Gi en gave
Meny

Nyheter

Nyheter fra arbeidet vårt. Velg land, region eller kategori - eller scroll nedover.

Misjonsreise til Søre Sunnmøre

Landy R. Bakke var på sin fyrste tur til Sunnmøre i samband med årets områdestemne på Søre Sunnmøre. Det blei svært variert og spennande, og det vart skjemta med at dette var Landy si fyrste misjonsreise til Ulstein og Herøy.
Les mer

Lær deg «Sammen som kirke»-sangen

Tore Thomassen har skrevet sang og liturgiske ledd til aksjonen «Sammen som kirke i hele verden.»
Les mer

Høg stemning på ein strålande dag!

Søndag 7.april toga barn med misjonsflagg inn i Ulstein Kyrkje. Den årlege misjonsfamiliegudstenesta gjekk av stabelen med mykje glede og song.
Les mer

Vi gledde oss!

Søndag 7. april april var vi heldige å få besøk av Thailand-misjonær, Anne Storstein Haug til Ørsta. 
Les mer

Sophie kom med evangeliet!

«Uten misjon ville ikke jeg vært her», sa Sophie Moke Meteke fra Kamerun under misjonsgudstjenesten i Fiksdal kirke søndag 7. april. 
Les mer

Bli med på NMS - tur til Tallinn

Bli med NMS til Estlands hovedstad Tallinn 4.-9. september 2024. Havnebyen som er en av Nord-Europas best bevarte middelalderbyer og hvor hele gamlebyen er på UNESCOs liste over verneverdige steder.
Les mer

Misjonsturné med eget misjonsteam

Vi ser hva evangeliet gjør med mennesker både her hjemme og i de forskjellige misjonsland, og derfor var et av målene med disse møtene å inspirere til misjonsinnsats på Nordmøre.
Les mer

Rikholdig meny på årets mannsweekend

Årets mannsweekend gikk av stabelen på Vassbotten i Tingvoll første helga i mars og samlet en fargerik bukett på 24 menn.
Les mer

Endeleg vart det gjenbruksfest på Kjeldsund!

Mandag 26. februar var over 90 frivillege frå Gjenbruksbutikkane i Ålesund, Volda, Ulsteinvik, Myrvåg og Nordfjordeid samla til gjenbruksfest på Kjeldsund.
Les mer

Inspirerande møte i Møre med Mona og Hany

Dagen starta altså med DELE-lunsj på NMS kontoret og fortsatte med inspirasjonssamling seinare på dagen der vi fekk høyre meir om eit arbeid som kanskje ikkje så mange har høyrt om.
Les mer

God gammaldags misjonsbasar på Vatne

Laurdag 27. januar var ein stor dag for misjonsforeninga vår, «Spiren». Vi har medlemmer frå Vatne, Tennfjord, Grytastranda og Brattvåg med Astrid Ulvestad Øygard som leiar.
Les mer

Regionstyremøte og misjonstreff i Elnesvågen

Det er lenge sidan regionstyret (RS) har hatt fysisk møte. Som oftast treffast vi på datamaskina via Teams. Lørdag 27. januar møtte RS altså på Elnesvågen bedehus, eit bedehus som NMS også er med på å eige.
Les mer

Mannsweekend på Vassbotten

NMS har tidlegare hatt mannssamlinga på Phillipshaugen. No prøver vi oss på Vassbotten 1.-2. mars. Plassen ligg i Straumsnes, ytre del av Tingvoll.
Les mer

Misjonstreff i Elnesvågen

Hjertelig velkommen til inspirasjonstreff med Misjon på Elnesvågen bedehus lørdag 27. januar 2024 kl. 17:00
Les mer

Besøk til Møre fra Barcelona

Inspirasjonssamling i Volsdalen menighetshus/ Ålesund tirsdag 27. februar kl. 18.30 Besøk av Mona Alber og Hany Girgis som jobber blant nord-afrikanske flyktninger i Spania.
Les mer

NMS Gjenbruk i Ålesund i ny prakt!

Etter ei veke med oppussing av butikklokala i Ålesund, kunne dei i dag åpne dørene igjen for nye og gamle kundar!
Les mer

Hellig tre kongersfest om «Framtid og håp»

«Framtid og håp» var tema da en feststemt forsamling på over 100 mennesker møttes på Røbekk kirkesenter første søndag i 2024. Her var mye sang og musikk, kåseri, misjonsinformasjon og andakt.
Les mer

Ein god start på 2024

Kva er vel betre enn å starte eit nytt år med den tradisjonelle basaren, ilag med mange andre, kjøpe seg god mat, ta lodd og ha det godt og varmt.
Les mer

"Julefester" i region Møre første helg i januar 2024

Godt nyttår og velkommen til ulike tradisjonelle julearrangement komande helg her i regionen vår!
Les mer

Misjonshelg med nytt fra Kamerun

100- årsjubileum for kirken i Kamerun var fokus under misjonshelgen i Bolsøy. Rannveig og Finn Ove Kaldhol deltok med nytt fra Kamerun både gjennom film og ferske inntrykk.
Les mer

Inspirerende forkynnelse

Forkynner Roar Vik fikk på en flott måte formidlet det kristne budskapet kombinert med misjonsinformasjon.
Les mer

"Dugnadsånda" er godt levande i Ørsta

Laurdag 11. november arrangerte Ørsta Kyrkjelyd si årlege messe til inntekt for Ørsta Kyrkjelyd sitt Misjonsprosjekt, som støttar barn og unge i fattigområde i Thailand.
Les mer

Plagg fekk nytt liv!

"Use your talents" var eit sentralt tema når 26 forventningsfulle damer kom til Kjeldsund i strålande haustver. I bagasjen hadde dei både symaskiner, stoff og klede som kunne bli til noko anna.
Les mer

Få med deg månedens infosending

Få glimt fra Kamerun, Thailand og hør om alt det spennende som rører seg i og rundt NMS under månedens infosending torsdag kveld.
Les mer

Inspirasjonsveke

Velkommen til inspirasjonsveke i regionen 8.-12. november med besøk av misjonskonsulent i NMS Roar Vik!
Les mer

Full rulle på leir

33 fantastiske og kjekke barn kom spente og yre til Kjeldsund i haustferien på 2.-4. klasseleir. Nokre hadde aldri vore på leir før, andre var veteranar.
Les mer

Misjonsgudsteneste i Langevåg kyrkje og foreiningsjubileum!

Flott misjonsgudsteneste i Langevåg kyrkje med markering og feiring av misjonsforeininga Ester sitt 10 årsjubileum!
Les mer

Hva skjer i Estland for tiden?

Møt Estland-misjonær Magne Mølster og flere under denne månedens infosending fra NMS torsdag klokken 20.
Les mer

Besøk fra Madagaskar

Det store høydepunktet denne fredagen var besøk av Fransa fra Madagaskar.
Les mer

Afrikanske impulser til norske menigheter

Med prosjektet «Prekenhjelp» tar NMS et nytt grep for å gjøre slutt på at kristen misjon går fra «vesten til resten». Nå er målet at impulser fra afrikanske kirkeliv skal brukes i norske gudstjenester.
Les mer

Stor suksess med kinoframvisning

Områdeutvalget for Nordre/ Austre Sunnmøre tente på idéen frå Berit Meling Myklebust om å vise filmen «De utstøtte» på kino i Ålesund.
Les mer

September og Walk for Living Water

Dette er ei kjempemulighet til å kome oss UT på gater og steder, og presentere NMS sitt arbeid – i denne samanheng Laos, for nye mennesker.
Les mer

Markering av 160-års jubiléum i Ørsta

Søndag 27. august markerte NMS i Ørsta at det er 160 år sidan vi blei «sjølvstendige», etter å vore samanslått med Volda. 
Les mer

Kjempekjekt på Camp Kjeldsund!

Helga 11. - 13. august var det igjen duket for årets happening på Sunnmøre: Camp Kjeldsund!!!
Les mer

Åkerfallstemne med fokus på Kamerun

Søndag 6. august var dagen for det tradisjonsrike Åkerfallstemnet ved Hafstadvatnet på Meisingset i Tingvoll.  Anders Røttingsnes har lenge vore primus motor for stemnet som starta i juli 1944. No er i grunnen dette eit godt samarbeid mellom NMS og menigheten på Tingvoll.
Les mer

Husmøte i over 30 år

Første husmøtet i Løsetlåna var i 1991 og frå 1994 har det vore husmøte kvart år, med unntak av eitt. Under koronaen var møta i menighetshuset.
Les mer

Saman som kyrkje i Volda

Situasjonen på Madagaskar og behovet for evangeliet og bibeloversettelsen - det talte Johanne Leinebø om ved en misjonskveld i Volda under aksjonen "Sammen som kirke i hele verden."
Les mer

Bergfruas lapper inviterer til heimehandel

Tysdag 6. juni hadde vi første prøvekøyring med Torvikbukt kvinneforening. Mange grupper ønsker gjerne litt avveksling med ein liten tur, spesielt vår og tidleg haust.
Les mer

Barne- og ungdomskonsulent med fokus på barn og familie i Region Møre

Brenner du for at barn og unge skal få kjennskap til kristen tro og den verdensvide kirke? Ønsker du å legge til rette for at barn og unge kan få gode opplevelser på leir? Gjennom vårt arbeid vil vi engasjere barn og unge til å dele tro, tid, ting og talent.
Les mer

Stranda misjonsforening 160 år!

27. april var det jubiléumsmarkering i Kyrkjestova på Stranda. 25 misjonsvener fekk eit interessant og tankevekkande attersyn på 160 års samanhengande NMS-foreiningsliv i bygda, i korte glimt av møteleiar Ivar Berge og vår eigen, i høve jubiléet, “skodespelar” Anne Marie Sæth.
Les mer

Raumatreffet ga inspirasjon

Onsdag 26. april ble det invitert til Raumatreff på Sandnes bedehus. Bedehuset ligger ca. 3 km fra Åfarnes fergekai mot Åndalsnes.
Les mer

Misjonsgudsteneste og Thaimat i Ørsta

Søndag 23. april var det gudsteneste i Ørsta Kyrkje der det mellom anna var fokus på Kyrkjelyden sitt misjonsprosjekt.
Les mer

Misjonsglede og Områdestevne på Averøy

Søndag 23. april ble det gjennomført områdestevne for indre og ytre Nordmøre på Averøy. Denne flotte øye er som «et Norge i miniatyr», og når du samtidig må passere den berømte atlanterhavsvegen på veien, da er også naturopplevelsen på sitt høydepunkt.
Les mer

En flott stemnedag på Sjøholt

Søndag 26. mars ønskte områdeutvalget i Nordre/Austre Sunnmøre velkommen til områdestevne på Sjøholt Sjøholt, er ei vakker bygd som ligger midt mellom Ålesund og Vestnes kommune.
Les mer

Misjonsmøte i Solemdal

Søndag 26 mars kl. 19.00 inviterte Solemdal misjonsforening til misjonsmøte og årsmøte på Solemdal bedehus.
Les mer

Kyrkjedagar på Ikornnes

KYRKJEDAGAR IKORNNES Innholdsrikt program- fullt av folk- flott førebudd & gjennomført av Ikornnes sokneråd. Jippikor- utlodning- maling av sokneprest- mat & Midtøsten- misjonsprosjekt! Heldig som fikk være med frå NMS
Les mer

Forelegget til generalforsamlingen er klart

29. juni til 2. juli avholder NMS generalforsamling i Stjørdal. Se hvilke saker som skal behandles under generalforsamlingen.
Les mer

Misjonsmøte på Meisingset bedehus

Meisingset misjonsforening inviterte søndag 12. mars kl. 16.00 til misjonsmøte på bedehuset.
Les mer

Ny brosjyre for å rekruttere til verv i OU og RS

Nå er det vår og tid for områdemøter i mange av NMS regionene. Her er en brosjyre som er etterspurt av flere frivillige.
Les mer

Menn for MISJON!

Snøværet la ikke noen demper på stemningen blant deltakerne på mannsweekenden på Phillipshaugen. Her var hygge og fellesskap i fokus rundt delingen av Guds ord og andre aktiviteter.
Les mer

Misjonsauksjon i Ålvundfjord

Turen denne fredagen gikk til Fossheim samfunnshus i Ålvundfjord der NMS arrangerte sin årlige misjonsauksjon. Dette arrangementet har lang tradisjon, trolig helt tilbake til 1867.
Les mer

Fintøyfestival i Molde

Diakoniutvalget og Grønt utvalg i Molde domkirke arrangerte 1. oktober en fintøyfestival. Målet var å sette vern av skaperverket i fokus og ha en bærekraftig aktivitet der folk leverte inn finklær: kjoler, dresser, ja til og med noen brudekjoler og smokinger, slik at andre kunne kjøpe seg flotte og brukte finklær til fest.
Les mer

Vandring med Kristuskransen

Kristuskransen er ei oppfinning utvikla av den svenske biskopen Martin Lönnebo i 1995. Sidan har den blitt utvikla, pussa på og brukt av mange kyrkjelydar og kristne spesielt her i Norden.
Les mer

For en fest!

12.nov. ble døren åpnet i Aure Misjonshus i i Aure kommune på Nordmøre, og årets julemesse var i gang. Dette året er det NMS som er arrangør.
Les mer

Heidrar dei frivillege på NMS Gjenbruk

NMS Gjenbruk i Ulsteinvik får frivilligprisen for 2022 i Ulstein. - Ein høgst fortent vinnar, seier Mari Ann Vattøy og Annika Brandal i styret til Ulstein frivilligsentral.
Les mer

Konfimantlaurdag med fokus på misjon

Aller først, takk for tildeling av stipendet "Misjons i trosopplæringen" frå SMM (Samarbeidsråd menighet og misjon) på 10.000 kroner til vår «konfirmantlaurdag» som vi arrangerte i Gomerhuset, Skodje. Arrangementet vart gjennomført 1. oktober, og fungerer som ei undervisning, men også som eit kick-off i konfirmantåret.
Les mer

Misjonsmesse i Ørsta

Laurdag arrangerte Ørsta Sokneråd Misjonsmessa på kulturhuset. Mange hadde funne vegen, og det med rette for her fann dei det meste. Både fantastisk mat, underhaldning, fellesskap, informasjon, litt alvor, glede og både lodd og julekaker for salg.
Les mer

Fokus på misjon i Europa

Misjon i Europa var fokus for misjonshelga i Molde i november. NMS samarbeider med den protestantiske kirke i Frankrike.  Fokus er kristent ungdomsarbeid og menighetsplanting, fortalte misjonskonsulent Jostein Solbakken.
Les mer

Musikals aften med ei utstrakt arm

Der støtter vi NMS sitt arbeid i Lovsangshjemmet, der borna får mat, tryggleik og utdanning, og dei får musikkopplæring og får lære å spele fiolin.
Les mer

Misjonskafé på Myrvåg bedehus

Myrvåg misjonsforening inviterte søndag ettermiddag 23. oktober til misjonskafé på Myrvåg bedehus
Les mer

Endelig turné med Arild Bakke!

Det var stor stas å endeleg få Madagaskar-misjonær Arild Bakke på besøk rundt om i region Møre!
Les mer

Misjonsbasar med Morafenobe

Endeleg kunne misjonsforeininga Morafenobe igjen invitere til basar i Spjelkavik kyrkjekjellar!
Les mer

Inspirasjon, glede og fellesskap

Det ble en kveld fylt med inspirasjon glede og fellesskap da områdeutvalget for Nordre/Austre Sunnmøre inviterte til inspirasjonssamling i Spjelkavik kyrkje.
Les mer

Misjon er glede

Søndag 2.oktober fekk vi oppleve nettopp dette som overskrifta sei: Misjon er verkeleg glede.
Les mer

Misjonsgudsteneste i Ørsta med fornya misjonsavtale

Det blei ein fin dag , då Ørsta kyrkjelyd fornya misjonsavtalen med NMS
Les mer

Inspirerande regionstemne på Kjeldsund

Stemnet starta med bibeltime v Sigurd Haugen, sokneprest i Averøy. Vi er kalla til teneste, men det er Gud som har kontrollen. Vi er ikkje dei første som er skeptiske når Gud kallar og seier «Kan EG det, da?»
Les mer

Markerte frivillighetsdagen med jazzmusikk og vafler

NMS Gjenbruk i Molde markerte frivillighetsdagen 27. august med besøk av jazzmusikere, kaffe og vafler til kundene og mange gode varetilbud. 
Les mer

Honnør til dei FRI og VILLEGE

FRIVILLIG FRI & VILLIG. Ingen tvil om at de er FRIE og lar tusen blomster blomstre. VILLEGE - også tydeleg det! De berre GJER det & ER det! Vi vil aldri finne ord som dekke innsatsen eller som beskrive dykk, men vi vil gjerne prøve å seie noko, - slik vi ser alt de bidrar med og kven de er:
Les mer

Gjenbruksbutikken på Skei - ein koseleg arbeidsplass

Er det noko som har vorte aktuelt i dei siste åra, så er det gjenbruk og reduksjon av forbruk, for å spara miljøet og kloden. Det er noko vi alle kan vera med på.
Les mer

Gjer regionstemnet til ei Sunnmørshelg

27.august skal region Møre ha fokus frivillighet og regionstemne på Kjeldsund er allereie kunngjort på heimesida vår.
Les mer

Opptrapping til sommarferien

Liv Anne Innerdal har hatt misjonsforening på Ålvundeid i mange år. Ho seier også at ho arva foreninga av si svigermor. 
Les mer

Olav Fykse Tveit til NMS Sommerfest & generalforsamling

I dag er det nøyaktig ett år til vi samles til NMS Sommerfest & generalforsamling i Stjørdal fra 29. juni til 2. juli. I den anledning avslører vi ett navn fra programmet.
Les mer

Tilbakeblikk på generalforsamlingen i Ålesund i 1993

Om under ett år arrangeres NMS Sommerfest & generalforsamling i Stjørdal. da vil det være 30 år siden NMS' 52. generalforsamling ble arrangert i Ålesund. Her får du et tilbakeblikk på generalforsamlingen fra 1993.
Les mer

Fordi vi treng kvarandre

16. august 2021 gjekk startskotet for ei splitter ny avdeling i NMS som skal styrke misjonsengasjementet i Noreg.
Les mer

Fantastisk jonsokfeiring på Kjeldsund

Vi takkar for ei fantastisk Jonsokfeiring på Kjeldsund.
Les mer

– Å lese nominasjonene er rørende lesing

Janne Bech-Sørensen i NMS reflekterer over de mange gode nominasjonene som kom inn til frivilligprisen i NMS.
Les mer

SAMMEN SOM KIRKE I HELE VERDEN -Sykkylven

Sammen som kirke i hele verden i kyrkjene i Sykkylven med NMS!
Les mer

Startskot for aksjonen "Saman som kyrkje i heile verda"

Ikkje alle let seg skremme av regn og ruskever. Folk kom sigande på, omlag 40, ned til fjøra på Tøsse til den tradisjonelle fellesgudstenesta Kristi Himmelfartsdag.
Les mer

Sommaravslutning

NMS mannsgruppa på Godøy tok med damene på siste samlinga før ferien.
Les mer

Fleire flotte frivillege i NMS

I høve «Frivillighetens år», ynskjer vi i NMS å løfte opp det å vere frivilleg i NMS som noko uendeleg viktig. Vi set stor pris på kvar einaste ein som bidreg! Vi som jobbar i NMS kjenner oss rike som får jobbe side ved side med dei frivillege! Vi set stor pris på fellesskapet, kaffekoppen, smila, oppmuntringar, gode ord og hjelpande hender. Vi som jobbar i NMS kjenner oss rike som får jobbe side ved side med dei frivillege! Vi set stor pris på fellesskapet, kaffekoppen, smila, oppmuntringar, gode ord og hjelpande hender. Her på nettsida og i regionbladet vil du framover få møte nokon av alle dei flotte frivillege i vår region! 
Les mer

Walk for living water i Brosundet!

Tenk deg å ikkje ha vatn å gi til barna dine. Tenk deg å måtte gå milevis til en gjørmete brønn for å få ei bøtte med vatn berre for å måtte gå den milevis heim igjen……Ein milliard menneske manglar tilgang til reint vatn og det vil vi i Ålesund gjer noko med!
Les mer

Ein fin dag til ny inspirasjon

Første felles områdestemne for Ytre og Indre Nordmøre/Nesset i Gjemnes søndag 24. april
Les mer

DELE- lunsj på NMS kontoret

DELE- lunsj på NMS kontoret i Ålesund passa fint når Nils Endre Eikeland var på besøk her i regionen denne helga!
Les mer

Områdestemne i Brattvåg med Midtausten i fokus

Områdeutvalet for NMS Nordre og Austre Sunnmøre hadde områdestemne i Brattvåg kyrkje søndag 3.april.
Les mer

Områdestevne i Romsdal med fullt bedehus!

Med fullt bedehus og frisk sang av både unge og gamle ble områdestevnet i Romsdal arrangert 3. april i Hustadvika. Gudstjenesten i Myrbostad kirke innledet stevnet, som fortsatte i Elnesvågen bedehus med middag, årsmøte og misjonsfest. Elnesvågen Soul Kids stod for det ungdommelige innslaget med frisk og engasjert sang under misjonsfesten.
Les mer

Stort og smått på mannsweekend!

Det store temaet om «sannhet» var gjennomgangstema på årets mannsweekend på Phillipshaugen 4. og 5. mars.
Les mer

Ny medarbeidar i NMS Global frå Vigra

Mange i regionen kjenner til Geir frå før i mange samanhengar som prest på Giske, misjonsrådgjevar i Møre bispedøme og som frivilleg medarbeidar i NMS samanheng m.m. Vi ynskjer Geir Sakseid velkomen som nytilsett medarbeidar i NMS og har stilt han nokre spørsmål.
Les mer

Inspirasjonstur til Estland!

Endelig kan vi arrangere inspirasjonsturer igjen! Velkommen til å bli med på denne turen til Tallinn/Estland 14.-19. september,- arrangert av NMS i samarbeid med Plussreiser
Les mer

«Det finnes like mange historier om frivillige som det fins folk. Her er min»

2022 kalles «frivillighetens år» her i Norge. Samme år fyller NMS 180 år. Som leder av «Avdeling frivillighet» i NMS møter jeg mange mennesker som forteller om hvordan de ble frivillige medarbeider i kirke og misjon. Her er min egen historie.
Les mer

Omtrent slik vart det våren 2020 da det vart innført forbod mot større forsamlingar like før områdestemne sesongen. Områdestemna vart stort sett avlyste. Overført til sykkelturen blir det å snu og køyre heim att.
Les mer

Krossvandring og håpsvandring 2022 – eit tilbod til kyrkjelydar i heile landet

Å gå i Jesu fotspor mot krossen - frå stasjon til stasjon – er ein gamal tradisjon. Kyrkjelyden din kan no tinga plansjar med bibeltekstar som kan brukast i lokale kross- og håpsvandringar. Eventuelt overskot vil bli gitt til NMS sitt arbeid i Mali.
Les mer

DELE-dag på NMS-kontoret i Ålesund

Vi hadde planlagt Giving Tuesday-arrangement på kontoret i november, men pga. flytting arrangerer vi stor DELE-dag i stedet 8. desember!
Les mer

Stinn brakke i Ikornnes kyrkje

Stor oppslutning om kyrkjelyden sin adventslaurdag 27. november i Ikornnes kyrkje.
Les mer

Misjonshelg med stort engasjement i Hareid!

10-åringane i trusopplæringa har hatt samlingar med misjon som tema. Dei har høyrt og sett både frå Madagaskar, Japan og Thailand. Laurdagen fekk dei også besøk frå NMSU der Erika Solli fortalte meir om misjon og Thailandprosjektet.
Les mer

Bergfruas lapper

Svært mange har en eller flere hobbyer. Cecilie Rø Drøpping sin fremste hobby er å sy, spesielt med lappeteknikk. På nettet er hun å finne som Bergfruas lapper. Siden hun også er interessert i misjon har hun i mange år levert varer til flere julemesser.
Les mer

Gjenbruk i 20 år

Gjenbruksbutikken i Molde feiret 20-årsjubileum 19. oktober 2021, og dette ble markert med jubileumsfest hvor over 50 medarbeidere og gjester deltok. På festen deltok også flere tidligere butikkledere og styreledere.
Les mer

Dobbelt jubileum på Eidet bedehus i Surnadal

Eidet misjonsforening kan feire 140 år dette året. Det betyr at foreninga starta i 1881, i ein periode då mange misjonsforeningar begynte. Feiringa tok dei saman med Todalen misjonsforening. Dei skulle feire 175-årsjubilem i fjor, berre 2 dagar etter at landet vart stengt ned av korona i mars.
Les mer

Misjonsfortellinger med Roar Vik

Misjonskonsulent Roar Vik har laget en serie med misjonsfortellinger fra sine møter med NMS’ søsterkirker. Til bruk i foreninger, bibelgrupper og andre småfellesskap som inspirasjon eller ettertanke.
Les mer

Endelig områdestevne!

Områdestevne for Romsdal har vært planlagt to ganger tidligere og endelig tredje gangen kunne stevnet arrangeres. Det var godt oppmøte av misjonsvenner på gudstjeneste, årsmøte og misjonsfest, og folk kom både fra Harøya ytterst i Romsdalen til midterste og innerste del av området.
Les mer

Sommarmisjon

Sommaren er i hovudsak ferietid der ein legg frå seg det som kjennest som plikter elles i året. Det er likevel både ønskjeleg og mogleg å ha misjonstanken framme eller bak i hovudet sjølv om det står juni, juli eller august på kalenderen.
Les mer

Inspirert til Misjon

At misjonsfolket savna det å kome saman og møtast fysisk igjen, såg ein tydeleg på inspirasjonssamlinga for Nordre/ Austre Sunnmøre denne torsdags kvelden!
Les mer

Saman som kyrkje i heile verda og Sykkylven

Fabelaktig flott gudsteneste med prest Erlend Lunde, lovsongsgruppe og musikk!
Les mer

Estlandskveld på Skodje

Skodje kyrkjelyd arrangerte Estlandskveld i høve aksjonen "Saman som kyrkje i heile verda" tysdag 15. juni.
Les mer

Onsdagsmiddag med grillavslutning - fint ver, og god mat - til ein god sak

På onsdagsmiddag si grillavslutning i slutten av mai, samla Sykkylven kyrkjelyd seg til utandørs grilling og fellesskap. Det var så kjekt å vere saman igjen, og så flott ver vi hadde!
Les mer

Ny bibeltimeserie

Knut Holter, professor ved VID vitenskapelige høgskole, har laget en bibeltimeserie i seks deler. Tema for serien er "Misjon og Det gamle testamentet".
Les mer

Tare-tittar til Kjeldsund

Kjeldsund fekk tilbod frå Trollia barnehage i Fosnavåg om å kjøpe farkosten til ein rimeleg pris, eit tilbod dei ikkje kunne seie nei til.
Les mer

Songkveld- "Saman som kyrkje"

I Vatne kyrkje var det songkveld med fokus på pinse og misjon 2.pinsedag. "Saman som kyrkje i heile verda" har engasjert mange kyrkjelydar, og Vatne kyrkjelyd valde å ha fokus på sin misjonsavtale der dei støttar  Sat7 via NMS, denne kvelden.
Les mer

Saman som kyrkje i heile verda

I Sykkylven står ein gjerne på haudet, - for å kunne stå «Saman som kyrkje i heile verda»! Dei oppfordrar deg og din kyrkjelyd til å være med!
Les mer

Erfaringar med å stå "Saman som kyrkje i heile verda"

Jesus gav oss oppdraget: Gå ut i heile verda. I dei 2000 åra sidan har trua spreidd seg over heile verda. Det er godt å vite at overalt der vi ferdast kan vi finne fellesskap med vår kristne familie. 
Les mer

Vi pusser opp hyttene; vil du bidra?

Kjeldsund er ein leirstad med mange frivillege som bidreg på ulikt vis. Nokre er i gang med å pusse opp fleire av hyttene som blir mykje brukt til utleige, feriar og på store leirar.
Les mer

Misjonssau 2

Den første misjonssauen, omtala tidlegare, er langt på veg oppeten. Resultatet vart særs godt og freista til å prøve meir.
Les mer

Årsmelding Region Møre 2020

Her kan du lese årsmeldinga for region Møre 2020
Les mer

Misjonsskog

I ei gudsteneste i Kirkelandet kirke ei tid attende var sokneprest og prestegardseigar Carina Strøm liturg. I ei god og aktuell preike om travle kvardagar og forsømde gjeremål nemnde ho m.a. plantefelt som skulle vore rydda og regulert, slik at dei beste treslaga kan utvikle seg.
Les mer

Glade for å kunne møtes på jobb igjen

Nå er bruktbutikken åpen igjen. Det er de frivillige pensjonistene lykkelige for. Det er en veldig god arbeidsplass for pensjonister. Det er godt samhold og miljø. Vi kaller oss gjenbruksfamilien, sier Trine Kriken (74).
Les mer

Trenger du en DELE-BOKS?

Synes du det er vanskelig å få tid og anledning til å snakke om tro og misjon med familien? Kanskje DELE-BOKSEN kan hjelpe deg?
Les mer

Syr for misjonen

Cecilie Rø Drøpping i Sunndal på Nordmøre starta med salg til inntekt for NMS i november som eit alternativ til julemesse. Men det er ingen grunn til å stoppe no.  
Les mer

Det går bra!

Det går bra! sier Eldrid Nerheim, daglig leder for NMS Gjenbruk i Molde. Sammen med rundt 50 medarbeidere driver Eldrid butikken på bussholdeplassen i Molde.
Les mer

Kjekk dag på jobb

Det er ofte kjekke dagar i NMS Gjenbruk på Skei!
Les mer

Vi ynskjer Møre bispedøme velkomne med kontorplass hos NMS i Møre

Møre Bispedømekontor er frå årskiftet på plass i Keiser Wilhelmsgate 23 i 4. etasje i Ålesund. I samlokalisering med Det Norske Misjonsselskap (NMS) sitt regionskontor, har bispedømekontoret etablert seg med 3 arbeidsstasjonar og tilgang til godt møterom.
Les mer

Selger gjenbruksvarer som varmt hvetebrød

Når du går gjennom dørene til NMS Gjenbruk i Ulsteinvik, strømmer minnene på. Om du er nostalgisk av deg, har du kommet til rett sted.
Les mer

Krossvandring og håpsvandring - eit tilbod til kyrkjelydar i heile landet

Å gå i Jesu fotspor mot krossen - frå stasjon til stasjon – er ein gamal tradisjon. Kyrkjelyden din kan no tinga plansjar med bibeltekstar som kan brukast i lokale kross- og håpsvandringar. Eventuelt overskot vert delt mellom kyrkjelydsarbeid i Balestrand og NMS sitt arbeid i Mali.
Les mer

Ålesundsvotten

Sommerfest & Generalforsamling i Ålesund i 2020 vart dessverre avlyst. Kva gjer vi med vottane som vart produsert av dyktige misjonskvinner?
Les mer

Kjeldsund nytt

For om lag 30 år sidan kom den vesle hyttebyen ved sjøkanten til glede og nytte både for leirdeltakarar og gjester. Dei seinare åra har fleire av dei vore mykje utleigde til langtidsbuande skipsarbeidarar. Og etter 30 års bruk er det no tid for ei viss oppgradering.
Les mer

Fikk du med deg årets første infosending?

Vi hadde i går årets første infosending for våre medlemmer og støttespillere, noe vi vil fortsette å ha hver måned.
Les mer

Fornya misjonsavtalar i Giske

Misjonsavtalane for kyrkjelydane Godøya og Giske vart fornya og markert på begge gudstenestestadane 2. og 3. søndag i advent. Giske har tidlegare hatt Kina som sitt fokusland, men valte no å gå over til Midtausten og ha felles misjonsland med Godøya.
Les mer

Misjonssauen

I artikkelen «Misjonspengane» i nr. 44. av «Dag og Tid», skriv Andreas Skartveit m.a. om misjonssauen, eit omgrep nytta i Rogaland heilt frå Gustava Kjelland si tid.
Les mer

Misjonshelg med glød!

Misjonsforeningene tilknyttet NMS i Molde var glad for å kunne arrangere misjonshelg 7. – 8. november med godt ivaretatt smittevern. Engasjert taler var Ole-Jacob Grønvold, misjonær i Hong Kong og Kina i 23 år.
Les mer

#Koronatilrettelagt #Kreativt #Kjærlighettilmisjon

Den ustabile situasjonen i landet set fantasien og kreativiteten i sving i Sykkylven!
Les mer

Auke i misjonsinntektene i Møre

- Det er ofte kjekt å studere gåveinntektene i NMS. I år er det ekstra spanande, seier Arne Drøpping, regionstyreleiar i NMS Region Møre. - I ei tid med med mange avlyste arrangement er det naturleg at inntektene går ned.
Les mer

Syr for misjonen

Det er ei kjent sak at Cecilie Rø Drøpping er glad i å sy, og at ho har eit godt utstyrt syrom heime. Der har ho fem ulike maskiner frå vanleg symaskin til broderimaskin som kan programmerast.  Tekstar og bilete på det ho syr blir laga med denne.
Les mer

Det går an å arrangere misjonsbasar i 2020!

Torsdag 1.oktober var det basar i Ålvundeid bedehus. Det kom litt færre enn vanleg, men det vart ein fin kveld, med song av Ålvundeid barnekor og andakt av Kari Sødal.
Les mer

Godt å kunne samles igjen!

Endelig kunne misjonsfolket på Nordre/ Austre Sunnmøre samles igjen etter eit halvt år med koronarestriksjoner!
Les mer

Ingen inspirasjonsreiser før i 2022

NMS stanser all planlegging av reiser for norske menigheter og norske misjonsvenner fram til 2022. Men planen er å komme sterkt tilbake når koronapandemien er over.
Les mer

88 tusen meir i koronatida

Gåveinntektene ved utgangen av juli i år har auka med 88 000 samanlikna med 2019 for NMS i Møre.
Les mer

Kick-off for kyrkjene i Sykkylven

Kick-off-dag på Orreneset Misjonssenter laurdag 15. august! Eit eksempel for andre kyrkjelydar.
Les mer

Åkerfallstemne med opera

Søndag 9. august var det Åkerfallstemne for Misjonsselskapet på Meisingset i Tingvoll. Arrangementet har lange tradisjonar heilt tilbake til 1944.
Les mer

Flott jonsokfeiring på Kjeldsund

"For ei flott Jonsokfeiring vi hadde på Kjeldsund i år!" Allereie kl 14:00 var det komt ein del folk for å kjøpe seg middag og for å nyte det vakre området.
Les mer

Sommeridyll og basarfest

Koronarestriksjoner og enmetersgrensen er ikke nok til å stanse misjonsinteresserte fra å avholde basar og sommerfest. NMS vil skape en skikkelig sommerstemning med utgangspunkt i det idylliske leirstedet Havglimt.
Les mer

Basarer og smålotterier i NMS

Som mange kanskje har fått med seg gjennom media, forårsaket et ny tolkning av lover og regelverk for smålotterier at lokale foreninger fikk avslag på melding om smålotteri, der overskuddet skulle gå til NMS sitt verdensvide arbeid.
Les mer

Lotteritilsynet snur – fortsatt lov med misjonslotteri

Misjonsforeninger kan sende overskuddet fra lotterier til hovedorganisasjonen. Lotteritilsynet lover å godkjenne framtidige lotterisøknader.
Les mer

Kjeldsund info

På Kjeldsund har det vore nokså stille etter 12. mars. Heldigvis har vi framleis utleige av tre hytter, noko som gjer at vi har litt inntekt. Rundt omkring på leirstadane er dei fleste permitterte også på Kjeldsund.
Les mer

Ambulerande misjonsmesse

Områdestemnet for NMS på Ytre Nordmøre måtte avlysast på grunn av smittefare. Slik var det vel for dei fleste andre områda også.
Les mer

Gjenbruksbutikker åpner dørene igjen

Kriserammede NMS aner en liten lysning i det økonomiske mørket som koronatiltakene har ført organisasjonen inn i. 9 av de 51 stengte butikkene åpner dørene, men fortsatt med sterke begrensinger.
Les mer

Todalen misjonsforening 175 år

Det er fem år sidan foreninga var samla til stort 170-årsjubileum. Frå 1996 har Todalen misjonsforening for NMS samarbeidd med foreninga for Sjømannskirka – Norsk kirke i utlandet, noko som førte til eit oppsving i foreningsarbeidet med opp til 17 medlemmar.
Les mer

10 årsjubileum NMS Gjenbruk Myrvåg

Den 21 januar feiret vi med gode kaker, mange besøkende, og forlenget åpningstid. Og selvsagt stort jubileumsalg med halv pris på alle varene.
Les mer

Takk til Prestegårdens Koneforening

Det er vel mange eldre i Ørskog som kjenner til Prestegårdens Pikeforening, som seinare fekk namnet Prestegårdens koneforening-
Les mer

Årsmelding 2019 for Region Møre

I desse dagar skulle vi starte med 5 områdestemne i Region Møre. Eg hadde gledd meg til å presentere årsmeldinga frå regionstyret på fleire av desse stemna. Men i desse krisetider gjer vi mest nytte ved å halde oss kvar for oss. Kanskje du vil lese årsmeldinga på nettet i staden.
Les mer

NMS Sommerfest & Generalforsamling avlyses

NMS avlyser den planlagte NMS Sommerfest & Generalforsamling i Ålesund. Koronapandemien fører til at NMS ikke kan avholde sin storsamling.
Les mer

Milliontap når NMS Gjenbruk stenger

NMS Gjenbruk har stengt alle sine butikker midlertidig. Korona-viruset gir milliontap for gjenbrukskjeden og eierorganisasjonen NMS.
Les mer

Utsetter generalsekretærens turné sammen med rockeband

Koronaviruset setter en stopper fellesturneen som generalsekretær Helge S. Gaard i NMS og rockebandet «Levi Henriksen & Babylon Badlands» skulle ut på i april og mai.
Les mer

NMS kutter aktiviteter

NMS avlyser alle møter og leirer fram til 31. mars. All reisevirksomhet til og fra utlandet i nærmeste fremtid er kuttet ut. Planlagte utenlandsreiser utover vårsemesteret vurderes fortløpende.
Les mer

Øye og Ranes tenkte seg godt om før dei bestemte seg for Midt-Austen

Øye og Ranes tenkte seg godt om før dei bestemte seg for Midt-Austen. Dette er både eit spanande og uroleg område. Arbeidet med TV-kanalen SAT-7 er eit viktig satsingsområde.
Les mer

Filmer

Vil du lære mer om arbeidet til NMS, eller kanskje du trenger materiell til å vise i gudstjenesten eller på misjonskvelden?
Les mer

Lærerik og hyggelig manns-weekend

Den tradisjonelle mannsweekenden på Phillipshaugen ble avviklet 21. – 22. februar 2020 og 17 mannfolk hadde funnet vegen til Øksendalen. Viktige tema for helga var kristen identitet, glimt fra kirkebesøk i Egypt, «kva misjonen gjer med verda» og kulturelt foredrag om engelsktida i Sunndalen. Det var virkelig et mangfoldig program og innimellom fikk vi tid til fysisk aktivitet og hygge rundt måltidene. Arne Drøpping var som vanlig primus motor bak arrangementet og vert for weekenden.
Les mer

Ny misjonsavtale på plass i Skodje

Under gudstenesta i Skodje kyrkje søndag 12. januar, vart misjonsavtale mellom Det norske misjonsselskap og Skodje kyrkjelyd formelt overrekt. Skodje sokneråd har vedteke å støtte NMS sitt misjonsprosjekt i Estland, og har inngått avtale for fire år. 
Les mer

Ingen grunn til misjons-skam

Overskrifta kan stå som ei oppsummering på fagdagen om misjon på Vestnes 5. februar der eit førtitals trusopplærarar, diakonar, kateketar og prestar saman med SMM organisasjonane var samla til seminar med temaet «Misjon – tvang til tru eller frisetting frå band?»
Les mer

Tradisjonsrik og god julefest!

Den tradisjonsrike Hellig tre kongersfesten i Molde domkirke gikk av stabelen søndag 5. januar og en fullsatt kirkekjeller samlet seg om et rikholdig program, julebrød og kaffe, hyggelig prat og juletregang.
Les mer

Advents- og pensjonisttreff på Kjeldsund

Tysdag 10. desember arrangerte Kjeldsund advents- og pensjonisttreff. Vi kunne glede oss over at nær 50 hadde sett av denne dagen til førjulskos.
Les mer

Familieweekend med Frekvens

Hadde du kome til Kjeldsund utpå ettermiddagen andre laurdag i november, hadde du nok lurt litt. Heilt mørkt, men lyd, latter og lys avslører at her er det noko som skjer.
Les mer

Egypt – misjon utan misjonærar

Å møte kristne i Egypt gjorde oss meir audmjuke. Hos Bibelselskapet i Kairo, på mediesenteret til SAT-7 som sender TV heile døgnet på fire språk, det teologiske fakultetet, fjellkyrkja på «Søppelberget».
Les mer

Show, ståk og business på Grøa

– Her skal vi ha show, ståk og business. Det seier julemessegeneral Arne Drøpping, idet han går i gang og trekker dei første premiane i årelotteriet på julemessa på Grøa bedehus laurdag føremiddag.
Les mer

Konsert med misjonsselskap

NMS sine frivillige i Sykkylven går stadig nye vegar. Årvisst har det vore julemesse med salg, samt kor. Dette året vart det konsert med misjonsselskap.
Les mer

GF-hovudkomitéen i arbeid!

Hovudkomitéen i arbeid!
Les mer

Middag og Misjon på Hareid

I mange år har det vore Barnas misjonsdag i Hareid knytt opp mot 10-åringane  i trusopplæringa.
Les mer

Basar og god stemning på Bigset

Det kom mykje folk på basaren 25. oktober, både born og voksne, fullt hus.
Les mer

Fornya misjonsavtale i Mo

Søndag 3.november, allehelgensdagen, var det gudsteneste i Mo kyrkje, øverst i Surnadal. Vidar W. Rygh var prest, og håpet om ein ny himmel og ei ny jord var sentral i forkynninga denne dagen.
Les mer

Feirar 15 år med Gjenbruk

Torsdag 10. oktober er det på dagen 15 år sidan NMS Gjenbruk på Skei åpna dørene for første gong. – Gjenbruk er endå meir i tida no enn det var då vi starta, seier styreleiar Arne Drøpping.
Les mer

Velkommen til Ålesund sommaren 2020

25. juni-28. juni 2020. Her skal vi saman finne inspirasjon til det gode fellesskap! Alle treng å kome saman! Vi treng å sjå og bli sett! Vi treng å bli inspirert. Skal vi overleve som kristne og som kyrkje, må vi saman finne måtar og overlevere kyrkja til nye generasjonar og folkeslag.
Les mer

Samlingsfest i Molde

Mange fant veien til samlingsfesten på Røbekk kirkesenter i Molde. En kveld fylt av lovsang og takk.
Les mer

Inspirasjon til "use your talents"

Det årlege inspirasjonstreffet for Nordre/ Austre Sunnmøre vart i år i den nyoppussa kyrkjekjellaren i Spjelkavik Kyrkje. Vel 50 personar møtte for å bli inspirert for vidare misjonsengasjement.
Les mer

Misjonstur til Estland

NMS og Plussreiser arrangerte misjonstur til Estland 13.-17. september med Hege Steinsland som reiseleiar. Vi var tilsaman 20 deltakarar, derav halvparten frå region Møre (Sunnmøre), m.a. fleire frå Brattvåg, som har misjonsavtale med Estland.
Les mer

Konfirmantleir på Kjeldsund

Siste veka i sommarferien var konfirmantane i Volda, Austefjord, Dalsfjord og Kilsfjord samla til konfirmantleir på Kjeldsund. På programmet stod blant anna undervisning om mange tema som gudsteneste og nattverd, død og liv, kjærleik og dei ti bod. I tillegg var det mykje fritid.
Les mer

20- år med Gjenbruk i medvind

Det var uventa mange som kom til markeringa kl 12, både medarbeidarar og kundar. Erling Aaslid leia samlinga og han hadde først ein kort historikk over dei 20 åra NMS har hatt gjenbruksbutikk i Ålesund.
Les mer

Marit Breen på folkemøte i Stangvik

"Eg pleier ikkje å gå på misjonsmøte, men i ei slik ramme som dette tykte eg det var greit å kome."
Les mer

Huset som ikke brant - og andre grunner til å besøke Ålesund i 2020

Ålesund er vertskap for NMS sin Sommerfest & generalforsamling 2020. Her er noen grunner til at du bør legge ferien til Nordvestlandet neste sommer - helst rundt 25-28. juni.
Les mer

God stemning på Regionstemne i Møre

Misjonsfolk fra hele regionen ville til Molde på regionstemne denne søndagen som startet med flott misjonsgudstjeneste i Molde Domkirke. Forrettende prest var domprost Olav Gading som også holdt en flott misjonspreken.
Les mer

Fornya misjonsavtale i Stangvik

Det er lang tradisjon med med fellesgudsteneste for Surnadal og Rindal i Stangvik kyrkje på 1.pinsedag. Slik var det også i år.
Les mer

Jonsok på Kjeldsund med rekordoppslutning

Sommaren er endeleg på veg! Både bygningar og friområde var fulle av folk. Jonsokaftan markerer midtsommaren, og tradisjonen tru vart det også i år feiring av jonsok på Kjeldsund. Ein strålande dag med Kjeldsund på sitt aller beste.
Les mer

Misjonsgudsteneste på Holesanden

Misjonsgudstenesta på Holesanden søndag samla mykje folk.
Les mer

Takk til Martha Ibarra

NMS har mistet flere dyktige medarbeidere og hos oss i Møre var det Martha Ibarra som ble rammet av nedbemanningsprosessen i denne omgang.
Les mer

NMS ønsker seg innsamlinger på Spleis

Mange ønsker seg gaver til NMS i stedet for bursdagsgave. Alle som ønsker å starte en innsamling til NMS har nå mulighet til å gjøre det på en ny og spennende måte.
Les mer

Områdestevne i Kristiansund

18 personer var møtt opp i Den Indre Misjons lokaler i Kristiansund da vi samlet oss til NMS områdestevne og bibeltime kl. 11.00.
Les mer

Gjenbruk i Ålesund har fått ny flott butikk

Det hadde laget seg kø av trippende kjøpelystne folk utenfor den nye butikken i Ålesund før nyåpningen 25. april kl. 11:00.
Les mer

Påskefest og misjon i Døves menighet Ålesund

2. påskedag var den tradisjonelle påskefesten for Døves menighet i Ålesund.
Les mer

Områdestemne på Kjeldsund

Søndag 07.04.19 hadde Søre Sunnmøre områdeutval sitt årlege områdestemne på Kjeldsund. Vi starta i ei fullsett Hareid Kyrkje, der vi fekk delta på ei flott gudsteneste v/ sokneprest Leidulf Grimstad
Les mer

Engasjerte misjonsfolk på Indre Nordmøre

Ein vakker vårdag var ramme rundt områdestevnet for NMS på Ålvundeid. Ålvundeid kyrkje er ei raudmåla åtte kanta kyrkje frå 1848. Denne søndagen var kyrkja full av liv. Barnekoret øvde og kyrkjetenaren drog i klokkestrengen som er like ved alterringen i denne kyrkja.
Les mer

Oppmuntrande og fornyande områdestemne på Valderøya

Stemnet starta med ei flott gudsteneste i Valderøy kyrkje der sokneprest Geir Sakseid forretta. Den starta med flaggborg med flagg frå samarbeidsland/kyrkjer til NMS
Les mer

Misjonsfest på Sundgot bedehus

Søndag den 31. mars var misjonsfolket i Ulstein samla til ein fin misjonsfest på Sundgot bedehus. Det vart ei flott stund, der Sonja og Ranveig Kaldhol innleia i lag med 8 innvandrar kvinner.
Les mer

Områdestevne for Romsdal med optimistiske toner

Områdestevne for Romsdal ble arrangert på Vestnes søndag 24. mars i optimismens tegn. Gavene til misjonens arbeid hadde økt sist år, deltakelsen og oppmøtet var godt. Ikke minst var også innholdet i gudstjeneste og fest godt og variert både i ord og toner.
Les mer

Knitting og Kulturhus 8. mars i Sykkylven

I Sykkylven er det dei politiske partia som arrangerer 8. mars. Forfattar og tidlegare bloggar Linnea Myhre snakka om kroppspress! Det internasjonale fokuset stod NMS for.
Les mer

Menn for Misjon

Manns-weekend på Phillipshaugen ble igjen arrangert i februar, og totalt møttes 20 menn fra fredag til lørdag. Følgende kommuner var representert dette året: Sunndal, Molde, Fræna, Averøy, Nesset, Ulsteinvik og Ørsta.
Les mer

Ungdommer fra England på besøk til norsk menighet

I februar dro en liten gruppe med ungdommer til Ålesund som en utveksling mellom menighetene. Det var en kort tur men vi fikk utnyttet hver eneste dag. Uheldigvis var det ikke noe snø så ungdommene fikk dessverre ikke prøvd å gå på ski.
Les mer

Menn for Misjon!

Mannsweekend på Phillipshaugen ble igjen arrangert i februar, og totalt møttes 20 menn fra fredag til lørdag.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp