Meny

En nåde så stor, jeg er ikke alene her jeg bor

Last ned
Nådehjemmet i Bangkok gir hjerterom og husrom til unge, gravide jenter som ikke har noe sted å gjøre av seg.

Her møter de kjærlighet og omsorg uansett forhistorie. Her får de også bo til de har funnet en god vei videre for seg og barnet. Nådehjemmet drives av kirken NMS samarbeider med i Thailand og kan i desember feire at de gjennom 30 år har hjulpet over 900 jenter og barna deres da de trengte det som mest.

I morgen banker en ny jente på døren. Hva har hun opplevd? Hvilken smerte bærer hun på? Vil du være med å holde døren åpen?

Gi din gave ved å benytte skjemaet under, eller send NMS HJEM til 2490 og gi 200 kroner.

Hold døren åpen

Jeg vil gi til Nådehjemmet i Bangkok

Sårbar og alene

Plutselig fant hun seg selv gråtende på gata i Bangkok. Tenåringsjente og gravid. Aldri før hadde hun vært  så redd, så alene. Hvor skulle hun gå? Hvor kunne hun bo? Hvem kunne hjelpe? Hun greide ikke holde tårene tilbake. Alt hun hadde var seg selv og et barn i magen!

Midt i sitt mørkeste mareritt, møtte hun en åpen dør på Nådehjemmet. Der fikk hun det hun lengtet etter mest av alt; voksne mennesker, med snille øyne, som kunne holde rundt henne og si: «Dette skal vi hjelpe deg å klare.»

Hver fredag vil det i adventstiden bli lagt ut en kort historie fra arbeidet ved Nådehjemmet.

Hva skal jeg gjøre?

Tenåringsjenta Nam ble fortvilet da hun oppdaget at hun var gravid. Redd for skammen over å få barn uten å være gift og for hva foreldrene ville si, pakket hun sakene sine og drog hjemmefra uten å fortelle dem noe. Plutselig stod hun på gata, alene og redd, med et barn i magen og på leit etter tak over hodet. Det fant hun på Nådehjemmet – der hun også fikk trygghet, omsorg og kjærlighet.

Illustrasjonsfoto

Hvem kan jeg stole på?

16 år gamle On var ivrig student med skolestipend og ambisjoner. Livet var godt å leve og ble enda bedre da hun traff en mann hun likte. Det han ikke fortalte henne, var at han allerede var gift og hadde familie. Da hun ble gravid, sa han takk for seg og stakk av. On fikk bo på Nådehjemmet da hun trengte det som mest. Nå er hun og barnet tilbake hos familien sin, og den unge moren skal snart ta fatt på studiene igjen.

Illustrasjonsfoto

Drømmen min er knust

Bem fra Mukdahan i Nordøst-Thailand reiste til nabobyen for å jobbe og tjene penger for å forsørge mann og to barn. Hun endte opp med å forelske seg i en ny mann. Et liv uten så mange forpliktelser var forlokkende helt til hun oppdaget at den nye kjæresten var narkoman og at hun selv var gravid. Hun kom til Nådehjemmet med sine knuste drømmer. Her fikk hun hjelp og støtte på veien videre, sammen med sønnen som ble født i september i år.

Illustrasjonsfoto

Ingen bryr seg om meg nå

Fo kom til storbyen Bangkok for å jobbe. Hun forelsket seg i en gutt og bodde sammen med ham. Da hun ble gravid forlangte guttens mor at hun skulle ta abort. Fo ville ikke det og ble dermed satt på dør. Heller ikke hennes egne foreldre ville ta imot henne. I en allerede fortvilet situasjon mistet hun også jobben. Nådehjemmet ble redningen. Nå er den lille i fosterhjem mens Fo er på leting etter jobb og et sted der de begge kan bo.

Illustrasjonsfoto

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp