Gi en gave
Meny

Søndagssamling i Oslo

Foto: Omar Hoftun Last ned
NMS har sendt hjelpere til Madagaskar i mer enn 150 år, og de siste par årene har kanskje vært ekstra krevende. Dette får vi høre mer om i Vestre Aker menighetshus søndag 25. oktober. Da kommer misjonær Arild Bakke for å gi oss mer inspirasjon til å be for den gassiske kirken, og for folk som stadig drømmer om bedre tider. Og hans tema er: "Mennesker, makt og misjon på Madagaskar"
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Arild Bakke

Apropos NMS’ innsats på Madagaskar, vil vi nevne at den norske politikeren Erik Solheim ved flere av sine FN-reiser også har besøkt Madagaskar. Og hans inntrykk er at de norske misjonærene hadde mye mot og mye vilje til å bidra positivt i gassernes hverdag. Selv om Solheim ikke legger skjul på at det også har vært negative sider ved misjonens historie – som misjonærer som ikke hadde respekt for den afrikanske kulturen – er han imponert over hva NMS-misjonærene fikk til.

– Man må ta av seg hatten for det motet misjonærer i en tidlig fase viste. Det var ikke en tid da en hadde kontakt på mobil og nett hver eneste dag. Mange reiste ut og kom ikke hjem igjen i det hele tatt. Det var et utrolig mot, sier FN-lederen. (Et tre år gammelt sitat).

Solheim framhever også NMS sitt bidrag til å bygge den gassiske kirken som har en viktig rolle på grasrota i samfunnet.

– Norske misjonærer spilte også en helt sentral rolle i å skrive ned det gassiske språket. Det har vært en rolle av stor betydning, sier han og gir også skryt til nåtidens misjonærer.

Søndag 25. oktober kl. 18  får vi høre hva Arild Bakke kan fortelle oss fra dagens Madagaskar. Vi serverer gassisk mat. Inngang kr 120. Gode smitteverntiltak.


Se andre arrangementer

20 okt

Misjonsmøte

kl. 19.00. Isvik bedehus. Inger Johanne Stangeland.
Les mer
20 okt

Misjonsmøte

kl. 19.30. Norheim kirke. Roar Vik.
Les mer
23 okt

Alumnisamling U Crew og Connect 23. - 25. oktober 2020

For alle som har vært på Ucrew eller Connect de tre sitse årene
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp