Gi en gave
Meny

Lysbro fra Valdres til Mustamãe

Last ned
Misjonsforeningen i Øystre og Vestre Slidre ville gjøre noe for kirkebyggingen i Mustamãe i Estland. Kanskje en konsert i en av kirkene i dalen kunne være noe? De spurte tre søstre, Marit Ingeborg, Sigrid Andrine og Maria Lill Garvik, 13, 16 og 18 år, om de ville bli med. De spiller cello, bratsj og fiolin. De svarte ja, og det viste seg at deres mor, Külle, var fra Mustamãe. Stort bedre kunne det ikke bli.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Konserten gikk av stabelen søndag 14. oktober i Lomen kirke. Til innledning ble det tent et lys for Mustamãe. Det lyste i det østre vinduet av kirken under konserten. Samtidig var det gjort avtale om at de i Mustamãe skulle tenne et lys for Valdres i sin kirke. På denne måten ble det en lysbro mellom de to menighetene.

En stor forsamling fikk en aldeles nydelig konsert av de tre søstrene. De har fått undervisning på Barrath Due og Musikkhøgskolen, og i høstferien var to av dem i Bremen for å delta i en internasjonal ungdomssymfoni. De spilte klassiske perler, noe litt mer pop-preget og det var også lagt inn sang og pianospill.

I pausen midt i konserten fortalte Arnfinn Bjørgen litt om kirkebyggingen i Mustamãe og arbeidet i menigheten. Det er å håpe at menighetene i Valdres nå vil inngå misjonsavtale med NMS om dette prosjektet.

Misjonsforeningen kunne glede seg over at med 65 betalende publikummere, så ble det et ikke ubetydelig beløp til kirken i Mustamãe.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp