Gi en gave
Meny

Praktisk informasjon / FAQ

Her kan du få mer praktisk informasjon angåande ditt praksisopphold på Madagaskar

Snarveier

<–tilbake til «Generelt om studentutveksling til Madagaskar»

Reise og transport

Transport fra flyplassen til Antsirabe kan bestilles gjennom guesthouse@lovasoa.mg. Vær oppmerksom på at ved sen ankomst til hovedstaden, må man beregne en overnatting i Tana før videre reise til Antsirabe og dette vil . Dette kan bestilles gjennom samme epost-adresse som gitt over. Det tar 4-5 timer å kjøre fra hovedstaden til Antsirabe og det blir mørkt mellom 18.00 og 19.00 avhengig av tid på året. Det anbefales å ikke kjøre fra flyplassen senere enn kl 16, så dersom du lander med Ethiopian; ikke bruk tid på flyplassen for å ordne med sim-kort eller penger! Det kan du be sjåføren hjelpe deg med når du er kommet til Antsirabe.

Når man sitter på flyet vil man få utdelt et skjema, hvor man må fylle inn diverse informasjon om pass, visum, helse og adressen dere skal til. Adressen er: Lovasoa 4C, Rue Stavanger lot 01E30, 6 Antsirabe 110. Skjemaet skal leveres inne på flyplassen, så lurt å gjøre dette ferdig mens dere sitter på flyet. Vær oppmerksomme på at det vil være bagasjebærere på flyplassen som er svært pågående. De vil kreve penger om de hjelper dere med bagasjen. Det finnes bagasje-traller ved siden av bagasjebåndet, og sjåføren som henter dere vil hjelpe dere med bagasjen når dere kommer ut av ankomsthallen. Om det blir noen problemer på flyplassen så kan du/dere ringe resepsjonen på Lovasoa: +261 340504525

Annet: lurt å ha med litt ekstra niste som man kan spise på vei fra flyplassen til Antsirabe.

Visum

Sørg for at passet har en varighet på minst 6 mnd etter hjemreisedato.

Man kan søke om opptil 90 dagers studentvisum på flyplassen i Antananarivo eller søke om 90 dagers visum via den gassiske ambassaden i London (https://www.mdg-london.org/visas). Dersom du skal være opptil 90 dager på Madagaskar, anbefaler vi å søke visum via den gassiske ambassaden.

Dersom du skal være på Madagaskar lenger enn 3 måneder (90 dager), så har du to muligheter:

1)       Søke om visum med mulighet for forlengelse via den gassiske ambassaden i London før du reiser. Du får da 1-månedersvisum som kan forlenges, og som NMS kontoret kan hjelpe deg med å forlenge etter ankomst Madagaskar. Dersom man vil søke via ambassaden, må man se nøye gjennom at man får lagt ved alt av dokumenter som kreves og at passbildene har riktig størrelse. Alt av dokumenter bør ha en underskrift og stempel, ellers kan du risikere at dokumentene blir sendt tilbake til deg. For å få tilsendt bekreftelse på bolig og praksis gjennom Lovasoa, sender du en mail til herisoalaetitia@gmail.com med informasjon om fullt navn, fødselsdato, hvilket universitet du studerer på, studieretning og dato for ankomst og avreise Madagaskar (på engelsk). For å få forlengelse er prisen ca 3400 nok, i tillegg til administrasjonsavgift og at man selv må møte opp minst en gang på innenriksministeriet i hovedstaden. Husk å spare på bagasjelapper og boarding kortet, da dette er noe som etterspørres for å få forlenget visumet.

2)      Dra til Madagaskar uten visum og søke 2-3 måneders visum på flyplassen. Etter 2 (eller 3) måneder reise ut av landet (eks Mauritius) for så å søke nytt 2-3 måneders visum når man kommer tilbake igjen.

Visumregler og priser kan endre seg uten forvarsel. Siste oppdateringer finner du på den gassiske ambassaden i London sine nettsider: https://www.mdg-london.org/visas. Den gassiske konsulen i Norge, Erik Øyen, kan også bistå ved behov: http://www.malagasy.no/

Vaksiner og malariaprofylakse

Ta kontakt med vaksinasjonskontoret for en konsultasjon. Dette bør gjøres minst 3 måneder før avreise.
Anbefalte vaksiner (kan avvike fra det vaksinasjonskontoret sier):

 • Hepatitt A og B
 • Polio, DT(difteri + Tetanus) og MMR (er i barnevaksinasjonsprogrammet, men man bør få påfyll)
 • Tyfoidfeber
 • Rabies. Dette er diskutert, men det er endel studenter som klapper hunder og valper på gaten til tross for at det absolutt ikke er anbefalt. Det er farlig! I tillegg har endel studenter blitt bitt av lemurer når de har vært I nasjonalparker hvor lemurene blir matet med bananer. Siden det da kan være et stykke til nærmeste rabies vaksinekontor, anbefales denne vaksinen.
 • BCG, spesielt for dere som skal ha praksis på sykehus, helseinstitusjoner og fengsel.
 • Gulfeber hvis man har fly som mellomlander i Kenya eller annet afrikansk land som har gulfeber og hvor man skal være lenger enn 12 timer. Gulfeber eksisterer ikke på Madagaskar.

Det er ikke behov for å ta malariatabletter når man er i Antsirabe eller I Tana. Men på kysten og i regnskogen er det malaria, og profylakse er derfor anbefalt. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor for å høre hvilken profylakse de anbefaler.

Forsikring

Det er obligatorisk med reiseforsikring for alle studenter som skal ha praksis gjennom Lovasoa. Undersøk også at forsikringen dekker situasjoner som kan oppstå i praksis. Dette må du ha når du skal ha praksis ved helsefaglige institusjoner. Du kan risikere å bli nektet å starte i praksis så lenge du ikke har papirer på dette. Sjekk reiseforsikring for studenter – de har ofte tilbud på slike typer forsikringer.

Helse

Det forutsettes at de som kommer som praksisstudenter er ved god og stabil fysisk og psykisk helse. Det er krevende å bo og jobbe på Madagaskar, både på grunn av sterke møter med fattigdom, men også språkutfordringer, kulturforskjeller og at man vil oppleve å komme i utfordrende etiske situasjoner i praksis. Dette vil påvirke en. Det og da ha metoder for å kunne håndtere utfordringene, er viktig. Det er også viktig å være innforstått med at de fleste vil bli syke med mageproblemer en eller flere ganger i løpet av oppholdet. Sliter man med mageproblemer i det daglige, anbefaler vi deg å ikke komme til Madagaskar.

Madagaskar har heller ikke det beste helsevesenet, så dersom du har en kronisk sykdom er det viktig at du har fått klarsignal fra fastlege at det er greit at du reiser til Madagaskar. Studiekoordinator på Lovasoa bør også bli informert om dette. Generelt er åpenhet og kommunikasjon om helseutfordringer viktig. Dette er ikke ment som skremselspropaganda, men vi mener det er viktig at du som student er informert om noen av utfordringene 😊

Etter ankomst er det viktig å huske på god håndhygiene og å drikke minst 2 liter vann om dagen. Selv om du får diare, så anbefaler vi å vente noen dager før du evt tar Immodium.

Klima

Temperatur og klima vil variere fra hvor man oppholder seg på Madagaskar og hvilken sesong man er her i. Det er stort sett alltid varmt på kysten, men i Antsirabe kan det være meget kaldt fra mai til september. Ofte er det 20 grader ute på dagen, men det kan falle til 5-7 grader på kveldene i denne perioden. Da er det lurt å ha med seg noe ull, en stillongs og en tynn dunjakke – for det blir veldig kaldt inne (pga dårlig isolering).

Regntiden varer fra oktober til april. Det er god temperatur mellom 25 til 30 grader i Antsirabe, men kan være en del regn spesielt på ettermiddagene. Lurt å ha med en paraply eller en regnfrakk. Det kan bli litt kjølig når det regner eller når kvelden kommer, så ta derfor med noe lett, men varmt tøy også for denne perioden.

Diverse

 • Det er vanskelig å få tak i mat som er garantert allergifri. Har man cøliaki etc, kan det være lurt å ta med eget mel slik at man kan få bakt brød. Man får kjøpt maismel eventuelt.
 • De aller fleste stedene på Madagaskar hvor det er aktuelt å overnatte, har myggnett over sengene. På Lovasoa har alle sengene myggnett.

Liste over ting man bør ha med foruten klær:

 • Lommelykt
 • Håndsprit
 • Magebelte eller veske til å ha penger/pass/kort under klærne
 • Badehåndkle
 • Solkrem (vanskelig å finne noe som er under faktor 50 på Madagaskar)
 • Myggspray
 • Febertermometer
 • Malariamedisiner (dersom du skal reise utenfor Antsirabe)
 • Varme klær (ullstilongs, ullgenser, tøfler, tynn dunjakke) dersom man skal være her i perioden mai-september. Det blir kaldt her, spesielt inne!
 • Treningsklær
 • Fagbok/bøker. Vi har veiledningsgrupper med faglig fokus, så det er fint å ha noe å slå opp i, i tillegg til internett.
 • Kaviar, tacopulver, knekkebrød, brunost, leverpostei, risengrynsgrøt, makrell I tomat og norsk sjokolade kan evt være det man vil savne mest ☺
 • (overnatting på Lovasoa inkluderer sengetøy og håndklær)

Anbefalte reiser på Madagaskar:

 • Isalo
 • Tulear
 • Morondava
 • Ile St Marie
 • Nosy Be
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp