Hvordan starte butikk

Er det ingen butikk der du bor? Kanskje du vil være med å starte en?

Vi hjelper deg med å komme i gang – ta kontakt med oss!

Noen praktiske råd:

1. STED:

For å kunne etablere en gjenbruksbutikk bør det være opp mot 5 000 innbyggere som bor eller sokner til stedet. Alle byer egner seg godt, det gjør også distrikts-knutepunkt.

2. FORARBEID:

Når vi har fått kontakt med to-tre interesserte et sted, etablerer vi et foreløpig styre med minimum leder, sekretær og kasserer. Deres oppgave vil være å knytte kontakt med flere medarbeidere, og å stå som ansvarlige i starten. De vil arbeide i nær kontakt med en av våre konsulenter. Konsulenten vil være «saksbehandler» og forholde seg til kjedens forretningsstyre. Det er forretningsstyret som gjør det endelige vedtaket om at butikk skal etableres.

3. MEDARBEIDERE:

En butikk trenger nokså mange medarbeidere, det er alltid minimum to personer på samme vakt. Noen ganger deles arbeidsdagen på to vakter. Antall medarbeidere avgjør hvor mange dager i uken butikken kan holde åpent.

4. BUTIKKLOKALET:

Vi trenger et lokale på minst 250 m² og et egnet lager. Butikken bør ligge sentralt og nær en god parkeringsplass. Hvor høy husleie vi kan godta må vurderes ut fra beliggenhet og areal.

Expand Lukk Søk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp