), Melaniee Ferrero og Kirsti Brune. Foto: Lars Olausen

Stor frivillighet og fornøyde kunder

– Det er vi både glade og stolte over og jeg er takknemlig for at frivilligheten er så stor og at vi har så mange fornøyde kunder. Ingen i butikkene får lønn i kroner og ører, men de som er her får nye venner, meningsfylte oppgaver og glede av å bidra til et fremtidshåp for mennesker i andre deler av verden, sier butikkansvarlig Helene Røsvik i NMS Gjenbruk Ålesund.

Også andre gjenbruksbutikker i region Møre går bra og viser god fremgang. Dette vil de involverte bli nærmere informert om på områdestevner noe senere på året.
– Hvert tredje år har Det Norske Misjonsselskap generalforsamling som i juni neste år er lagt til Ålesund. Da kan vi ønsker nær tusen gjester velkommen til Ålesund, sier misjonskonsulent i region Møre, Laila Karin Tusvik Helle.

Tekst og foto: Lars Olausen, NyttiUka

Artikkelen kan også leses her


Nyheter

Dumpet katt utenfor gjenbruksbutikk

Fredag 18. oktober ble en kattunge forlatt i et bur utenfor NMS Gjenbruk på Randaberg utenfor Stavanger. – Slikt går bare ikke an, sier Anna-Kristin Klæbo Jakobsen.
Les mer

Feirar 15 år med Gjenbruk

Torsdag 10. oktober er det på dagen 15 år sidan NMS Gjenbruk på Skei åpna dørene for første gong. – Gjenbruk er endå meir i tida no enn det var då vi starta, seier styreleiar Arne Drøpping.
Les mer

Misjonstur til Estland

NMS og Plussreiser arrangerte misjonstur til Estland 13.-17. september med Hege Steinsland som reiseleiar. Vi var tilsaman 20 deltakarar, derav halvparten frå region Møre (Sunnmøre), m.a. fleire frå Brattvåg, som har misjonsavtale med Estland.
Les mer

20- år med Gjenbruk i medvind

Det var uventa mange som kom til markeringa kl 12, både medarbeidarar og kundar. Erling Aaslid leia samlinga og han hadde først ein kort historikk over dei 20 åra NMS har hatt gjenbruksbutikk i Ålesund.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp