Gi en gave
Meny

Historier og inspirasjon

Foto: NMS Connect Oslo Last ned
Ønsker du å bli inspirert og se hva andre frivillige holder på med? Sjekk linkene under for å se hva som skjer rundt om i vårt langstrakte land.

Høstoffensiv på misjonssenter

Rundt om i hele landet jobber misjonsforeninger på spreng med å gjennomføre sine misjonsmesser. I fjor kom det inn nesten sju millioner kroner til NMS på disse messene.

Show, ståk og business på Grøa

– Her skal vi ha show, ståk og business. Det seier julemessegeneral Arne Drøpping, idet han går i gang og trekker dei første premiane i årelotteriet på julemessa på Grøa bedehus laurdag føremiddag.

Et møtested i hverdagen

Praten går lett og ledig rundt et bord på NMS Gjenbruk Åsane, der noen pensjonister har slått seg ned for en kopp kaffe. Lenger inne treffer vi butikkleder Jostein Monstad, som åpner med å si at noe av det viktigste med butikken er å fungere som en møteplass.

Inspirasjon til «Use your talents»

– Det har vore litt overraskande å sjå kor stor entusiasme «Use Your Talents» vekker i kyrkjene på Madagaskar. Tankegangen synest å vere frigjerande. Det at vi faktisk har ressurser, at vi har muligheter, at det går an å få til ting sjølv, endrar måten å tenke på, seier Kari og Leif Sæther

Middag og Misjon på Hareid

I mange år har det vore Barnas misjonsdag i Hareid knytt opp mot 10-åringane  i trusopplæringa. Dei siste fire åra har vi også lagt opp til Middag og Misjon i etterkant av gudstenesta. 10-åringane har lært om misjon og laga gevinstar som kan vinnast under åresalet.

Fredagskafé på Avaldsnes

Tanken kom i 1998. Skulle foreningane på Avaldsnes, Karmøy prøve og ha fredagskafé i staden for basar? Tanke blei til handling. Ein fredag i november 1998 var ein spennande dag for arrangørane. Ville dette slå an?

Estlandssuppe blir ekstragave til misjon

Det har etter hvert blitt en tradisjon at misjonsteamet i Veavågen kirke inviterer til suppemiddag også kalt Estlandsuppe. Det er en fin måte å samles rundt bordet til middag og informasjon om misjonsprosjektet. Her er det åpent for alle som vil. Vi har en menighet som er vant til å tenke frivillig her i Veavågen.

 

 

 

 

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp