Meny

Tuule-Liis og Maarelee i Estland Fikk ønsket sitt oppfylt

Foto: Lille Tuule-Lis står sammen med sin mor, og Maaralee står glad ved siden av sin far. Last ned
Gi en gave

Under Sovjetunionens kommunistiske regime ble mange av kirkene i Estland overtatt av staten til annet bruk. Kristne ble forfulgt og stigmatisert på forskjellige måter; de ble utestengt fra visse typer yrker, kunne ikke få høyere utdanning og stod bakerst i boligkøene. Kristen litteratur ble brent og trosopplæring opp til 18 års alder var forbudt. Mange kristne ledere og deres familier ble sendt i eksil til Sibir.

Estland er ikke lenger et kommunistisk land, men det tar tid å bygge opp menigheter hvor estere kan møte Jesus. En slik menighet er den du finner i Mustamë.

De to jentene Tuule-Liis og Maarelee går på søndagsskolen i Mustamäe menighet. Der har de hørt mange bibelhistorier og lært mange sanger. Av og til opptrer de på gudstjenesten. Begge kjenner seg hjemme i menigheten nå. Søndagsskolearbeidet blomstrer, og ca. tjue barn møter trofast opp.

Tuule-Liis og Maarelee vil gjerne tro på Jesus. Men familiene deres har ikke vært aktive i kirken. En dag kom de hjem fra søndagsskolen og fortalte at de ville bli døpt og at foreldrene derfor måtte bli med i menigheten. Slik begynte faren til Tuule-Liis og moren til Maarelee å gå på konfirmasjonskurs. Første pinsedag ble alle fire døpt.

Tiina Klement som er prest i Mustamäe forteller at de fire nye medlemmene nå er aktivt med i menigheten.

– Moren til Maarelee var egentlig klar for å bli kjent med Jesus for lenge siden, og nå er hun veldig ivrig etter å lære mer om den kristne tro. Faren til Tuule-Liis var mer skeptisk og lot seg kanskje mest døpe for datterens skyld, men etter dåpen skjedde det noe med ham. Han har fått en spesiell fred i øynene sine. Nå håper og ber vi om at de begge blir i Kristus og vokser i troen, sier hun.

«Min drøm er at kirken vår skal bli som en oase der mennesker finner levende vann og blir forvandlet»

Tiina Klement

 

Snart flytter menigheten i Mustamäe inn i ei ny kirke som er bygd med midler fra norske og lokale givere, i tillegg til økonomisk støtte fra myndighetene.

Nå kan DU bidra til at det fortsetter å spire og gro i asken etter kommunismen! Enten gjennom bønn eller ved å gi en gave.

Menigheten inviterer DEG til å være med å så og vanne, for de vet at Gud gir vekst. DITT bidrag utgjør en forskjell!

Jeg vil gi en gave

Jeg ønsker å gi et:
Engangsbeløp
Månedlig beløp
til Estland
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp