Meny

Misjonssamling i Oslo

Last ned
"Hver dag holdt de trofast sammen" er tema på høstens første misjonssamling i Vestre Aker menighetshus. Øystein Bjørdal taler. Glimt fra ulike NMS grupper og -foreninger i Oslo. Tips og ideer til foreningsarbeidet. Vi serverer kveldsmat. Inngang kr 100.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Øystein Bjørdal er nettopp kommet heim fra Hong Kong. Nå kommer han til Vestre Aker menighetshus for å dele noen tanker med oss, rundt temaet «Hver dag holdt de trofast sammen».

– Men hvorfor er det sånn at kristne mennesker anbefales å «holde trofast sammen», Bjørdal?

– Det nye testamentet forteller oss hvordan disiplene og de første kristne tok vare på hverandre og holdt fellesskapet høyere enn seg selv. Det har alltid vært viktig for kirka og menighetene å tale varmt om fellesskap og tilhørighet. Ikke fordi man er enig om alt, eller er så like, men fordi man ved dåpen og troen på Jesus er innlemmet i et fellesskap med Han.

– Men er det ikke mulig å leve som kristen, om man ikke liker å gå i kirka eller på misjonsmøter? Vi kan vel søke Gud i bønnens lønnkammer, for eksempel?

– Ja, det er sant, og det er selvsagt en personlig og individuell side ved det å være kristne. Men det står også mye i Bibelen om kroppen og lemmene, treet og greinene, og om arbeidet i vingården. Det er en grunn for det. Det er organiske bilder om liv og fellesskap. Og tilhørighet. «Når eg og Jesus  åleine er..» er fint det. Men holder det et langt liv? Og hva med Jesu siste bønn om at vi alle må være ett? Robinson Crusoe alene på ei øde øy, er det et godt forbilde på kristen tro og praksis? Jeg tror ikke det. Og det vil jeg også si mer om når jeg er invitert til å tale på denne misjonssamlingen i Vestre Aker menighetshus.

Vestre Aker menighetshus finner du her


Se andre arrangementer

01 mar

Misjonsfest i Sommerveita

I mars blir det også misjonsfest, og dato er søndag 01.03.
Les mer
03 mar

Misjonsmøte

Isvik bedehus. kl. 19.00. Taler: Roar Vik.
Les mer
04 mar

Misjonskonferanse i Notodden

Biskop i Agder og Telemark, Stein Reinertsen er en av deltakerne på misjonskonferanen i Notodden.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp