Gi en gave
Meny

140 årsjubileum i Lom

Last ned
Prestegardens Kvinneforening i Lom i Gudbrandsdalen fyller 140 år i år.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Søndag 13.november ble jubileet markert ved messe i Garmo kirke, Lom, der sokneprest Einar Gelius og NMS Øst regionleder Else Storaas Vatne deltok. Dagens tekst handlet om kvinnen som rettet seg opp etter møtet med Jesus, og vi fikk høre hvordan kvinner rundt i verden også i dag retter seg opp etter et slikt møte. Det gjelder også misjonskvinnene opp gjennom tida!

Etter messa ble det servert rømmegrøt med avletter, kaffe og kaker på Sandom Retreatsenter, Kvinneforeninga har seks faste medlemmer i jubileumsåret, og møtene går på omgang i hjemmene og på Sandom. Et par ganger i året inviterer soknepresten oss hjem til prestegarden, der det hele starta. Vi har også fellesskap med misjonsforeninga i nabobygda Vågå. Det ble en oppmuntrende dag for oss alle med gjester fra Vinstra og områdeutvalget i Nord-Gudbrandsdalen, fra Vågå, og fra bygda. Under kirkekaffen hadde vi et enkelt program med historikk, opplesing, sang og hilsener, både fra regionleder, områdeutvalget, soknepresten, og husfolket på Sandom.

Foreninga har i tillegg markert jubileet gjennom året med tre artikler om foreningas historie, publisert i menighetsbladet. Det er foreningas eldste medlem, Oddbjørg Blakar (91), som har skrevet artiklene.

Tekst: Anna Magni Larsen

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp