Søknad

UCREW FRANKRIKE

– Jeg har lært meg selv bedre å kjenne, og blitt enda mer bevisst på hvordan jeg vil være, og ikke minst på hvordan jeg vil at kirka skal fungere. Ein lærer mye av å stå med beina planta i to ulike kirker og kulturer.

Johanne Veium Oltedal, Ucrew Frankrike, 2015/2016

_

Tilbake til «Generelt om Ucrew»

Ettåringene Maria og Jakop reiser dette året til Lyon og jobber i to ulike menigheter. Jakop jobber i sentrumkirken, mens Maria jobber i en bydel i øst.
De jobber begge med barne- og ungdomsarbeid i kirkene.

Arbeidsoppgaver

Som ettåring i Frankrike er du med på ulike deler av menighetens arbeid. Oppgavene vil variere ut fra dine talent og interesser. Det beste innblikket av hverdagen til en ettåring får du ved å lese bloggene til ettåringene som er ute nå. Her har vi nevnt noen konkrete arbeidsoppgaver du kan komme borti:

  • Lovsangsteam
  • Være med å lede ungdomsgrupper
  • Leder på leir
  • Kor
  • Søndagskole

 

Praktisk informasjon

Det er flere boalternativer for ettåringene i Frankrike, alt etter ønsker og tilgjengelighet. Vi prøver i første omgang å skaffe vertsfamilier, men studenthybel, leilighet eller kollektiv er også alternativer.

Hvis du søker på Ucrew Frankrike må du kunne snakke litt fransk fra før. Du vil få tilbud om et intensivt språkkurs i starten av oppholdet.

Blogg

Her kan du lese mer på bloggene til Jakop og Maria.

Har du spørsmål om Ucrew?

Ta kontakt med Kristian Mjølsneset:

kristianm@nms.no | mobil: 90893401.

Historier fra Frankrike

Rébékas dåp

– Jeg var litt stresset av å tenke på at hele familien min og vennene mine skulle se på da jeg skulle døpes. Men jeg var også veldig glad inni meg. Dåpen er det øyeblikket der vi blir knyttet til Gud. Da jeg forstod det, lot jeg stresset ligge og avla dåpsløftet.

Guds kall til å dele tro

Jean-Christophe var døpt og konfirmert, men ingen fast kirkegjenger. Så kjente han at arbeidet med å plante en ny kirke i Créteil var noe som berørte ham langt inne i hjerterøttene. Han opplevde et kall til å være med i dette arbeidet.

Expand Lukk Søk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp