Tilbake til nms.no Etiopiablogg
Meny

Johannes Austgulen har gått bort

Foto: Sonja Küspert Last ned
Det var med overraskelse og stor sorg vi fikk vite at vår mangeårige, verdsatte kollega Johannes Austgulen har gått bort. Med Johannes har en klok, varm og omsorgsfull person forlatt oss, en ekte venn av gumuz-folket og et stykke NMS-historie i Etiopia.
Del Facebook Twitter E-post

På vei tilbake etter en utrolig fin tur sammen med Gudrun og Johannes i februar 2010. Med på bildet er deres venn Tekalen.

Johannes og kona Gudrun begynte sitt arbeid som pionermisjonærer (helse og evangelisering) i Sirba-området (Blånildalen) i 1973 fram til 1977, da de ble evakuert til Norge. Andre periode startet i 1985 – i tider med borgerkrig og kommunistisk diktatur – fram til 1987, og bygde opp klinikken i Dalatti som senere ble ødelagt av geriljaen under borgerkrigen. De hadde to nye år fra 1991 – 1993, hvor de arbeidet i klinikken i Mendi. Siste periode var fra 1995 – 1997. I alle disse årene levde de tett på og sammen med menneskene i dalen og på høylandet på en enkel og beskjeden måte og fikk mange nære venner. De ble veldig glade i Etiopia, og «dalen», og gumuz folket hadde en spesiell plass i hjertene deres.

Etter avsluttet tjeneste for NMS kom de nesten årlig til Etiopia på besøk til venner i Vest-Etiopia og tok tålmodig på seg vanskelighetene og farene slike turer førte med seg.

På en slik tur lærte jeg dem å kjenne. De kom til Addis Abeba i februar 2010 og ville reise til vest mens jeg skulle ha min første tur alene til prosjektene i samme området. Det var en ekte vinn-vinn situasjon: jeg måtte ikke kjøre alene og Gudrun og Johannes hadde en bil med sjåfør. Jeg fikk høre rikelig fra deres erfaring, traff deres venner og var alltid trygg på veiene sammen med dem. Det ble et godt og varig vennskap, og jeg gledet meg alltid når de kom til besøk til Etiopia.

Johannes har skrevet et viktig kapittel i misjonshistorien i Etiopia, som kan leses i boka hans «ETHIOPIA – Experiences and Challeges» (kan bestilles online; også i norsk utgave).

Våre tanker er spesielt med Gudrun og familien i denne sorgtiden. Måtte Herren styrke og trøste dem.

Fred være med Johannes Austgulen.

 

Bildet viser Gudrun og Johannes på NMS kontoret i Addis Abeba i februar 2016

Fotograf på de to første bildene : Sonja Küspert. Fotograf på det siste bildet: Klaus-Christian Küspert

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp