Meny

Dømt til døden på grunn av en kopp vann

Last ned
Gi en gave

I fengsel siden 2009

Den kristne kvinnen Asia Bibi fra Pakistan sitter i fengsel på niende året med en dødsstraff for blasfemi hengende over seg. Det hele startet med en kopp vann. Hun var tørst og brukte den første koppen hun fant da hun skulle ta seg litt vann fra brønnen.

Mange muslimer i Pakistan synes det er utenkelig å drikke av samme kopp som en kristen.  Krangelen som fulgte førte til blasfemibeskyldinger, rettsak og dødsstraff. Saken er belyst av mange ulike internasjonale medier, men likevel er situasjonen hennes uforandret. Det er tydelig at det trengs dype endringer i det pakistanske samfunnet.

Rundt samme bord
Noen steder har kirken invitert kvinner fra ulike religioner til seminar om fredelig sameksistens. Når muslimer og kristne, sikher og hinduer sitter rundt samme bord for å ha gruppearbeid, skjer det noe med dem.

Helomvending
På et seminar der politikvinner og kvinnelige advokater var invitert til å holde foredrag opplevde deltakerne at holdningene deres ble endret.

Etter seminaret utbrøt en muslimsk kvinne: Jeg er så takknemlig for denne erfaringen. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle drikke av samme kopp som en kristen, men det har jeg gjort nå, og det er helt greit!»

Hver dag opplever kristne i Pakistan trusler og mobbing.

Vil du vise dem at de ikke er glemt?

Vil du stå sammen med dem i kampen for fredelig sameksistens der de bor?

Trykk på «Gi en gave» eller vipps til 506578

Jeg vil gi en gave

Jeg ønsker å gi et:
Engangsbeløp
Månedlig beløp
til Pakistan
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp