Gi en gave
Meny

Nyheter

Nyheter fra arbeidet vårt. Velg land, region eller kategori - eller scroll nedover.

Bli med på NMS - tur til Tallinn

Bli med NMS til Estlands hovedstad Tallinn 4.-9. september 2024. Havnebyen som er en av Nord-Europas best bevarte middelalderbyer og hvor hele gamlebyen er på UNESCOs liste over verneverdige steder.
Les mer

Rypespor mot eit prestekall

Etter fleire år som psykolog i Karasjok fekk Anna Melkeråen (40) ein tanke om å kanskje heller bli prest?
Les mer

Stor stas på NMS Gjenbruk Tau denne uken

Onsdag kveld denne uken ble Rogaland Fylkeskommunes miljøpris for 2023 overlevert med diplom og blomster ved NMS Gjenbruk Tau.
Les mer

Miljøpris til NMS Gjenbruk

NMS Gjenbruk er tildelt Rogaland fylkeskommunes miljøpris for 2023. Daglig leder Siri Lindtveit er overrasket og glad.
Les mer

Kallet førte ham til Ryfylke

I vår flyttet ekteparet Terje og Tove Rudi Tobiassen til Ryfylke for å drive leirstedet Furutangen på heltid. Til tross for lange dager, angrer de ikke på valget de tok.
Les mer

Få med deg månedens infosending

Få glimt fra Kamerun, Thailand og hør om alt det spennende som rører seg i og rundt NMS under månedens infosending torsdag kveld.
Les mer

Hva skjer i Estland for tiden?

Møt Estland-misjonær Magne Mølster og flere under denne månedens infosending fra NMS torsdag klokken 20.
Les mer

– Det har vore eit eventyr

Den 11.11 klokka 11 for 25 år sidan skjedde det noko historisk i Rema 1000 sitt bygg i Solakrossen då NMS opna sin aller første gjenbruksbutikk.
Les mer

Løft for Fjelltun

Veien som leder til gården Itland i Flekkefjord er både smal og svingete. Men etter fire kilometer på grusvei åpner landskapet seg og leirstedet Fjelltun åpenbarer seg som et Soria Moria-slott.
Les mer

Forelegget til generalforsamlingen er klart

29. juni til 2. juli avholder NMS generalforsamling i Stjørdal. Se hvilke saker som skal behandles under generalforsamlingen.
Les mer

Ny brosjyre for å rekruttere til verv i OU og RS

Nå er det vår og tid for områdemøter i mange av NMS regionene. Her er en brosjyre som er etterspurt av flere frivillige.
Les mer

Giving Tuesday – Hvor mye klarer vi samle inn på 24 timer?

Bli med på Giving Tuesday i dag! Alle pengene fra denne innsamlingen går til den unike barneskolen i Farafangana på Madagaskar.
Les mer

Han fikk frivillighetsprisen for 2022

Einar Johnsen fikk frivillighetsprisen for 2022 for sin mangeårige innsats ved Fjelltun Leirsted.
Les mer

To ledige stillinger: Vi trenger en «gullgraver» og en «eventyrer»

Vil du utgjøre en forskjell i verden? Synes du det er gøy å samle inn penger og har du erfaring med frivillig arbeid? Da er dette jobben for deg!
Les mer

Olav Fykse Tveit til NMS Sommerfest & generalforsamling

I dag er det nøyaktig ett år til vi samles til NMS Sommerfest & generalforsamling i Stjørdal fra 29. juni til 2. juli. I den anledning avslører vi ett navn fra programmet.
Les mer

Fordi vi treng kvarandre

16. august 2021 gjekk startskotet for ei splitter ny avdeling i NMS som skal styrke misjonsengasjementet i Noreg.
Les mer

– Å lese nominasjonene er rørende lesing

Janne Bech-Sørensen i NMS reflekterer over de mange gode nominasjonene som kom inn til frivilligprisen i NMS.
Les mer

Inspirasjonstur til Estland!

Endelig kan vi arrangere inspirasjonsturer igjen! Velkommen til å bli med på denne turen til Tallinn/Estland 14.-19. september,- arrangert av NMS i samarbeid med Plussreiser
Les mer

«Det finnes like mange historier om frivillige som det fins folk. Her er min»

2022 kalles «frivillighetens år» her i Norge. Samme år fyller NMS 180 år. Som leder av «Avdeling frivillighet» i NMS møter jeg mange mennesker som forteller om hvordan de ble frivillige medarbeider i kirke og misjon. Her er min egen historie.
Les mer

Krossvandring og håpsvandring 2022 – eit tilbod til kyrkjelydar i heile landet

Å gå i Jesu fotspor mot krossen - frå stasjon til stasjon – er ein gamal tradisjon. Kyrkjelyden din kan no tinga plansjar med bibeltekstar som kan brukast i lokale kross- og håpsvandringar. Eventuelt overskot vil bli gitt til NMS sitt arbeid i Mali.
Les mer

Bergfruas lapper

Svært mange har en eller flere hobbyer. Cecilie Rø Drøpping sin fremste hobby er å sy, spesielt med lappeteknikk. På nettet er hun å finne som Bergfruas lapper. Siden hun også er interessert i misjon har hun i mange år levert varer til flere julemesser.
Les mer

Misjonsfortellinger med Roar Vik

Misjonskonsulent Roar Vik har laget en serie med misjonsfortellinger fra sine møter med NMS’ søsterkirker. Til bruk i foreninger, bibelgrupper og andre småfellesskap som inspirasjon eller ettertanke.
Les mer

Ny bibeltimeserie

Knut Holter, professor ved VID vitenskapelige høgskole, har laget en bibeltimeserie i seks deler. Tema for serien er "Misjon og Det gamle testamentet".
Les mer

Trenger du en DELE-BOKS?

Synes du det er vanskelig å få tid og anledning til å snakke om tro og misjon med familien? Kanskje DELE-BOKSEN kan hjelpe deg?
Les mer

Syr for misjonen

Cecilie Rø Drøpping i Sunndal på Nordmøre starta med salg til inntekt for NMS i november som eit alternativ til julemesse. Men det er ingen grunn til å stoppe no.  
Les mer

Krossvandring og håpsvandring - eit tilbod til kyrkjelydar i heile landet

Å gå i Jesu fotspor mot krossen - frå stasjon til stasjon – er ein gamal tradisjon. Kyrkjelyden din kan no tinga plansjar med bibeltekstar som kan brukast i lokale kross- og håpsvandringar. Eventuelt overskot vert delt mellom kyrkjelydsarbeid i Balestrand og NMS sitt arbeid i Mali.
Les mer

Ålesundsvotten

Sommerfest & Generalforsamling i Ålesund i 2020 vart dessverre avlyst. Kva gjer vi med vottane som vart produsert av dyktige misjonskvinner?
Les mer

Fikk du med deg årets første infosending?

Vi hadde i går årets første infosending for våre medlemmer og støttespillere, noe vi vil fortsette å ha hver måned.
Les mer

20 år med Bibelen og NMS sine studiehefter

NMS-mannsgruppe i Flekkefjord kunne i 2020 feire 20-års jubileum. Det har vært tre faste innslag på foreningsmøtene: En samtale rundt søndagens tekst, en prat med utgangspunkt i NMS sitt studiehefte og – selvfølgelig – matpausen.
Les mer

Sommeridyll og basarfest

Koronarestriksjoner og enmetersgrensen er ikke nok til å stanse misjonsinteresserte fra å avholde basar og sommerfest. NMS vil skape en skikkelig sommerstemning med utgangspunkt i det idylliske leirstedet Havglimt.
Les mer

Basarer og smålotterier i NMS

Som mange kanskje har fått med seg gjennom media, forårsaket et ny tolkning av lover og regelverk for smålotterier at lokale foreninger fikk avslag på melding om smålotteri, der overskuddet skulle gå til NMS sitt verdensvide arbeid.
Les mer

Lotteritilsynet snur – fortsatt lov med misjonslotteri

Misjonsforeninger kan sende overskuddet fra lotterier til hovedorganisasjonen. Lotteritilsynet lover å godkjenne framtidige lotterisøknader.
Les mer

Gjenbruksbutikker åpner dørene igjen

Kriserammede NMS aner en liten lysning i det økonomiske mørket som koronatiltakene har ført organisasjonen inn i. 9 av de 51 stengte butikkene åpner dørene, men fortsatt med sterke begrensinger.
Les mer

Hva skal vi finne på nå?

På grunn av korona-pandemien har de fleste familier plutselig fått mye mer tid til å være sammen. NMS og NMSU har laget en serie med 27 samtale- og aktivitetskort for barnefamilier. Last ned gratis fra linken i denne artikkelen.
Les mer

NMS Sommerfest & Generalforsamling avlyses

NMS avlyser den planlagte NMS Sommerfest & Generalforsamling i Ålesund. Koronapandemien fører til at NMS ikke kan avholde sin storsamling.
Les mer

Milliontap når NMS Gjenbruk stenger

NMS Gjenbruk har stengt alle sine butikker midlertidig. Korona-viruset gir milliontap for gjenbrukskjeden og eierorganisasjonen NMS.
Les mer

Utsetter generalsekretærens turné sammen med rockeband

Koronaviruset setter en stopper fellesturneen som generalsekretær Helge S. Gaard i NMS og rockebandet «Levi Henriksen & Babylon Badlands» skulle ut på i april og mai.
Les mer

NMS kutter aktiviteter

NMS avlyser alle møter og leirer fram til 31. mars. All reisevirksomhet til og fra utlandet i nærmeste fremtid er kuttet ut. Planlagte utenlandsreiser utover vårsemesteret vurderes fortløpende.
Les mer

Filmer

Vil du lære mer om arbeidet til NMS, eller kanskje du trenger materiell til å vise i gudstjenesten eller på misjonskvelden?
Les mer

Her åpnes gjenbruksbutikk nummer 51

Lange køer i Nygata da NMS Gjenbruk åpnet sin 51. butikk midt i Stavanger sentrum.
Les mer

Estlandssuppe blir ekstragave til misjon

Det har etter hvert blitt en tradisjon at misjonsteamet i Veavågen kirke inviterer til suppemiddag også kalt Estlandsuppe.
Les mer

Fredagskafé på Avaldsnes

Tanken kom i 1998. Skulle foreningane på Avaldsnes, Karmøy prøve og ha fredagskafé i staden for basar?
Les mer

10 års jubileum i Bryne

NMS Gjenbruk Bryne markerte butikken sin tiårs dag med personalsamling 21. oktober 2019.
Les mer

20 årsjubileum i Randaberg

NMS Gjenbruk Randaberg markerte 15. oktober 20-årsjubileum for oppstart av butikken.
Les mer

Utveksling til Hongkong for første gang

For første gang har NMS utveksling med vår partner i Hongkong gjennom utvekslingsprogrammet Connect på Hald Internasjonale Senter.
Les mer

Til kamp mot kirkelig korrupsjon

Korrupsjon og maktovergrep står på dagsordenen når NMS inviterer til en stor misjonskonferanse 1. november i Stavanger.
Les mer

Velkommen til Ålesund sommaren 2020

25. juni-28. juni 2020. Her skal vi saman finne inspirasjon til det gode fellesskap! Alle treng å kome saman! Vi treng å sjå og bli sett! Vi treng å bli inspirert. Skal vi overleve som kristne og som kyrkje, må vi saman finne måtar og overlevere kyrkja til nye generasjonar og folkeslag.
Les mer

Gjenbruksbutikk nummer 51 nærmer seg

Rundt 15 frivillige møtte torsdag til nytt informasjonsmøte om NMS’ nye gjenbruksbutikk i Nygata i Stavanger.
Les mer

Huset som ikke brant - og andre grunner til å besøke Ålesund i 2020

Ålesund er vertskap for NMS sin Sommerfest & generalforsamling 2020. Her er noen grunner til at du bør legge ferien til Nordvestlandet neste sommer - helst rundt 25-28. juni.
Les mer

Arvet en frukthage

NMS arvet i år en hel frukthage i Stavanger. Eplene og plommene omgjøres nå til gevinster og utsalgsvare for høstens misjonsmesse på Misjonshøgskolen.
Les mer

Ny gjenbruksbutikk trenger flere frivillige

NMS håper å kunne åpne dørene til den nye gjenbruksbutikken i Nygaten 11 i Stavanger i løpet av året, men trenger flere frivillige med på laget.
Les mer

NMS ønsker seg innsamlinger på Spleis

Mange ønsker seg gaver til NMS i stedet for bursdagsgave. Alle som ønsker å starte en innsamling til NMS har nå mulighet til å gjøre det på en ny og spennende måte.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp