Gi en gave
Meny
Last ned

Connect 2021-2022

Bli kjent med deltakerne i Connect for skoleåret 2021-2022! Årets deltakere er i Brasil, Spania og Norge. Les hvilke forventninger de har og hva de skal gjøre i løp av praksisen!

Snarveier

Team Brasil

Miriam, Marie Madeleine, Signe og Ida har sitt utenlandsopphold i en by i Sør-Brasil som heter Panambi.

NMS samarbeider med misjonsorganisasjonen «Movimento Encontrão» (ME) i Brasil. ME har blant annet fokus på menighetsplanting og menighetsutvikling, lederutvikling og disippelgjøring. Mye av arbeidet skjer i samarbeid med lokale menigheter. I Panambi har de norske deltakerne praksis i to lokalmenigheter som ME samarbeider med.

Deltakerne deltar i forskjellige oppgaver knyttet til menigheten, med hovedfokus på arbeid med ungdommer. De er blant annet med i arbeidet med ungdomsklubbene, som møtes hver lørdagskveld. De skal også delta i arbeidet med konfirmanter. På denne måten kan Ida, Marie Madeleine, Miriam og Signe være med å bygge unge ledere i menighetene i Brasil. I tillegg vil de også være med på andre deler av menighetsarbeidet, som for eksempel gudstjenestene.

De har også ansvar for English Club der mennesker i ulike aldersgrupper kan få lære seg mer engelsk. Engelskkunnskapene er generelt ikke de beste, og derfor er dette en god mulighet for mange å lære seg å snakke engelsk, og i fremtiden kunne delta i utvekslingsprogrammer som Connect.

Ida, Marie Madeleine, Miriam og Signe kommer i tillegg til å ha praksis knyttet til lokale skoler. Her skal de hjelpe til med praktiske oppgaver og lede ulike aktiviteter.

I tillegg kommer de til å reise ut fra Panambi til andre steder i Brasil. Blant annet blir det turer til Pelotas og Luzerna, hvor de skal hjelpe til i sosiale prosjekter som er rettet mot fattige ungdommer og familier. De vil også være med som ledere på ungdomsleirer, og de vil ha ansvar for forskjellige aktiviteter på disse leirene.

Marie Madeleine R. Hansen

Alder: 19 år

Hjemsted: Lista

Hvorfor har du valgt å reise ut med Connect? Jeg synes at arbeidet som NMS gjør er veldig spennende. I tillegg har familien min alltid hatt tilknytning til NMS, så det ble veldig naturlig å reise ut med Connect.

Hva tror du blir mest spennende med Brasil? Det som blir mest spennende tror jeg blir å møte nye folk, og lære av dem.

Hva er dine forventninger til oppholdet i Brasil? Jeg har fått inntrykk av at den brasilianske kulturen er veldig varm og åpen, så jeg tror vi kommer til å få det bra! Jeg forventer også at vi kan være gode representanter for NMS!

Miriam Husøy

Alder: 21 år

Hjemsted: Fredrikstad

Hvorfor har du valgt å reise ut med Connect? Jeg hørte om Hald fra en venninne, og av alle linjene følte jeg at Connect passet meg best. Jeg synes arbeidet hørtes veldig spennende ut og jeg ønsket å lære mer om NMS.

Hva tror du blir mest spennende med Brasil? Det jeg er mest spent på er å bo og leve i en ny kultur og et nytt land. Det kommer til å være mye ukjent: Jeg er spent på språket og å bli kjent med nye mennesker og med ulike kulturelle bakgrunner.

Hva er dine forventninger til oppholdet i Brasil? Jeg forventer å lære mye: Både om meg selv, hvordan jeg reagerer i ulike situasjoner og hvordan jeg takler ulike oppgaver, men jeg forventer også å lære mer om ulike kulturer, land og mennesker.

Signe Bjelke

Alder: 20 år

Hjemsted: Asker

Hvorfor har du valgt å reise ut med Connect? Jeg har valgt å reise ut med Connect fordi jeg kjenner tidligere elever som gikk på dette programmet, og de trivdes veldig godt. Connect har i tillegg mange gode verdier som jeg ønsker å bringe videre.

Hva tror du blir mest spennende med Brasil? Jeg synes det kommer til å bli veldig spennende å få et innblikk i brasiliansk kultur, få venner, og lære meg et nytt språk.

Hva er dine forventninger til oppholdet i Brasil? Mine forventninger til oppholdet i Brasil er spesielt i forhold til arbeidet vi skal ha. Jeg håper vi kan bidra med noe godt og ta med en liten bit av Norge. I tillegg håper jeg på mange sosiale eventer, og skape flere vennskap.

Ida Irene Fauskanger

Alder: 20 år

Hjemsted: Kongsberg

Hvorfor har du valgt å reise ut med Connect? Jeg synes det er meget fascinerende med ulike kulturer, og hvordan mennesker lever så ulikt basert på hvor i verden man bor. Jeg ønsker å oppleve en ny kultur, og lære av den, samtidig som jeg kan kombinere det med tro. Connect er en gylden mulighet til å oppleve dette, derfor valgte jeg å reise ut med Hald og Connect.

Hva tror du blir mest spennende med Brasil? Jeg tror det vil bli veldig spennende å leve i et nytt miljø. Det å tilpasse seg til nye boforhold, språk, mennesker og ikke minst klima, og praksisoppgavene som skal gjennomføres. Det blir veldig spennende!

Hva er dine forventninger til oppholdet i Brasil? Jeg forventer at det kommer til å bli et opphold fylt med mange ulike opplevelser og følelser. Jeg kommer til å møte både oppturer og nedturer, som kommer til å gi mye erfaring. Jeg ønsker å oppleve kulturen og skape gode relasjoner og minner, og håper jeg kan gjøre en god jobb i praksis, og bringe et lite stykke Norge til menneskene jeg møter i Brasil.

Blogg Connect Brasil

Her kan du følge med på bloggen til tidligere deltakere som var i Brasil

Les mer

Team Barcelona

Tamara har sitt praksisopphold i millionbyen Barcelona i Spania. Hennes praksis er hos NMS sin  samarbeidspartner «Puente,» som driver et arbeid blant nordafrikanske innvandrere i Barcelona. Puente driver to senter som arrangerer ulike aktiviteter: et i Barcelona, og et i Mataro som ligger litt nordøst for Barcelona.

Tamara har praksis på disse sentrene, og hjelper til og har ansvar for noen av aktivitetene der. Hun har ansvar for engelskundervisning for barn og ungdommer, er med på spanskkurs og hjelper til på kurs i lesing og skriving for nordafrikanske kvinner.

I tillegg er Tamara med i arbeidet til en arabisktalende menighet i byen.

Else Tamara Tokheim Cuellar

Alder: 19 år

Hjemsted: Langesund

Hvorfor har du valgt å reise ut med Connect? For å lære og oppleve kulturer med trygge rammer, god forberedelse, og kunne bidra til noe godt i en større sammenheng. Jeg har også kjent til NMS hele livet, og da ble det naturlig for meg å velge Connect.

Hva tror du blir mest spennende med Spania? Det skal bli mest spennende å leve blant lokale i en annen kultur og oppleve Spania «fra innsiden.» Det blir også spennende å jobbe i organisasjonen der, og lære mer om hvordan de jobber og hjelper andre.

Hva er dine forventninger for oppholdet i Spania? Jeg forventer å vokse som person, og å lære om og bli bedre kjent med den spanske kulturen. Jeg ser også for meg at jeg danner nye vennskap, og får både dele litt av Norge og får med meg litt av Spania tilbake.

Team Oslo

Leonardo og Sidinei har sin praksis i Oslo. De jobber i Oslo International Church, hvor de blant annet hjelper til med gudstjenesten på søndagen, og er med i kirkens arbeid med småfellesskap.

De jobber også på gjenbruksbutikk til NMS, besøker misjonsgrupper og menigheter, jobber med internasjonale studenter, og er med som ledere på NMSU-leirer. I tillegg vil de være involvert i Connect-gruppen i Oslo, som er NMS sin satsing rettet mot unge voksne.

 

Sidinei M. Schmidt

Alder: 25 år

Hjemsted: Panambi, Brasil

Hvorfor valgte du å reise til Norge med Connect? Jeg valgte å komme til Norge ettersom jeg beundrer den skandinaviske kulturen. Jeg ville oppleve å leve i et samfunn som er formet av protestantisk kristendom, og jeg ville oppleve og forstå den kristne kirkens situasjon i et sterkt sekularisert land.

Hva ser du mest frem til i løpet av praksisperioden din i Norge? Jeg ser frem til å lære språket på et akseptabelt nivå,  snakke med kristne og ikke-kristne om tro og evangeliet, besøke norske kirker, samt å praktisere mine engelskkunnskaper.

Hvilke er dine forventninger til praksisen? Jeg håper at jeg vil oppleve oppgavene knyttet til Oslo International Church som meningsfulle, og at jeg kommer å ha en god relasjon med min teammate og lære hvordan vi skal jobbe godt sammen. Jeg håper også at jeg kan reise og oppleve forskjellige steder i Norge/Europa, at jeg kan oppleve en kald, norsk vinter – og at jeg kan lære mye om Norge.

Leonardo (Leo) Henrique Stamm

Alder: 25 år

Hjemsted: Joinville, Brasil

Hvorfor valgte du å reise til Norge med Connect? Jeg ville gå ut av min komfortsone, oppleve nye perspektiver av en misjonal kirke, samtidig som jeg fordyper meg i en annen kultur. Og jeg ville lære kjenne en «ny kultur» på en praktisk måte og leve, og vandre sammen med andre mennesker som har ulike måter å uttrykke troen på.

Hva ser du mest frem til i løpet praksisperioden din i Norge? Jeg ser etter muligheter til å tjene Gud gjennom jobben min, og å være mer aktiv i arbeidet til kirken og i andre aktiviteter.

Hvilke er dine forventninger til praksisen? Jeg håper å modnes i min kunnskap gjennom de opplevelsene jeg har med meg hjemmefra. Jeg håper å utvikle min selvstendighet som person, som er basert på en avhengighet av Gud. Og jeg håper på å vokse både i forhold til tro, og som leder.

Team Stavanger

Kary og Sandy har praksis i Stavanger i tilknytning til NMS sitt hovedkontor. De besøker misjonsgrupper og menigheter som NMS samarbeider med, de er ledere på NMSU-leirer, de jobber i gjenbruksbutikk til NMS, og de er med i arbeidet i Ukirke. Ukirke er et samarbeid mellom NMS, NMSU og menigheter i Den norske kirke for å nå unge. I tillegg vil de være involvert i Connect-gruppen i Stavanger, som er NMS sin satsning rettet mot unge voksne. De skal også være med i noe av arbeidet til St. Johannes-menighet på Storhaug i Stavanger.

Ngai Wong - Sandy

Alder: 24 år

Heimsted: Hongkong

Hvorfor valgte du å reise til Norge med Connect? Gjennom Connect kan jeg møte forskjellige mennesker fra forskjellige kulturer. Norge er et av de mest frie landene i verden. Jeg tror at jeg kan lære mye mer enn jeg det hadde gjort i Hongkong, og jeg kan lære meg å bli en god ungdomsleder i området der jeg kommer fra, eller på et annet sted i verden, i fremtiden.

Hva ser du mest frem til i løpet av praksisperioden din i Norge? Jeg ser mest frem til å få lytte til ulike fantastiske fortellinger. Ettersom hver og en av oss har vår egen fortelling, så tror jeg dette vil være veldig spennende for meg. Fra historiene kan jeg lære hvordan jeg kan skape relasjoner med mennesker som har en annen bakgrunn. Og gjennom historiene vil jeg lære mer om hva som skjer rundt om i verden.

Hvilke er dine forventninger til praksisen? Å tørre å snakke med alle som jeg møter. Dette er en utfordring for meg. Jeg vil utfordre meg selv til å bruke mitt andrespråk for å kommunisere, og å gå ut av min komfortsone. Jeg håper i tillegg å kunne dokumentere dette nye livet som jeg opplever.

Tsui Ka Wai - Kary

Alder: 24 år

Heimsted: Hongkong

Hvorfor valgte du å reise til Norge med Connect? Jeg ville bli kjent med det norske velferdssystemet, og oppleve hvordan den kristne kulturen er i Norge.

Hva ser du mest frem til i løpet praksisperioden i Norge? Jeg ser frem til å oppleve norsk vinter, møte forskjellige mennesker og høre ulike fortellinger, ha reflekterte samtaler om ulike ting (kristendom, samfunnsvitenskap o.l.) med mennesker som bor i Norge, besøke ulike kirker, og ta det som jeg har lært meg tilbake til Hongkong.

Hvilke er dine forventninger til praksisen? Jeg håper å kunne bekymre meg mindre om ting i mitt hjemland, nyte og oppdage muligheter for meg, holde god forbindelse med mitt hjemland, ta godt vare på meg selv og min teampartner, og å prøve og gjøre feil, samt lære og reflektere.

Team Trondheim

Tais og Ester har sin praksis i Trondheim. Der skal de være med på leirer med NMSU, besøke misjonsforeninger og menigheter som NMS samarbeider med, og jobbe i gjenbruksbutikk og lysstøperi til NMS, kalt Knausen. De jobber også i Byåsen menighet i Trondheim, og deltar i deres arbeid og arrangementer. I tillegg vil de være involvert i Connect-gruppen i Trondheim, som er NMS sin satsning rettet mot unge voksne.

Tais Fontes

Alder: 22 år

Hjemsted: Curitiba, Brasil

Hvorfor valgte du å reise til Norge med Connect? Jeg hadde ønsker om å få vokse i troen, få oppleve andre måter å tenke på, og å se hvordan mennesker i en annen kultur lever ut sin kristne tro. Jeg har også alltid hatt et ønske om å komme til Norge. Dette var en god mulighet til å få leve i en annen kultur, og utvide min globale horisont.

Hva ser du mest frem til i løpet av praksisperioden din i Norge? Jeg ønsker å fortsette vokse i troen, oppleve andre arbeidsrutiner enn jeg er vandt med, og få gode venner. Jeg ser også frem til å jobbe med NMS og være en del av Den norske kirke.

Hvilke er dine forventninger til praksisen? Mine forventninger er å tilpasse meg rutinene i arbeidet, og på leir. Jeg ønsker å få venner og dele gode minner med dem. Jeg håper virkelig også at jeg få lært meg norsk, og å være i stand til å kommunisere på norsk. Å kjenne meg som en del av Den norske kirke er også noe jeg forventer og ønsker.

Ester Lübke Schweickardt

Alder: 21 år

Hjemsted: Pelotas, Brasil

Hvorfor valgte du å reise til Norge med Connect? Grunnen til at jeg ønsket å oppleve Norge var at jeg vil se hvordan mennesker i andre kulturer relaterer til Gud og kristen tro. Gjennom å delta på Connect tror jeg at jeg vil utvide mitt syn på andre mennesker, meg selv og Gud. Å gå ut av komfortsonen min tror jeg kommer å være en øyeåpner for det å se, og oppleve, forskjeller. Den norske naturen var selvsagt også noe jeg gjerne ville se.

Hva ser du mest frem til i løpet av praksisperioden din i Norge? Jeg håper at jeg kan bygge relasjoner med mennesker rundt med, også med hensikten å forstå andre bedre. Jeg tror også et år borte fra min egen kultur og mitt språk kan utfordre meg på mange måter. Når jeg i etterkant ser tilbake på året, håper jeg å kunne se Gud i alle skritt jeg tar.

Hvilke er dine forventninger til praksisen? Som kristen håper jeg at jeg kan vise hvor stor forskjell det er å ha Gud som går ved sin side, kontra det å ha ham som veileder i livet sitt. Jeg håper også at mennesker rundt meg kan kjenne seg elsket og tatt vare på. Jeg ønsker å lære meg norsk godt, slik jeg kan gå til en kafe og bestille med den norske menyen – og ikke den engelske.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp