Meny

Misjonssamling i Oslo

Last ned
"Hver dag holdt de trofast sammen" er tema på høstens første misjonssamling i Vestre Aker menighetshus. Øystein Bjørdal taler. Glimt fra ulike NMS grupper og -foreninger i Oslo. Tips og ideer til foreningsarbeidet. Vi serverer kveldsmat. Inngang kr 100.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Øystein Bjørdal er nettopp kommet heim fra Hong Kong. Nå kommer han til Vestre Aker menighetshus for å dele noen tanker med oss, rundt temaet «Hver dag holdt de trofast sammen».

– Men hvorfor er det sånn at kristne mennesker anbefales å «holde trofast sammen», Bjørdal?

– Det nye testamentet forteller oss hvordan disiplene og de første kristne tok vare på hverandre og holdt fellesskapet høyere enn seg selv. Det har alltid vært viktig for kirka og menighetene å tale varmt om fellesskap og tilhørighet. Ikke fordi man er enig om alt, eller er så like, men fordi man ved dåpen og troen på Jesus er innlemmet i et fellesskap med Han.

– Men er det ikke mulig å leve som kristen, om man ikke liker å gå i kirka eller på misjonsmøter? Vi kan vel søke Gud i bønnens lønnkammer, for eksempel?

– Ja, det er sant, og det er selvsagt en personlig og individuell side ved det å være kristne. Men det står også mye i Bibelen om kroppen og lemmene, treet og greinene, og om arbeidet i vingården. Det er en grunn for det. Det er organiske bilder om liv og fellesskap. Og tilhørighet. «Når eg og Jesus  åleine er..» er fint det. Men holder det et langt liv? Og hva med Jesu siste bønn om at vi alle må være ett? Robinson Crusoe alene på ei øde øy, er det et godt forbilde på kristen tro og praksis? Jeg tror ikke det. Og det vil jeg også si mer om når jeg er invitert til å tale på denne misjonssamlingen i Vestre Aker menighetshus.

Vestre Aker menighetshus finner du her


Se andre arrangementer

19 sep

Åpen lunsj på Oslokontoret - et misjonærbarn forteller

Velkommen til åpen lunsj torsdag 19. september kl. 11.30 . Vi får besøk av teolog og journalist Helge Kjøllesdal som deler egne erfaringer som misjonærbarn i Kina og Japan i etterkrigstiden. Ta med matpakke, vi serverer kaffe og te.
Les mer
20 sep

Inspirasjonssamling VID Misjonsaula Stavanger

Velkommen til høstens inspirasjonssamling kl 18.30-20.30. Tema: Thailand. Thailand misjonær, Solveig Meling Johannessen deltar og forteller om spennende fiolinprosjekt. Andakt. Servering av enkel rett, kaffe og kaker. Kollekt!
Les mer
20 sep

Fjelli Misjonsforeining feirar 150-årsjubileum

Fredag 20.september kl.13. Det blir song og musikk, mat, historisk tilbakeblikk og andakt ved Asbjørn Gjengedal.
Les mer
22 sep

Misjonsgudstjeneste i Vikedal Kyrkje

Svein Helge Bergfjord taler på misjonsgudstjeneste i Vikedal Kyrkje kl 11.00.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp